LUNCH BREAK AWAY: WHAT TO DO?

LUNCHBREAK AWAY: WAT TE DOEN?

De lunchpauze buitenshuis leidt vaak tot het maken van voedingsfouten, die vroeg of laat duur betaald worden. Laten we eens kijken hoe we ze kunnen vermijden.

Een paar gezonde tips om je conditie niet te verliezen terwijl je iets lekkers eet, en vooral door zo snel mogelijk te veranderen. Het hectische leven van vandaag laat ons niet toe dat we heel lange lunchpauzes nemen, meestal maar een half uurtje, zeker als je niet te laat op de avond terug wilt komen.

Dus vooral degenen die buitenshuis werken, zijn gedwongen om te lunchen in de kantine of in de bar, het restaurant of de pizzeria.

Een goede stap voorwaarts zou kunnen zijn dat je eraan gewend raakt om altijd een voedzaam en gevarieerd ontbijt te hebben, niet te zwaar, maar ook niet te schaars.

In de praktijk: een warme drank naar smaak (thee, zwarte koffie of koffie en melk, bij voorkeur als de melk gedeeltelijk magere is) plus een magere yoghurt met ontbijtgranen, een vers fruit en zelfs een paar beschuiten.

Dit soort ontbijt is handig om 's ochtends niet teveel last te hebben van buikpijn en om de concentratie tijdens het werk te verbeteren.

Maar aangezien de meeste mensen staand koffie drinken voordat ze in de auto stappen en dan tot 13.00 uur moeten wachten om vanaf kantoor naar de bar beneden te katapulteren voor het gebruikelijke broodje, volgen hier enkele tips om voedingsfouten te voorkomen die je vroeg of laat duur komt te staan .

Grote salades: een echt bedrog

Iedereen die ervan overtuigd is fit te blijven of zelfs af te vallen door alleen een salade te eten als lunch en 's avonds een rijke en overvloedige maaltijd, heeft het mis.

Salades zijn in de mode geraakt, vooral onder volwassenen die voor hun werk minstens vijf maaltijden per week aan de bar eten.

Salade mag vanwege zijn voedingswaarde en vezelgehalte alleen plantaardig zijn (en niet meer dan 100 gram), aangekleed met een eetlepel olie, een beetje zout en een paar druppels azijn of citroen.

In plaats daarvan zijn de gemengde salades die tegenwoordig het populairst zijn, meestal te gekleed, met niet-extra vierge olijfolie en rijk aan kaas, tonijn, gekookte eieren en sauzen op basis van eieren. Een echte voedingsmisleiding als je denkt dat een dergelijke salade gelijk staat aan een maaltijd van 500-600 kcalorieën (kcal), maar dan onevenwichtig en te rijk aan dierlijke vetten en eiwitten.

Optimaal: een primeur en groenten

Veel lekkerder een goede primeur als lunch, bijvoorbeeld pasta (80 gram) met tomaat en basilicum wat gelijk staat aan 295 kcal. Eventueel voorafgegaan door een gekookte groente (100 gram -aangekleed met een beetje olie en citroensap).

's Avonds kun je thuis een niet al te veeleisend tweede eten om te verteren (200 gram vis en rauwkost, een eetlepel olie, een snufje zout en peper), een broodje (50 gram) en later een vers fruit ( appel 150 gram).

Op deze manier zou het totaal van de dag ongeveer 1.200-1.300 kcal bedragen, wat ook prima is voor degenen die zichzelf in vorm moeten houden.

In plaats daarvan kunnen degenen die geen gewichtsproblemen hebben een klein glas rode wijn en zelfs een kleine portie zelfgemaakt dessert (ongeveer 300 kcal) toevoegen zonder het risico te lopen ongelijk te hebben.

Broodje of pizza?

Wie noodgedwongen een broodje of een pizza moet eten, kan kiezen uit de volgende alternatieven.

Broodje met rosbief en salade plus een eetlepel olie en citroensap 390 kcal, één keer per week.

Broodje mozzarella en tomaat met een beetje olie en een snufje oregano 300 kcal, één keer per week.

Broodje gekookte of rauwe ham zonder vet (40 gram) 240 tot 270 kcal, één keer per week.

Broodje met gegrilde groenten, een druppeltje olie, een snufje aromatische kruiden en een eetlepel magere kwark 200 Kcal, twee keer per week.

En voor de pizzaliefhebbers: een pizza margherita (totaal zo’n 280 gram) kan oplopen tot 600 – 700 kcal. Het kan prima zijn voor een maaltijd van slechts een week. Het is niet verboden, zelfs niet bij afslankdiëten, zolang de andere maaltijd van de dag oordeelkundig wordt beperkt (een portie gepureerde groentesoep en een plakje gegrilde kalkoenborst, geen brood en geen kruiden).


2 reacties


 • Rachael Mildred

  EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET EX HUSBAND/BOYFRIEND OR EX WIFE/GIRLFRIEND AND CURE HERPES AND INFERTILITY THAT WORKS WITHIN 24 HOURS.

  Contact Doctor Odunga at odungaspelltemple@gmail.com OR Whats App/CALL +2348167159012

  I got my ex husband back to me and also got fertile and gave birth to twin girls after 12 years of marriage.
  When I came online last year, I saw a testimony about Doctor Odunga and how he has been helping people with marriage issues and I decided to contact him. We spoke on email at odungaspelltemple@gmail.com and later he gave me his Whats-App number which is +2348167159012. He assured me he would help me get my ex husband back after 3 years of no contact. Doctor Odunga is the best spell caster I must say. My husband called me after 24 hours of contact. The third day, I received natural herbs for fertility and after using it, I became fertile and conceived. My husband and I reconnected, had sex and I was pregnant. Presently I am happy to say I am the mother of twin girls and this is ALL THANKS TO DOCTOR ODUNGA. I came online to say this: If you need help, I believe you are saved with this man.

  Contact his email at odungaspelltemple@gmail.com

  OR Whats App/Call +2348167159012 and you too will give a testimony too to help others

 • infulky

  furosemide tablets to buy[/url]


laat een reactie achter