ALLERGIES AND INTOLERANCES: PROTECT YOURSELF!

ALLERGIEËN EN INTOLERANTIES: BESCHERM UZELF!

Allergieën en intoleranties zijn niet hetzelfde: het zijn beide “bijwerkingen”, maar met totaal verschillende kenmerken. Het zijn twee verschillende manieren waarop het organisme reageert en reageert op de interactie met vreemde stoffen.

De intoleranties.

We spreken van intolerantie wanneer er een negatieve reactie van het organisme optreedt, veroorzaakt door de inname van een of meer voedingsmiddelen (of werkzame stoffen) en die afhangt van de moeilijkheid bij het verteren of metaboliseren van dergelijk voedsel of de component ervan. Voedselallergieën en -intoleranties omvatten verschillende ziekten die het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en lipiden beïnvloeden.

Mensen met dit soort problemen hebben een tekort aan enzymen, wat betekent dat ze niet over die specifieke eiwitten (enzymen) beschikken die het lichaam nodig heeft om bepaalde voedingsmiddelen of delen daarvan te metaboliseren en te assimileren. Ze zijn meestal vrij vanaf de geboorte, maar het is een aandoening die ook in de loop van de tijd kan ontstaan. Het is een reactie waarbij de stofwisseling betrokken is, maar niet het immuunsysteem, en die strikt afhankelijk is van de hoeveelheid ongewenst voedsel die is ingenomen (dosisafhankelijk).

De symptomen.

De symptomen lijken vaak op allergische symptomen en kunnen ook na een paar dagen verschijnen, waardoor ze moeilijker te herkennen zijn en verband houden met het ingenomen voedsel. Ze identificeren zich meestal met diarree, zwelling en buikkrampen.

Allergieën en intoleranties voor lactose.

De meest voorkomende oorzaak van voedselintolerantie is lactose, de suiker die in melk zit. Mensen met lactose-intolerantie hebben een lactasedeficiëntie, het spijsverteringsenzym dat lactose splitst in glucose en galactose, zodat het door het lichaam wordt opgenomen en gebruikt. Als de intolerantie ernstig is, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de etiketten van levensmiddelen zorgvuldig te lezen: lactose wordt in veel kant-en-klaarmaaltijden gebruikt.

Het favisme.

Een ander voorbeeld van allergieën en intoleranties is het favisme, dat bestaat uit een aangeboren defect van een enzym dat normaal aanwezig is in rode bloedcellen, glucose-6-fosfaat-dehydrogenase, essentieel voor hun vitaliteit en functie. Het tekort aan dit enzym veroorzaakt een plotselinge vernietiging van de rode bloedcellen (hemolyse) en daardoor het optreden van hemolytische anemie. Wanneer een persoon met een tekort aan enzymen tuinbonen, erwten of bepaalde medicijnen (zoals sulfamiden, salicylaten, kinidine, menadion) binnenkrijgt, remmen deze de activiteit van dit enzym en worden de reeds ontbrekende rode bloedcellen verder uitgeput. In ernstige gevallen wordt ongeveer de helft van de rode bloedcellen vernietigd; de huid en de slijmvliezen worden dan intens bleek en gelig, de urine wordt hypergekleurd en er verschijnen tekenen van een cardiovasculaire collaps.

De allergieën.

We bedoelen een ziekte die individuele genetisch gepredisponeerde individuen treft en die bestaat uit de reactie van het immuunsysteem op een allergeen. Allergenen zijn voor de meeste mensen onschadelijke stoffen en komen in voedsel overeen met voedselbestanddelen of voedsel zelf.

De reactie komt bij het eerste contact tot uiting door de vorming van specifieke antilichamen, immunoglobulinen E (IgE) genaamd, die tot taak hebben het organisme te verdedigen tegen wat het organisme zelf als vreemd herkent. Het is dezelfde reactie die het organisme vertoont tegen bacteriën en virussen en die zeer gewelddadig kan zijn. Allergische reacties zijn meestal onafhankelijke doses: zelfs een zeer kleine hoeveelheid kan een reactie veroorzaken waarvan de ernst subjectief en onvoorspelbaar is.

De rol van histamine.

Bij een mogelijke en daaropvolgende blootstelling, als gevolg van de reactie tussen het “allergene voedsel” en het antilichaam, komt de histamine vrij: een stof die fungeert als chemische bemiddelaar van de ontsteking, maar die ook de rol van neurotransmitter vervult.

Histamine is primair verantwoordelijk voor de karakteristieke symptomen van alle allergische reacties zoals jeuk, loopneus, hoesten of piepende ademhaling.

Hoe ontstaan ​​allergische klachten?

