CABBAGE: BENEFITS, NUTRITIONAL VALUES, USES AND CONTRAINDICATIONS.

KOOL: VOORDELEN, VOEDINGSWAARDEN, GEBRUIK EN CONTRA-INDICATIES.

Kool is rijk aan vitamines, antioxidanten, calcium, omega 3 en 6, ijzer en vezels en is een van de meest voedzame en gezonde groenten ooit. Laten we samen de eigenschappen van kool ontdekken en welke voordelen het voor onze gezondheid oplevert.

Algemene karakteristieken.

De kool is een groente die behoort tot de kruisbloemige familie en een variëteit van Brassica oleracea. Deze koolsoort is wijdverspreid in Noord-Europa, maar wordt ook veel verbouwd in Italiaanse moestuinen. De variëteit heeft afmetingen variërend van 10 tot 20 cm in diameter en heeft het kenmerk dat de externe bladeren concaaf en glad zijn, die de interne bladeren omsluiten waardoor ze de vorm krijgen van een compacte bol, bijna een kap.

De gele bloemen bevatten donkere ronde zaden. De teelt van de kool is niet moeilijk en als je op een geschikte grond en zorgvuldig verzorgd zaait, zal het product zonder problemen groeien. Het is belangrijk om bij het zaaien de plantafstanden te respecteren en eraan te denken de grond rond de zaailingen ook na het planten vochtig te houden, zowel in de winter als in de zomer. Om te voorkomen dat de zwoele hitte de koolgroei in gevaar brengt, kun je de planten beschermen met krantenpapier.

Planten van de familie "Brassica oleracea" eten meestal de bladeren of de bloeiwijzen die nog niet rijp zijn, en er zijn verschillende soorten die niet alleen qua kleur, maar ook qua grootte en vorm van elkaar verschillen. Alle soorten zijn echter rijk aan vitamine C en hebben een hoge concentratie zwavel.

Voor een goede teelt is het noodzakelijk om de plant te desinfecteren met preventieve producten tegen vliegwortels of andere ziekten. Als het echter de voorkeur heeft om biologisch te kweken, kun je kiezen voor mulchen en regelmatige irrigatie om uitstekende resultaten te krijgen. De kool heeft namelijk een goede en constante luchtvochtigheid nodig, zodat er dubbel wordt gegraven op de plantgrond voordat de zaailingen worden geplant. Met mulchen wordt verzekerd dat transpiratie naar de plant gaat.

Bovendien wordt de kool via een speciaal proces gefermenteerd, waardoor hij zeer goed verteerbaar is. Van deze behandeling wordt zuurkool bereid.

Kool: eigenschappen en voordelen.

Tot de bekende eigenschappen van kool behoren de ontstekingsremmende eigenschappen.
Ontstekingen zijn in feite de belangrijkste oorzaak van ziekten zoals artritis, hartproblemen en auto-immuunziekten, die vaak het gevolg zijn van een overmatige consumptie van producten van dierlijke oorsprong. Kool is een natuurlijke ontstekingsremmer en heeft het vermogen ontstekingsziekten te voorkomen en te verlichten. Het is ook rijk aan vezels en heeft krachtige spijsverteringseigenschappen: het lijkt erop dat het consumeren van ten minste een portie kool ons lichaam 5% van de dagelijks benodigde vezels oplevert, plus 2 gram eiwit.

Het heeft ook enkele antioxiderende eigenschappen: in feite is de koolkap een natuurlijke antioxidant tegen vrije radicalen, en de werking ervan helpt verschillende ziekten en ook vroegtijdige veroudering te voorkomen. De ruim 45 flavonoïden in kool combineren antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor kool een speciaal voedingsmiddel is om stress te bestrijden.

Kool heeft ook afslankende eigenschappen en is een nuttig voedingsmiddel voor mensen die een dieet volgen, omdat het weinig vet en veel vezels bevat. Dankzij het lage caloriegehalte (ongeveer 25 per 100 gram) en het verzadigende vermogen is het geschikt voor opname in het caloriearme dieet en, heel belangrijk, bevordert het de afbraak van vetophopingen rond de buik.

Kool is een voedingsmiddel met ongelooflijke voordelen. Rijk aan vetzuren, waaronder omega 3 en omega 6, speelt het een bepalende rol voor de gezondheid en houdt het hart en de bloedvaten perfect functionerend. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat de groenten van de kruisbloemigenfamilie, dankzij de aanwezigheid van sulforafaan, het Nrf2 kunnen reactiveren, een eiwit dat de bloedvaten vetvrij houdt, wat leidt tot angina pectoris, een hartaanval, een beroerte en atherosclerose.

