PROTEINS AND VITAMINS TO WARD OFF THE COLD.

EIWITTEN EN VITAMINEN OM DE KOU TE WEREN.

Peulvruchten, wit vlees, seizoensgroenten en fruit , citrusvruchten. Hier zijn enkele ingrediënten van het anti-verkoudheidsdieet, voorgesteld door voedingsdeskundigen, vol eiwitten en vitamines.

Om je beter te verdedigen tegen de bittere kou en de seizoenskwalen is naast zware kleding ook goed eten een effectieve bondgenoot. Peulvruchten, vlees, seizoensfruit en -groenten en gedroogd fruit zijn enkele anti-koude voedingsmiddelen: in feite voorzien ze het lichaam van een adequate calorie-inname en geven ze een energieboost aan de stofwisseling, die via de voeding wordt uitgenodigd om meer warmte te produceren. Hier enkele tips voor de koudere weken.

Waarom je het koud hebt

De biologische thermometer wordt geregeld door huidthermoreceptoren, microscopische sensoren die hitte en kou kunnen detecteren. Ze nemen de veranderingen in de hitte van de omgeving waar en veroorzaken de reactie op een organisch niveau, dankzij de warmtegevoelige neuronen die in de hypothalamus worden aangetroffen.

Met andere woorden, ze helpen de lichaamstemperatuur zo constant mogelijk te houden via een thermoregulatiemechanisme dat warmte verspreidt (als het warm is) of de productie ervan bevordert (als het koud is).

Als het effect echter bekend is, moeten de mechanismen waardoor sommige mensen bij dezelfde temperatuur zich prettig voelen en anderen het koud hebben, nog worden opgehelderd. De ‘genezing’ voor dit seizoensgebonden ongemak is natuurlijk en bestaat voornamelijk uit het kiezen van ‘warm’ voedsel, wat niet betekent dat het moet worden gekookt en alleen maar van de hitte moet worden verwijderd, maar dat in staat is om meer energie te produceren die zich vertaalt in meer warmte en een stijging van de interne lichaamstemperatuur. .

Waar zijn eiwitten voor?

BASISTIPS

Er zijn minstens drie regels die je moet onthouden als het koud is:

Eet meer - Verhoog uw dagelijkse calorie-inname door te kiezen voor grote porties eiwitrijk voedsel dat, met weinig calorieën, de spieren voedt en helpt het opgehoopte vet te verbranden. Hiervan zijn de meest geschikte wit vlees, vis, peulvruchten, eieren, ricotta, magere kazen en yoghurt. Maar voedingsmiddelen die de eliminatie van gifstoffen bevorderen en helpen het cholesterolgehalte op peil te houden, zijn ook geïndiceerd, met name:

-knoflook en uien, die een antibacteriële werking hebben;

-peulvruchten, zoals bonen, kikkererwten, erwten en linzen die de darmactiviteit verbeteren dankzij de aanwezigheid van vezels en ijzer bevatten dat helpt bij het bestrijden van bloedarmoede en vermoeidheid;

-vers seizoensfruit (vooral citrusvruchten en kiwi's), voor de aanvoer van goede hoeveelheden vitamine C;

-seizoensgroenten (spinazie, cichorei, pompoen, rapen, wortelen, broccoli) die mineralen en antioxiderende vitamines leveren die helpen bij het bestrijden van fysieke stress als gevolg van de kou.

Nee tegen overmatige diëten. Zeer restrictieve diëten met zeer weinig calorieën en weinig vetten worden in koude periodes niet aanbevolen, omdat ze het vermogen om de lichaamstemperatuur te reguleren vertragen.

Nee tegen alcohol. Vermijd wijn en alcoholische dranken in het algemeen, want na een aanvankelijke vasodilatatie die een warmtegevoel veroorzaakt, laten ze ruimte over voor een vasoconstrictie die zeer koude veroorzaakt.

Anti-verkoudheidsvoedsel voor uitmuntendheid

Aangezien het dieet altijd gevarieerd en evenwichtig moet blijven, mogen er op de wintertafel nooit bepaalde voedingsmiddelen ontbreken die in afwisselende fasen worden geconsumeerd:

Peulvruchten - Ze behoren tot de rijkste ijzervoedingsmiddelen; een mineraal dat vooral nuttig is bij kou, omdat het helpt een soort schild te creëren tegen dit externe atmosferische middel. Naast peulvruchten zit het door het lichaam opneembare ijzer vooral in vlees en vis.