De reactie op allergenen veroorzaakt verschillende symptomen waarbij verschillende organen tegelijkertijd betrokken kunnen zijn. De symptomen treden kort na inname op en kunnen van verschillende typen zijn, afhankelijk van de typen antilichamen of andere cellulaire mediatoren die naast IgE betrokken zijn. Over het algemeen manifesteren ze zich als: jeuk; uitbarstingen van de huid; zwelling; moeite met ademhalen. De ernstigste reactie die ons organisme kan vertonen is een anafylactische shock, die optreedt binnen een uur na inname van het allergeen.

Een anafylactische shock vereist altijd een dringende ziekenhuisopname, omdat dit kan leiden tot ademhalingsmoeilijkheden, plotselinge bloeddrukdalingen, bewustzijnsverlies en in de ernstigste gevallen de dood.

De meest voorkomende voedselallergenen zijn: glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt); melk en melkproducten; eieren en eiproducten; vis en visproducten; schaaldieren en schaaldierproducten; weekdieren en weekdierproducten; pinda's en pindaproducten; noten (amandelen, hazelnoten, noten, pistachenoten en producten daarvan); lupinen en producten daarvan; soja en sojaproducten; selderij en selderijproducten; sesamzaad en sesamzaadproducten; mosterd en producten daarvan; zwaveldioxide en sulfieten.

Coeliakie.

Coeliakie is het onvermogen om gluten, een eiwitcomplex in tarwe, tarwe en granen, te verteren en te metaboliseren. Het is nauwelijks te classificeren onder de veel voorkomende allergieën en intoleranties, omdat er ook een sterke betrokkenheid is bij het immuunsysteem (karakteristiek voor allergieën), zonder echter het IgE erbij te betrekken. Gluten is een eiwitcomplex in tarwe, tarwe en soortgelijke granen zoals gerst, rogge, spelt, triticale en bijgevolg in alle voedingsmiddelen die ze als ingrediënt bevatten. De inname van gluten, zelfs in kleine hoeveelheden, veroorzaakt bij getroffen personen schade aan het darmslijmvlies. Als gevolg hiervan worden sommige voedingsstoffen slecht opgenomen, met het optreden van symptomen zoals zwelling en buikpijn, braken, obstipatie en gewichtsverlies.

Als u merkt dat u een intolerante of allergische persoon bent, is het belangrijk om geen verdacht voedsel te eten en zo snel mogelijk contact op te nemen met uw arts, die u zal adviseren om uw gezondheid te beschermen .

Laten we er bij het kopen niet aan denken dat het bij verpakte levensmiddelen belangrijk is om het etiket goed te controleren en te lezen, wat wettelijk verplicht is om de aanwezige allergenen aan te geven. Deze indicatie moet op een andere manier worden weergegeven dan de andere ingrediënten, zodat de aanwezigheid snel kan worden weergegeven. Bij bulkproducten moeten allergenenaanduidingen op het verkooppunt worden vermeld met een bord, in de originele verpakking of in een ingrediëntenboek.

Enkele voorbeelden van aanduidingen die wij op de verpakkingen kunnen vinden en waar wij op moeten letten: kan (allergeen) bevatten; geproduceerd in inrichtingen waar het wordt gebruikt (allergeen); product in niet-gescheiden voedselketens, waarin het ook wordt verwerkt (allergeen).

Als we ons realiseren dat we allergisch zijn, moeten we ook aandacht besteden aan de verborgen allergenen, dat wil zeggen de allergenen die aanwezig zijn op een manier die niet voor de hand ligt. De industrie heeft de kans enorm vergroot dat er onverwachts de aanwezigheid van allergenen in voedsel wordt aangetroffen, zoals melk of soja in worstjes, caseïne in wijn, visgelei gebruikt als eenvoudige taartbeleg, enz., wat reacties veroorzaakt in voedsel dat onschadelijk wordt geacht voor dat allergeen.

Het verborgen allergeen kan om verschillende redenen in het verpakte voedsel aanwezig zijn: fouten in de formulering van waarschuwingen; fouten in de verpakking; aanwezigheid van ingrediënten uit directe allergene bronnen; verwerkingshulpmiddelen en aroma's; accidentele contaminatieverschijnselen op industrieel niveau gerelateerd aan het gebruik van productie- en/of verpakkingsketens die niet voldoende gescheiden zijn.

Het is daarom belangrijk dat de nauwkeurigheid van wat er op de gezondheidsetiketten staat, door de huidige wetgeving wordt gewaarborgd. In geval van noodzaak of twijfel over wat er op het etiket staat, is het beter om rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant voor opheldering. Het is erg belangrijk om uw allergieën en intoleranties te kennen. Heb je hulp nodig? Vraag het nu aan onze voedingsdeskundigen .