De kool is geweldig vanwege de opmerkelijke voordelen die het lichaam biedt, maar is ook een geldig anti-humorvoedsel. Het is wetenschappelijk bewezen dat de dagelijkse consumptie van kool een effectief hulpmiddel is om het risico op bepaalde soorten kanker te verminderen. In het bijzonder hebben we het over borst-, eierstok-, blaas-, darm- en prostaatkanker. Er zijn ook aanzienlijke voordelen die het voor het lichaam met zich meebrengt als ontgiftend voedsel: het lijkt er zelfs op dat sommige componenten in kool gifstoffen kunnen elimineren. Om de uitdrijving van gifstoffen te bevorderen is de aanwezigheid van glucosinolaten, natuurlijke enzymen die het lichaam en de lever helpen te zuiveren en die kenmerkend zijn voor de kruisbloemigen. De koolkap is ook uitstekend geschikt voor het verlagen van de druk en is een krachtige bondgenoot tegen hoge bloeddruk en hoge bloeddruk: de aanwezigheid van glutaminezuur bevordert zelfs de verlaging van de bloeddruk.

De kool is rijk aan calcium en vitamine C, dus het is een voedingsmiddel dat nuttige stoffen naar het immuunsysteem kan brengen, het kan versterken en beschermen tegen ziekten en infectieaanvallen.

Kool: voedingswaarden en calorieën.

100 gram van deze kostbare groente levert slechts 25 calorieën.

Hoeveelheid per 100 gram: Water 86 g; Vetten 0,1 g; Cholesterol 0 mg; Koolhydraten 6 g; Voedingsvezels 2,5 g; Suiker 3,2 g suiker; Eiwit 1,3 g; Vitamine A 98 IE; Vitamine B6 0,1 mg; Vitamine C 36,6 mg; Calcium 40 mg; IJzer 0,5 mg; Magnesium 12 mg; Natrium 18 mg; Kalium 170 mg.

Kool: alle toepassingen.

Het meest voorkomende gebruik van kool vindt plaats in de keuken, waar hij rauw wordt aangeboden in een salade of in de vorm van recepten voor voor- en hoofdgerechten, maar ook als een tamelijk voedzaam en smakelijk bijgerecht. Om alle voedingsstoffen te behouden, moet kool bij voorkeur worden gekookt door stomen, een kookmethode die de kwaliteit van de plantaardige vezels niet aantast. Het koken duurt niet langer dan 5 minuten en daarna kun je de kool eten met olie, pijnboompitten en balsamicoazijn om hem nog lekkerder te maken. Als dressing voor pasta of als salade is het gemakkelijk schoon te maken en te bereiden. Daarnaast wordt vooral het sap van de kool om te ontgiften gewaardeerd: het is gemakkelijk te bereiden dankzij de centrifuge.

Kool wordt ook gebruikt als huidregenererend middel, het is de basis voor de bereiding van zalven en crèmes om de huid stralend en gezuiverd te maken. De koolkap wordt ook gebruikt om oogvermoeidheid te verlichten na het werken achter een computer of te veel tv kijken: bevochtig het gaasje of wattenschijfjes met vers koolsap en laat het ongeveer 15 minuten op uw ogen inwerken. Het effect is geweldig en de ogen gaan weer stralen!

Kool: contra-indicaties en bijwerkingen.

Over het algemeen heeft de consumptie van kool geen bijzondere contra-indicaties of bijwerkingen, behalve overmatige consumptie. Als ze in grote hoeveelheden worden gegeten, kunnen ze zelfs een toename van ergernissen zoals winderigheid en meteorisme veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen, is het daarom noodzakelijk om de koolconsumptie te matigen, vooral bij mensen die aan deze problemen lijden.

Kool kan, net als broccoli, vrij grote hoeveelheden salicylaten bevatten, maar in ieder geval is het noodzakelijk om de intolerantie ervan vast te stellen en daarom de consumptie ervan te vermijden of te verminderen.


2 reacties


 • Devid Tukur

  HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

  Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
  Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
  Whatsapp (+44(7537)-105921)
  Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


 • Ilmu Komunikasi

  Thank you for sharing the knowledge about the

  challenges

  that can be obtained from cabbage, what will be the next post about?

laat een reactie achter