THE BEST SUMMER FOODS TO BEAT THE HEAT

HET BESTE ZOMERVOEDSEL OM DE HITTE TE VERSLAAN

Het is altijd belangrijk om op uw dieet te letten, maar in de zomer, wanneer de hitte voelbaar is, is goed en correct eten essentieel om een ​​goede gezondheidstoestand te behouden. Welke voedingsmiddelen kun je eten in de zomer? Het is goed om de voorkeur te geven aan licht en verfrissend voedsel. Laten we samen het beste zomervoedsel ontdekken om de hitte te verslaan door dit artikel te lezen!

Drinken, drinken, drinken 💧

In de eerste plaats is het essentieel om veel vloeistoffen toe te voegen, in het bijzonder water dat, zoals bekend, ook rijk is aan zeer belangrijke minerale zouten voor het organisme, om het verlies aan minerale zouten als gevolg van zweten tegen te gaan, dat bijzonder overvloedig is wanneer de temperatuur en luchtvochtigheid zijn hoog. Drink dagelijks minimaal twee liter (acht glazen) water. Naast water, dat mag nooit ontbreken, kun je als remineraliserende en verkwikkende drankjes kiezen voor koude kruidenthee en infusies. Daarom is het in de zomer noodzakelijk om te drinken, waarbij u de consumptie van koolzuurhoudende of zeer suikerhoudende dranken beperkt en de inname van zeer koude dranken vermijdt, die de schijn van ernstige congestie kunnen veroorzaken. Het is een goede gewoonte om alcoholische dranken te vermijden die het zweten en het warmtegevoel vergroten, en ook om koffie te beperken.

Wat voor soort voedsel moeten we eten in de zomer? 🥒

Door de hitte zijn ook de spijsverteringsprocessen minder efficiënt, daarom wordt de consumptie van licht voedsel aanbevolen. Het is raadzaam om de inname van vetten en gefrituurd voedsel te verminderen en te uitgebreide kruiden en gekruid voedsel te vermijden. Het matigen van de consumptie van uitgebreide en vetrijke gerechten is belangrijk omdat het lichaam door de hitte minder energie verbruikt. Het is daarom raadzaam om de calorie-inname te matigen, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan koken waarbij de inname van mineralen en vitamines onveranderd blijft, en waarbij ook de hoeveelheid zout die tijdens de bereiding wordt toegevoegd, wordt verminderd. Goede tips zijn om op smaak te brengen met rauwe olijfolie en de voorkeur te geven aan vis vanwege de hoge verteerbaarheid en de lagere calorie-inname, vooral blauwvis , zoals ode, makreel en ansjovis, maar ook zalm, omdat deze rijk is aan omega 3.

Een gezond en uitgebalanceerd dieet moet de consumptie van seizoensfruit en -groenten omvatten, die ook als goede zomervoeding worden beschouwd, omdat ze veel vloeistoffen bevatten en zeer rijk zijn aan minerale zouten en vitamines. Bovendien bevordert hun vezelgehalte de goede werking van het maag-darmstelsel. Het is belangrijk om te variëren in voedingsmiddelen en kleuren en de voorkeur te geven aan seizoensfruit en -groenten, omdat de kleur van voedsel wordt bepaald door antioxiderende stoffen, zoals vitamines, en hoe meer je varieert met de kleuren, des te completer is de inname ervan.

Welk voedsel groeit in de zomer ? Courgette, selderij, radijs, tomaat, komkommer, sperziebonen, watermeloen, meloen, abrikoos. Courgette is een caloriearme en waterrijke groente, bron van minerale zouten zoals calcium, fosfor, ijzer en kalium. Het bevat ook vitamine A, vitamine C en carotenoïden. Tomaat bevat naast het hoge watergehalte lycopeen, een krachtige antioxidant die de schadelijke effecten van vrije radicalen helpt tegengaan. Komkommers bevatten meer dan 90% water en zijn rijk aan vitamine C en belangrijke minerale zouten zoals natrium, fosfor, kalium en calcium. Ze worden beschouwd als een diuretisch, verfrissend en ontgiftend voedsel dat helpt de huid gehydrateerd te houden. Tot de beste zomerproducten die je kunt consumeren om de hitte tegen te gaan, mogen wortelen, selderij, paprika, radicchio en venkel niet ontbreken. Van de aromatische kruiden wordt munt echter ook aanbevolen voor het bereiden van verfrissende infusies. Bovendien is het belangrijk om de gedroogde vruchten, zoals amandelen en walnoten, niet te verwaarlozen, die rijk zijn aan goede vetten, mineralen en vezels.

Welk voedsel je kunt eten in de zomer: ideeën voor gezonde recepten 🥗

Onder de tips over de beste zomerse gerechten vindt u hier enkele tips over mogelijke zomerse gezonde recepten die zeer snel te bereiden zijn.

Ontbijt:

-veganistische pannenkoek met jam zonder suiker en noten

-haverpap met plantaardige melk;

Lunch:

-venusrijstsalade met driekleurige groenten, munt, koriander en cashewnoten

-gerst met rucola- of basilicumpesto

-quinoasalade

-gazpacho met stukjes geroosterd brood

-couscous met kurkuma;

Diner:

-linzensalade

-kikkererwtenhummus

-kabeljauw met groenten

Deze tips over het beste zomervoedsel zijn geldig en nuttig voor iedereen. Wanneer u echter last heeft van aandoeningen raden wij u aan om uw arts te raadplegen en hem/haar te vragen naar het beste dieet dat bij u past. ProLon® is een grotendeels plantaardig programma en bevat veel van de bovengenoemde voedingsmiddelen die nuttig zijn tegen hitte, zoals groenten of gedroogd fruit. Wat vindt u ervan om uw ProLon®-kit te kopen nu de zomer voor de deur staat? Haast je!


1 reactie


 • Rachael Mildred

  EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET EX HUSBAND/BOYFRIEND OR EX WIFE/GIRLFRIEND AND CURE HERPES AND INFERTILITY THAT WORKS WITHIN 24 HOURS.

  Contact Doctor Odunga at odungaspelltemple@gmail.com OR Whats App/CALL +2348167159012

  I got my ex husband back to me and also got fertile and gave birth to twin girls after 12 years of marriage.
  When I came online last year, I saw a testimony about Doctor Odunga and how he has been helping people with marriage issues and I decided to contact him. We spoke on email at odungaspelltemple@gmail.com and later he gave me his Whats-App number which is +2348167159012. He assured me he would help me get my ex husband back after 3 years of no contact. Doctor Odunga is the best spell caster I must say. My husband called me after 24 hours of contact. The third day, I received natural herbs for fertility and after using it, I became fertile and conceived. My husband and I reconnected, had sex and I was pregnant. Presently I am happy to say I am the mother of twin girls and this is ALL THANKS TO DOCTOR ODUNGA. I came online to say this: If you need help, I believe you are saved with this man.

  Contact his email at odungaspelltemple@gmail.com

  OR Whats App/Call +2348167159012 and you too will give a testimony too to help others

laat een reactie achter