5 reacties


 • Jessica Butler

  what a wonderful world we are living in, i still doubt this spell caster how he did it!!! I am so happy to let the whole world know how this powerful spell caster saved my marriage.Everything was going down the drain as my husband can not stop cheating on me with other women. It became used to always heating on me. I tried to make him stop, but I couldn’t help the situation, the more I tried, the harder it became. At times we will fight and go apart for some months and we will come back again just because of our kids. One day a friend told me about this spell caster who helped her too, his name is Dr.oku, she said he uses white magic spells to solve spiritual problems. I decided to give it a try, I contacted him and he told me it will take just 2 to 3 days and I will see great changes in my husband. He actually cast a spell, believe me after 2 to 3 days of the spell, my husband was confessing different names of women he has slept with. He begged for forgiveness and never to try it again. From that day till now, my mind is at rest. My husband dislikes every other woman on earth except me. And am so happy to have him for myself alone.The spell caster’s contact is okutemple@gmail.com you can also contact him on whatsapp +2347053113465


 • Rachael Mildred

  EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET EX HUSBAND/BOYFRIEND OR EX WIFE/GIRLFRIEND AND CURE HERPES AND INFERTILITY THAT WORKS WITHIN 24 HOURS.

  Contact Doctor Odunga at odungaspelltemple@gmail.com OR Whats App/CALL +2348167159012

  I got my ex husband back to me and also got fertile and gave birth to twin girls after 12 years of marriage.
  When I came online last year, I saw a testimony about Doctor Odunga and how he has been helping people with marriage issues and I decided to contact him. We spoke on email at odungaspelltemple@gmail.com and later he gave me his Whats-App number which is +2348167159012. He assured me he would help me get my ex husband back after 3 years of no contact. Doctor Odunga is the best spell caster I must say. My husband called me after 24 hours of contact. The third day, I received natural herbs for fertility and after using it, I became fertile and conceived. My husband and I reconnected, had sex and I was pregnant. Presently I am happy to say I am the mother of twin girls and this is ALL THANKS TO DOCTOR ODUNGA. I came online to say this: If you need help, I believe you are saved with this man.

  Contact his email at odungaspelltemple@gmail.com

  OR Whats App/Call +2348167159012 and you too will give a testimony too to help others

 • TAMARA

  MY HIV HEALING TESTIMONY

  My mouth is short of words, i am so happy because Dr voodoo has healed me
  from HIV which i have been suffering from the past 5years now, i have
  spend a lot when getting drugs from the hospital to keep me healthy, i have
  tried all means in life to always i can become HIV negative one day, but
  there was no answer until i found Dr voodoo the parish of African who
  provide me some healing herbs that i uses , now i am glad telling everyone
  that i am now HIV Negative, i am very happy, thank you Dr voodoo for
  helping my life comes back newly without any form of crisis, may the good
  lord that i serve blessed you Dr voodoo and equip you to the higher grade
  for healing my life. i am so amazed. so i will announced to everyone in
  this whole world that is HIV positive to please follow my advice and get
  healed on time, because we all knows that HIV disease is a deadly
  type,contact Dr voodoo for your HIV healing herbs today at:
  voodoospelltemple66@gmail.com He will be always happy to assist you
  online and ensure you get healed on time, contact Dr voodoo today for
  your healing hearbs immediately, you can also
  add him on whatsApp +2348140120719 thank you sir.


 • Adoncia Regina

  J’ai rencontré un homme sur Internet, j’ai vu de nombreux témoignages de cet homme dr dagama, et j’ai parlé de cet homme à mes amis et ils ont dit que je devrais essayer et voir, j’ai pensé que c’était une blague j’ai décidé de discuter avec lui sur Whatsapp et j’ai suivi toutes les instructions à la fin j’ai obtenu les bons résultats dont j’avais besoin de lui, le dr dagama est un grand guérisseur je ne le remercierai jamais assez, il m’a guéri de la maladie coeliaque, je remercie Dieu qui a dirigé le dr dagama vers moi, je suis allé faire un contrôle médical et j’ai découvert qu’il était maintenant négatif. ce jour-là j’ai eu des larmes de joie, et j’ai pris sur moi de répandre cette bonne nouvelle quand même et d’où leurs coordonnées, numéro Whatsapp (+2349157400601) et Email (drdagamaumuduherpescurecentre@gmail.com). contacter DOCTEUR DAGAMA Je lui ai fait confiance et il ne vous décevra jamais.


 • Deborah Davidson

  Hello-
  I have had a mild allergic reaction after say 2 – puffy eyes – and wonder if it’s the potassium sorbate in the Ldrink? Please advise. Why do you use this preservative in a cleanse?


laat een reactie achter