BEST FOOD FOR SKIN

BESTE VOEDSEL VOOR DE HUID

Eten maakt je mooi... maar niet alles. Voor een altijd perfecte huid is het beter om voldoende vitamines, enzymen, onverzadigde vetzuren en antioxiderende actieve ingrediënten binnen te krijgen. Maar wat zijn de beste voeding voor de huid? Laten we samen ontdekken wat de beste voedingsmiddelen zijn voor huidherstel.

BESTE VOEDSEL VOOR DE HUID

Verschillende voedingsmiddelen zijn goed voor de huid en houden deze gezond en gehydrateerd. Veel gewone en goedkope voedingsmiddelen zijn uitstekende bondgenoten van schoonheid.

Laten we niet vergeten dat het mediterrane dieet altijd op het podium staat vanwege de gezondheidsvoordelen ervan. Hier zijn de beste voedingsmiddelen voor huidherstel.

Welke voedingsmiddelen zijn goed voor je huid?

Het geheim van de beste voeding voor de huid? Het zit in omega 3 en omega 6, antioxidanten en vitamine E.

Vis, vooral blauwe vis , zoals haring, sardines en zalm, kan gunstig zijn voor de huid omdat het een overvloedige bron van omega-3 is. Een dieet dat er rijk aan is, kan ontstekingssymptomen helpen verminderen en de huid minder UV-reactief maken. Daarnaast levert vette vis ook vitamine E, dat beschermt tegen ontstekingen en vrije radicalen.

Ongeveer dezelfde voordelen bieden noten, die worden beschouwd als een van de beste voedingsmiddelen voor de rijkste bronnen van omega-3 en omega-6 onverzadigde vetzuren, terwijl amandelen rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. en vitamine E. Tot de zaden behoren zonnebloemen, die aanzienlijke hoeveelheden zink en vitamine E bevatten, en vlas, rijk aan een omega-3, alfa-linolzuur genaamd. Een smakelijk tipje? Het toevoegen ervan aan een salade kan een gemakkelijke manier zijn om je huid gezond te houden.

Aardappelen , die sinds het begin der tijden onze voorouders hebben gevoed, en niet de frietjes. Berg dat pakketje dus op! Ze zijn een concentraat van voordelen voor de huid en voor het algemene welzijn van ons lichaam. Bovendien is er weinig zout en daarom zijn ze een uitstekende bondgenoot in de strijd tegen het vasthouden van water.

Lees verder om andere beste voedingsmiddelen voor de huid te ontdekken.

Tot de beste voedingsmiddelen voor de huid behoren volkoren granen: een dieet met een lage glycemische index, zonder geraffineerd voedsel, kan de talgcomponent van de huid verminderen en daardoor acne-verschijnselen verminderen. Waarschijnlijk omdat voedingsmiddelen met een lage glycemische index de insuline stabiel houden, terwijl geraffineerde koolhydraten en suikers pieken veroorzaken met een effect op de lipidensynthese.

Een van de beste voedingsmiddelen voor de huid is ui. Het enige wat er mis mee is, kan de slechte adem zijn van degenen die het hebben gegeten. Het is een kleinigheid die we vergeven als we kijken naar de talloze andere voordelen die het met zich meebrengt. Het bestaat voor 90% uit water en is rijk aan voedingsvezels, vitamines, mineralen, essentiële oliën en flavonoïden. Het heeft ook antibiotische en antibacteriële eigenschappen, helpt het niveau van slechte cholesterol te verlagen en hoge bloeddruk onder controle te houden, is diuretisch en daarom uitstekend tegen huidonvolkomenheden zoals sinaasappelhuid veroorzaakt door het vasthouden van water.

Asperges zijn een onheilspellend elixer van lange schoonheid: het bevat heel weinig calorieën en koolhydraten, maar is rijk aan vitamine K. Door veel asperges te eten, verbetert de elasticiteit van de huid en het silhouet.

Van de oliën kan extra vierge olijfolie worden beschouwd als een van de beste voedingsmiddelen voor huidherstel en de gezondste keuze voor de huid. Met name de effecten van fotoveroudering op het gezicht worden verminderd.

Groene thee zit daarentegen vol met antioxidanten, catechinen genaamd, die de bloedtoevoer naar de huid verhogen en zo voor verse zuurstof en voedingsstoffen zorgen.

Andere beste voedingsmiddelen voor de huid? Fruit! Lees verder.

Fruit voor een gezonde huid

Avocado is een van de beste anti-aging voedingsmiddelen: het zorgt voor een gehydrateerde huid omdat het onverzadigde vetzuren bevat en het is vooral rijk aan vitamine E, waardoor je huid elastischer wordt. Veel plezier met het maken van exotische salades!

Als je blauwe bessen eet, heb je "voor altijd" een jonge huid! Het is geen legende, omdat bekend is dat de consumptie van bosbessen de bloedvaten versterkt, de microcirculatie verbetert en zuurstof naar de weefsels brengt, wat hun regeneratie bevordert. Je kunt het lekker eten met magere yoghurt of in een fruitsalade.

Abrikozen en alle oranjekleurige groenten en fruit (behalve sinaasappels) bevatten bètacaroteen dat de productie van vrije radicalen tegengaat en tegelijkertijd de huid beschermt tegen zonlicht en luchtvervuiling, waardoor deze langer helder en jong blijft.

LAATSTE TIPS VOOR EEN GEZONDE HUID

Naast de beste huidvoeding zijn er nog twee belangrijke basisregels die je moet volgen om je huid gezond en gehydrateerd te houden:

1 Vermijd junkfood dat bijdraagt ​​aan huidveroudering. U moet de voorkeur geven aan voedingsmiddelen die de productie van collageen en elastine stimuleren, diepgaand hydrateren en de haarvaten beschermen. Goede voeding helpt huidveroudering onder controle te houden en rimpels te voorkomen;

2 Drink veel water. Cellen bestaan ​​voornamelijk uit water, en als je uitgedroogd bent, is het effect zichtbaar door schilfering en een droge huid. Naast water is groene thee de beste drank die kan worden geconsumeerd, vanwege de ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen.

Was dit artikel over de beste voeding voor de huid nuttig voor jou? Laat het ons weten en deel het met je vrienden!


1 reactie


  • Eunice

    Thank you DOCTOR ODUNGA for making me fertile after 22 years of marriage. I am a barren woman, in fact now it is, I was a barren woman. I say this testimony in regards to Doctor Odunga who granted my wish after 22 years of marriage. No one in my people and friends or family believed I would ever get pregnant, not to talk of giving birth. Now I am a mother of twins? I am indeed the happiest woman to say this testimony for everyone to read. I am Eunice Stein. I am 54 years of age. This is my first writing on the net about anything this serious, especially as for 22 years I have not been pregnant once since I got married to my husband. Please, do you need help with your fertility problem? CONTACT DOCTOR ODUNGA. Do you need your problem solved such as getting your ex back? CONTACT DOCTOR ODUNGA. He is the solution to all your problems. His online email is odungaspelltemple@gmail.com he will solve all your problems OR Whats-App/Call +2348167159012


laat een reactie achter