Wat is vasten nabootsen?

Maak kennis met het concept van het nabootsen van het vasten – een aanpak die het lichaam laat denken dat het aan het vasten is, terwijl er wel voedsel aanwezig is.

ProLon Fasting Mimicking Diet is een 5-daags maaltijdprogramma dat wetenschappelijk onderzochte micro- en macronutriënten levert in precieze hoeveelheden en combinaties die het lichaam voeden, maar niet als voedsel worden herkend en daarom een ​​vastende toestand nabootsen.

Tot voor kort was het idee van vasten met voedsel onbegrijpelijk. De definitie van vasten is immers het zich gedurende een bepaalde periode onthouden van voedsel. En het is tijdens deze periode dat het lichaam verschillende vastenmodi ervaart, die elk een reeks levensverbeterende, fysieke effecten bieden. De voordelen van deze effecten kunnen toenemen bij langer vasten. De uitdaging voor velen is echter om een ​​langdurige vastenperiode (tussen 4-7 dagen) zonder voedsel door te komen.

Dit is hoe het werkt

Dit zijn de fysieke effecten die optreden tijdens de 5 dagen dat je het Fasting Mimicking Dieet volgt, gecombineerd met het eten en drinken dat je die dag consumeert.

Day 1

Transformeren naar
een vastende staat

Het lichaam gaat over naar een vastende toestand en vetverbrandingsmodus, zodat het kan beginnen met het opruimen van de cellen.
.

Day2

Vetverbranding en ketogenese

De vetverbranding neemt toe, wat bijdraagt ​​aan het initiëren van ketogenese (ketonproductie). Tegen het einde van deze dag (48 uur) kan ketose optreden.

Day2

Autofagie
Staat opruimen

Het opruimen van de cellen (autofagie) begint. De vetverbranding en de productie/gebruik van ketonen gaan door en nemen toe.
.

Day 4

Mobiel
Verjonging

Cellulaire reiniging/vernieuwing en vetverbranding gaan door. Je zit in de laatste loodjes!
.
.

Day 5 and Beyond

Vernieuwing & Transformatie

Je transformatiereis is voltooid. Als u na dag 5 opnieuw voedt, krijgt u een beter gevoel.
.

Alleen door langdurig vasten kunnen al deze fysiologische effecten worden bereikt, en daarom is het concept van vasten met voedsel zo aantrekkelijk.

Vasten voor iedereen

Het formuleren van het vasten-nabootsende dieet

Bestel nu