CHICKPEAS TO IMPROVE THE CIRCULATION AND THE IMMUNE SYSTEM.

KIKKERERWTEN OM DE CIRCULATIE EN HET IMMUUNSYSTEEM TE VERBETEREN.

Voordelen van kikkererwten: van nature rijk aan ijzer en kalium. Ze zijn ook nuttig voor het verlagen van cholesterol en afvallen. Zeer voedzaam, met weinig calorieën, versterken kikkererwten de botten.

Gunstige effecten van kippen

Kikkererwten zijn lekkere, gezonde peulvruchten met een delicate smaak, zeer veelzijdig in de keuken. Kikkererwt is een zaadje van een kruidachtige plant (Cicer arietinum) van de Fabaceae-familie, oorspronkelijk afkomstig uit het Oosten en in de antieke wereld verbouwd door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. De Latijnse naam "cicer" is afgeleid van het Griekse kikis en betekent kracht, energie en kracht, verwijzend naar de energetische eigenschappen ervan, terwijl de term "arietinum" verwijst naar de vorm van het zaad, vergelijkbaar met de kop van een ram.

Hier zijn de eigenschappen, voordelen en contra-indicaties van deze kostbare peulvrucht.

EIGENDOM EN VOORDELEN VAN KIKERERWTEN

Rijk aan vitamine A, B, C, E, K, calcium, ijzer, fosfor, magnesium, natrium, kalium en zink, zijn kikkererwten nuttig voor het beheersen van het cholesterol- en bloedsuikergehalte, waardoor het risico op diabetes wordt verminderd. Ze zijn ook een uitstekend diuretisch voedsel en bevorderen de eliminatie van zouten die in overmaat in het lichaam aanwezig zijn. Regelmatige consumptie van kikkererwten wordt zelfs aanbevolen voor mensen die last hebben van stenen. Volgens recent onderzoek hebben deze peulvruchten ook een waardevolle antikankerfunctie.

VOEDINGSEIGENSCHAPPEN VAN KIKKERERWTEN

Het eten van kikkererwten helpt mensen die aan bloedarmoede lijden het ijzerniveau te verhogen, wat een van de belangrijkste componenten van de peulvrucht is. Dankzij het kaliumgehalte verbeteren ze de bloedsomloop, reguleren ze de bloeddruk en zijn ze bijzonder geschikt voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk, hartaandoeningen en obesitas. Zink daarentegen is essentieel voor de algemene groei van het lichaam, om het immuunsysteem te versterken en om eiwitten te metaboliseren. Ten slotte is aangetoond dat kikkererwten-vitamine K een betere bloedstolling en botmetabolisme stimuleert.

CALORIEËN VAN KIKKERERWTEN

Kikkererwten zijn een voedzaam en caloriearm voedsel: 100 gram gekookte kikkererwten (gedroogde kikkererwten gekookt in gedistilleerd water zonder toevoeging van zout) brengen ongeveer 120 calorieën naar ons lichaam.

MAKEN DE KIKKERERWTEN JE DIK?

Hoewel ze een groot aantal calorieën bevatten, kunnen kikkererwten veilig worden gegeten, met aandacht voor de kruiden. Door olie en boter toe te voegen, riskeert u zelfs een gevaarlijke verhoging van de calorie-inname van uw maaltijd.

KOKEN VAN KIPPEN

Laat de kikkererwten vóór het koken ongeveer 10-12 uur bij kamertemperatuur weken. Giet ze daarna af en spoel ze goed af onder water. Breng ze over naar een grote pot door voldoende water over de kikkererwten te gieten. Voeg geen zout toe, want daardoor kunnen ze verharden. Kook de kikkererwten op laag vuur, zonder deksel, ongeveer 60-75 minuten en voeg pas op het einde het zout toe.

CORRECTE BEWARING VAN KIKKERERWTEN

De gekookte kikkererwten moeten gekookt en uitgelekt bewaard worden, op smaak gebracht met een scheutje olie, in de koelkast gedurende 3 tot 4 dagen. In plaats daarvan is het raadzaam om de voorgekookte kikkererwten binnen een dag na opening van de verpakking te consumeren.

KIKERERWTEN IN EEN KRUIK

Hier is de procedure om kikkererwten langer te bewaren: als alternatief kunnen ze worden ingevroren. Zodra de verpakking geopend is, consumeer je de kikkererwten binnen 2-3 dagen.

VOORBEREIDING

Was de potten goed en steriliseer ze. Giet vervolgens de peulvruchten af ​​en bewaar de kookbouillon.

Vul elke pot met de kikkererwten door de bouillon erover te gieten en sluit ze goed af met schone deksels.

Zet de potten in een grote pan gevuld met koud water en laat het 30 minuten koken.

Schakel uit en wacht tot het water is afgekoeld.

CONTRA-INDICATIES VAN KIKKERERWTEN

Als u niet gewend bent peulvruchten te eten, vindt u het wellicht lastig om kikkererwten te verteren. Aan de andere kant, als je last hebt van darmproblemen, kunnen peulvruchten een opgeblazen gevoel in de buik veroorzaken.


1 reactie


 • Devid Tukur

  HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

  Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
  Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
  Whatsapp (+44(7537)-105921)
  Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


laat een reactie achter