Kiwi's – Ze helpen de huid zichzelf te verdedigen tegen de kou. In feite bevatten ze 85 milligram vitamine C per 100 gram fruit (vergeleken met de gemiddelde 50 milligram citrusvruchten), wat de productie van collageen bevordert, een ondersteunende structuur voor het bindweefsel in het algemeen en de dermis in het bijzonder.

Broccoli en kruisbloemigen - Ze zijn rijk aan vitamine C en carotenoïden, voorlopers van vitamine A, die de immuunafweer stimuleren, die kwetsbaarder is in de winter. Waardevolle vervangers voor broccoli zijn ook wortelen, pompoen, aardappelen, tomaten, spinazie, artisjokken, rode bieten, bloemkool en paprika, allemaal groenten waarin carotenoïden in overvloed voorkomen.

Vlees - Het is goed om eiwitrijk voedsel in de voeding op te nemen, vooral in de winter, inclusief vlees (beter wit), zij het met mate (beter niet meer dan 200 gram per week), omdat een teveel aan eiwitten de lever- en nierfunctie kan belasten .

Gedroogd fruit - In het bijzonder walnoten, die het lichaam voorzien van een goede toevoer van zink, wat helpt om afkoeling tegen te gaan. Dit mineraal komt ook voor in rundvlees, eigeel, oesters, schaaldieren, granen, peulvruchten, groenten, tarwekiemen, biergist en sojalecithine. We raden ook de consumptie aan van amandelen en hazelnoten die tocoferol (vitamine E) bevatten. Onder de smaakmakers is extra vierge olijfolie rijk aan vitamine E.

Sinaasappelsap (en citrusvruchten). - Versnel de stofwisseling die meer warmte produceert. Bovendien helpen ze dankzij vitamine C en anthocyanidinen bij het bestrijden van seizoenskwalen, waarbij ze een beschermende werking uitoefenen op de cellen en het immuunsysteem.

Yoghurt - Constante consumptie van probiotica vermindert het aantal infecties en maakt de griepvormen minder agressief.

Granen - Ze zijn een uitstekende bron van vezels die het lichaam helpen opwarmen zonder het te verzwaren.

Water en thee - Hydratatie is ook belangrijk. In de winter is het advies om het lichaam van vloeistoffen te voorzien via water, thee, kruidenthee en soepen.

Snoepjes met mate - Gebak, koekjes en snoep zijn niet geschikt om het lichaam op te warmen, ze verzwaren het alleen maar. In feite hebben suikers een laag thermogene vermogen en vetten. Af en toe kun je tussen de lekkernijen jezelf verwennen met pure chocolade, omdat de inname van magnesium vermoeidheid helpt tegengaan, en cafeïne om het zenuwstelsel te stimuleren.

Specerijen en meer - Een snufje gember in de vaat verhoogt de bloedcirculatie en heeft zo een verwarmende werking voor het lichaam. Terwijl chilipeper, die ook een flinke dosis vitamine C bevat, vaatverwijdend is en als zodanig kan helpen bij het ontlasten.

Winterse gerechten

-Granen- en peulvruchtensoepen: pasta en bonen, linzenpasta, pasta en kikkererwten, rijst en erwten enzovoort;

-Groentensoep met pasta of rijst.

Het zijn gerechten die verrijkt kunnen worden met eiwitten van dierlijke oorsprong, door bijvoorbeeld de toevoeging van geraspte kaas, en met vitamine E en antioxidanten dankzij het gebruik van extra vierge olijfolie.


1 reactie


 • Rachael Mildred

  EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET EX HUSBAND/BOYFRIEND OR EX WIFE/GIRLFRIEND AND CURE HERPES AND INFERTILITY THAT WORKS WITHIN 24 HOURS.

  Contact Doctor Odunga at odungaspelltemple@gmail.com OR Whats App/CALL +2348167159012

  I got my ex husband back to me and also got fertile and gave birth to twin girls after 12 years of marriage.
  When I came online last year, I saw a testimony about Doctor Odunga and how he has been helping people with marriage issues and I decided to contact him. We spoke on email at odungaspelltemple@gmail.com and later he gave me his Whats-App number which is +2348167159012. He assured me he would help me get my ex husband back after 3 years of no contact. Doctor Odunga is the best spell caster I must say. My husband called me after 24 hours of contact. The third day, I received natural herbs for fertility and after using it, I became fertile and conceived. My husband and I reconnected, had sex and I was pregnant. Presently I am happy to say I am the mother of twin girls and this is ALL THANKS TO DOCTOR ODUNGA. I came online to say this: If you need help, I believe you are saved with this man.

  Contact his email at odungaspelltemple@gmail.com

  OR Whats App/Call +2348167159012 and you too will give a testimony too to help others

laat een reactie achter