HOW TO TONE UP YOUR BODY

HOE U UW LICHAAM VERSTERKT

In deze moeilijke periode waarin veel sportscholen nog steeds gesloten zijn vanwege de Covid-19, raak je vaak gewend aan een zittend leven, zonder training en beweging, wat niet goed is voor onze mentale en fysieke gezondheid. Daarom zijn we hier om op een eenvoudige manier uit te leggen hoe u uw lichaam sterker kunt maken.

Hoe thuis sporten? Een sterke wil en effectieve training zijn voldoende om goede resultaten te bereiken. Laten we samen kijken hoe we het lichaam kunnen versterken en hoe we thuis kunnen oefenen.

Hoe u uw lichaam sterker kunt maken

Door het gebrek aan beweging kunnen we niet goed aan alle spiermassa werken, wat ten koste gaat van de gezondheid en het gewichtsverlies. Het verstevigen van het lichaam is belangrijk om de gewrichten te beschermen en te ondersteunen en om bepaalde metabolische functies te verbeteren. Daarom is het beoefenen van regelmatige fysieke activiteit, vergezeld van een gezond en uitgebalanceerd dieet, de beste mix om een ​​strak en slank lichaam te krijgen. Hoe kun je afvallen en je lichaam sterker maken?  Laten we eens kijken welke oefeningen de meeste calorieën verbranden.

SPRINGENDE JACK

Sta rechtop, je rug recht, benen en armen bij elkaar. Open benen en armen tegelijkertijd en sluit ze springend. Als je een beginner bent, maak dan kleine, langzame sprongen. Integendeel, maak sprongen breder en sneller. Zorg er altijd voor dat uw buik goed is samengetrokken, zodat uw lendengebied niet wordt belast.

Jumping jack exercise

 

BURPEES

Burpees zijn een van de belangrijkste oefeningen waarmee je aan veel spieren kunt werken. Staand, in gehurkte positie naar beneden gaan, met het lichaamsgewicht op uw hielen en de handpalmen naar de grond brengen. Breng vanaf hier de benen naar achteren en maak de plankpositie. Activeer het buikgedeelte en de billen. Houd deze positie een paar seconden vast en breng dan je voeten naast je handen. Vanaf hier heb je twee mogelijkheden: de eerste is klimmen door simpelweg de billen samen te trekken. De tweede (van grotere intensiteit) zorgt voor een sprong naar boven.

Burpees exercise

 

PUSH-UPS OP JE KNIEËN

Ga op je buik liggen op een yogamat. Til vanaf hier de romp op door de knieën te buigen en de enkels te kruisen, totdat je de positie van de kat aanneemt. De handpalmen rusten volledig op de grond, met een breedte die iets breder is dan die van de schouders. Houd uw rug recht en uw buik strak en bereid u voor op het buigen van uw armen. Buig langzaam je armen en houd je ellebogen wijd. Als je eenmaal beneden bent, raak dan de grond niet meer met je borst aan en klim omhoog.

push-ups on your knees exercise

LONGES

Tussen de oefeningen om de benen en billen te versterken, zijn er, naast de gebruikelijke squats, lunges. Sta rechtop, met uw rug recht en uw buik ingetrokken. Duw één been naar voren en buig de knie naar beneden totdat deze een hoek van 90 graden vormt. Verander van been en herhaal aan de andere kant. Voor een hogere intensiteit kun je de sprongoptie proberen.

lunges exercise

BERGBEKLIMMER

Begin op de mat vanuit de plankpositie, met een stijve buik en schouders weg van de oren. Buig je rechterbeen en breng je knie naar je borst. Breng vanaf hier uw rechterbeen naar achteren en herhaal met uw linkerbeen. Als je een beginner bent, kun je de oefening langzaam doen. Om de intensiteit te verhogen, voegt u een kleine sprong toe om de positie om te keren.

mountain climber exercise

AFWISSELENDE CRUNCH

Ga op de yogamat liggen met je buik omhoog en je knieën gebogen. Plaats uw handen achter uw hoofd met uw ellebogen open en uw rug aan de vloer bevestigd. Haal op dit punt uw schouders en benen van de grond en start de oefening. Strek de rechterelleboog richting de linkerknie en omgekeerd, door torsie van de borstkas. Houd tijdens de oefening uw ellebogen open, uw schouders weg van uw hoofd en uw lendengedeelte perfect aan de vloer.

alternate crunch

Hoe vaak moet je sporten?

Denk eraan om tijdens elke oefening uw adem niet in te houden en u te concentreren op de juiste uitvoering van de beweging in plaats van op het aantal herhalingen. Wat dat laatste betreft hebben we gezien hoe je de toon kunt versterken, maar het is ook belangrijk om te weten hoeveel herhalingen je moet doen. Je kunt drie sets oefeningen uitvoeren met elk minimaal vijf herhalingen, en minimaal 30 seconden herstel tussen elke reeks. Verhoog geleidelijk de intensiteit, eerst met het aantal herhalingen en vervolgens met de moeilijkste optie.

 

We hebben samen gezien hoe we het lichaam sterker kunnen maken, maar we hebben je nog iets anders te vertellen. De gouden regel om weer in vorm te komen is plezier hebben tijdens het trainen! Uw gevoelens spelen een zeer belangrijke rol bij het bevorderen van uw fysieke en mentale welzijn. Experimenteer, experimenteer en experimenteer vervolgens om de activiteit te vinden die bij u past. In dit verband willen we een training van 10 minuten delen met Coach Carley. Bekijk de onderstaande video en begin meteen met het versterken van je lichaam met eenvoudige oefeningen om thuis te doen.

 Het kan nooit vaak genoeg herhaald worden dat voeding onze beste bondgenoot is voor de gezondheid van ons lichaam. Wil je meer voedingsinformatie? Neem contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

 


laat een reactie achter