PROPERTIES AND BENEFITS OF WATERMELON

EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN VAN WATERMELOEN

 

Hij kan tot 20 kilo wegen. En het is voor 93 procent gemaakt van water: watermeloen staat bekend om hetzelfde pigment dat tomaten kleurt, lycopeen, een zeer belangrijke stof om ontstekingstoestanden te bestrijden, zelfs als het maar een groot stuk is. Dit is niet het enige voordeel van watermeloen dat vanuit het oogpunt van preventie zeer interessante eigenschappen heeft. Blijf lezen en ontdek meer over de eigenschappen en voordelen van watermeloen.

Net als meloen is watermeloen de hoofdrolspeler van de zomer, een dorstlessende, verfrissende en caloriearme vrucht, die in staat is om een ​​kostbare, even overvloedige watervoorziening te garanderen. De watermeloen onderscheidt zich van andere vruchten door zijn enorme omvang, maar ook door zijn gewicht, dat soms zelfs 20 kilo kan bereiken: de kwaliteit van de vrucht is overigens niet altijd evenredig aan het gewicht.

benefits of watermelon

Is watermeloen goed voor je? Zijn eigenschappen

Watermeloen behoort tot de categorie van de meest verfrissende voedingsmiddelen ter wereld: zozeer zelfs dat het voor meer dan 93% uit water bestaat. Hoeveel calorieën zitten er in watermeloen? Watermeloen levert heel weinig calorieën: slechts 16 per 100 gram product, zelfs minder dan meloen. In de watermeloen zit ongeveer 3,7 gram suiker per hectare fruit, 0,4 gram eiwit en 0,2 gram vezels.

Watermeloen is een uitstekende bondgenoot in caloriearme diëten; overmatige consumptie wordt echter niet aanbevolen voor diabetespatiënten. Watermeloen is een bron van antioxidante vitamines (A en C), B-vitamines (B6) en minerale zouten, met name kalium, fosfor en magnesium (respectievelijk 112, 11 en 10 mg/100 g product). 

Voordelen van watermeloen

Wat zijn de voordelen van watermeloen? Zuivering is zeker perfect geschikt voor watermeloen. De zuiveringsactiviteit houdt rechtstreeks verband met de diuretische activiteit: door het stimuleren van de diurese wordt de eliminatie van overtollige slakken in het lichaam bevorderd.

Een ander voordeel van watermeloen houdt verband met het aantal aanwezige mineralen en vitamines, wat een nuttig natuurlijk middel is – zij het mild – tegen vermoeidheid, fysieke vermoeidheid en stress, typisch voor de zomermaanden.

Omdat watermeloen rijk is aan kalium, wordt het ook aanbevolen voor mensen die klagen over zomerstoornissen die verband houden met veranderingen in de osmotische druk, het vasthouden van water, neuromusculaire prikkelbaarheid en kleine veranderingen in de ritmische aard van het hart.

Watermeloen, die bij voorkeur buiten de maaltijd wordt geconsumeerd omdat het de spijsvertering vertraagt, geeft een zeker gevoel van verzadiging: in dit opzicht is het een uitstekend hulpmiddel om de honger onder controle te houden bij mensen die, als ze er niet in slagen het onder controle te houden, hebben de neiging om te overladen.

Watermeloen is ook rijk aan carotenoïden die de werking van vrije radicalen en daarmee de veroudering van cellen kunnen bestrijden. Onder deze, zoals reeds vermeld, het lycopeen.

En nogmaals: watermeloen is rijk aan citrulline, een aminozuur dat zorgt voor de drukbalans en de vaatwanden elastisch houdt en daardoor hoge bloeddruk en hartziekten zou kunnen voorkomen.

 benefits of watermelon

Wilt u een voedingsadvies ontvangen? Het is gratis! Kies de gewenste tijd en datum en neem contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

 

 

 


1 reactie


  • Devid Tukur

    HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

    Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
    Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
    Whatsapp (+44(7537)-105921)
    Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


laat een reactie achter