5 HEALTHY HABITS TO LIVE BETTER

5 GEZONDE GEWOONTEN OM BETER TE LEVEN

 

Lang en gezond leven is mogelijk als je weet hoe het moet. Voeding, gezonde voeding en een correcte levensstijl spelen een centrale rol en het levensduurdieet is een van de belangrijkste gewoonten die fundamenteel zijn voor uw gezondheid.

Veel mensen denken dat de levensverwachting en een lang leven met elkaar verbonden zijn en bepaald worden door genetica. Genen spelen echter een veel kleinere rol dan aanvankelijk werd aangenomen.

Er zijn veel factoren die een gezond en langlevend leven positief beïnvloeden: een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl spelen ongetwijfeld een sleutelrol op dit pad. Blijf lezen en ontdek 5 gezonde gewoonten die nuttig zijn voor uw dagelijkse routine.

Gezonde gewoontes voor een beter leven

Laten we samen 5 gezonde gewoonten ontdekken die nuttig zijn om een ​​lang leven en welzijn te bevorderen.

Eet gezond voedsel. Verminder de consumptie van geraffineerde koolhydraten, toegevoegde suikers en industriële vetten. Deze “lege voedingsstoffen” verhogen het niveau van systemische ontstekingen en bevorderen de afzetting van visceraal vet.

healthy food

Verminder de uren van de dag dat je eet. Eet binnen 12 uur per dag: begin na 8.00 uur en eindig vóór 20.00 uur of na 9.00 uur en vóór 21.00 uur. Het is bekend dat eten gedurende een langere periode (bijvoorbeeld tussen 06.00 uur en 22.00 uur) in veel opzichten schadelijk is. Tip: als je vroeg naar je werk moet, neem dan je ontbijt mee naar kantoor.

Doe aan fysieke activiteit. Het lichaam voortdurend trainen is erg belangrijk voor ons lichaam. Goed gestimuleerd en ondersteund spierweefsel verbetert de metabolische flexibiliteit en versterkt het immuunsysteem. Tip: vermijd roltrappen en liften, ook al zijn er veel trappen, en probeer lopend of fietsend in plaats van de auto of het openbaar vervoer te gebruiken.

physical activity

Slaap lekker. Het genezen van de slaapkwaliteit is een prioriteit waarover niet kan worden onderhandeld om het ontstaan ​​van talrijke pathologieën en gezond ouder worden te voorkomen. Het is niet voldoende om te tellen hoeveel uur u slaapt, het is noodzakelijk om de kwaliteit van de nachtrust te evalueren met specifieke gegevens in de hand. Het zou optimaal zijn om 7-8 uur te slapen (zonder wakker te worden). Dit is essentieel om het lichaam in staat te stellen de talrijke metabolische en hormonale reacties te voltooien die alleen kunnen plaatsvinden als u slaapt. Het is zowel op de korte als op de lange termijn belangrijk, omdat chronisch slaapgebrek – ook wel begrepen als slechte kwaliteit – u kan blootstellen aan verschillende metabolische onevenwichtigheden.

Matige alcoholinname. Chronische of overmatige alcoholconsumptie houdt verband met het ontstaan ​​van lever-, hart- en pancreasziekten. Een matige consumptie (bijvoorbeeld drie tot vijf keer per week een glas rode wijn van goede kwaliteit) mag echter niet als te gevaarlijk worden beschouwd. Rode wijn wordt als bijzonder gunstig beschouwd vanwege het hoge gehalte aan polyfenolen, antioxidanten.

Als u de behoefte voelt om uw levensstijl te verbeteren met deze gezonde gewoonten, raden wij u aan te vertrouwen op een zorgverlener die een pad volgt dat gebaseerd is op vertrouwen en competentie.

Een van de beste manieren om voor jezelf te zorgen is het Fasting Mimicking Diet . ProLon® is een 5-daags maaltijdprogramma waarmee u uw lichaam weer in vorm kunt krijgen en kunt profiteren van de gezondheidsvoordelen van vasten zonder voedsel op te geven.

prolon diet

Boek nu uw gratis voedingsadvies bij onze voedingsdeskundigen en ontdek alles over het Fasting Mimicking Diet!

 


laat een reactie achter