HOW TO LOSE WEIGHT BY WALKING

HOE GEWICHT TE VERLIEZEN DOOR TE LOPEN

 

Hoewel het vaak wordt bestempeld als een activiteit zonder invloed, is wandelen een geweldige manier om je lichaam te helpen af te vallen. Elke dag een paar stappen zetten helpt echt om af te vallen: het is gemakkelijk, leuk en niet vermoeiend. iedereen kan het en het is gratis. Wil je niet al aan de slag?

Voordelen van wandelen

Helpt wandelen echt om af te vallen? Of is het een fysieke activiteit die te ‘licht’ is om tastbare effecten op ons lichaam te hebben? We weten allemaal hoe wandelen goed is voor het mentale en fysieke welzijn. Maar in tegenstelling tot wat je zou denken, is het ook heel nuttig om af te vallen. Het is een soort oefening die uw lichaam helpt overtollig vet kwijt te raken en calorieën te verbranden. Daarom is het belangrijk om serieus te nemen hoe je precies moet lopen.

Lose weight by walking

Wandelen versnelt je stofwisseling. Wandelen zorgt ervoor dat je gewicht verliest omdat het je hartslag verhoogt en bijgevolg je stofwisseling versnelt, waardoor je ertoe wordt aangezet meer calorieën te consumeren en meer vet te verbranden: de combinatie van voeding en fysieke activiteit is een winnende combinatie om je te laten afvallen door te eten. Beginnen met lopen en geleidelijk uw snelheid verhogen, kan uw stofwisseling een boost geven.

Wandelen versterkt de spieren en verbrandt meer calorieën. Dankzij wandelen kunnen we bijna alle spiergroepen in het lichaam sterker maken, de cardiovasculaire capaciteit verbeteren, diabetes en cholesterol verlagen, de longcapaciteit vergroten, stress elimineren, ons humeur stimuleren en natuurlijk afvallen!

Afvallen door te wandelen

Wandelen is een echte sport en heeft daarom een ​​specifiek programma nodig. Het is noodzakelijk om het stevige tempo af te wisselen met een langzamer tempo. Een voorbeeld? U kunt beginnen met afwisselend 60 seconden snel wandelen en 60 seconden gematigd wandelen. Zodra u uw ademhaling heeft 'geactiveerd', kunt u 40 seconden snel tempo en 20 seconden langzaam tempo bereiken, en dit gedurende 10 minuten. Daarna 15, 20, maximaal 30 minuten per dag trainen.

Als je elke dag minstens 120 minuten per week (iets meer dan twee uur) kunt lopen, kun je tot 500 calorieën verbranden (in een heel jaar spreek je over 26.000 calorieën) - met een afgelegde afstand van ongeveer 800 meter in 10 minuten. Het calorieverlies als je in een gestaag tempo loopt, is ongeveer 40-45. Je hoeft het natuurlijk niet te overdrijven: dit aantal kan variëren afhankelijk van je limieten, gewicht en inspanningsniveau. Luister altijd naar je lichaam.

Als u ongeveer een uur per dag wandelt, kunt u calorieën verbranden en daardoor afvallen. Bovendien is er een onderzoek uitgevoerd waarbij 11 vrouwen met een middelmatig gewicht betrokken waren, waardoor ze zes maanden lang elke dag snel moesten lopen en de tijd die ze aan de activiteit besteedden geleidelijk werd uitgebreid tot een uur. Aan het einde van het experiment was elk van hen gemiddeld ongeveer 7,7 kg of 10% van het startgewicht kwijtgeraakt. Dat begon pas toen de duur van de wandeling meer dan 30 minuten begon te duren. Dit geeft aan dat zelfs de tijd die wordt besteed aan afvallen met een caloriearm dieet verband kan houden met gewichtsverlies. Een haalbaar alternatief, dat het aantal verbrande calorieën verhoogt, kan zijn om in het water te lopen.

lose weight by walking

Afvallen met een caloriearm dieet

Hoewel wandelen zelf gewichtsverlies bevordert, versnelt de combinatie van deze aerobe activiteit met een caloriearm dieet het proces ongetwijfeld. Een exclusief caloriearm dieet dat u naast het afvallen nog veel meer voordelen biedt. We hebben het over ProLon – Fasting Mimicking Diet: het enige en unieke 5-daagse maaltijdprogramma dat de voordelen van vasten biedt en tegelijkertijd heerlijk voedsel biedt om honger te helpen bestrijden en de vetvrije massa te beschermen. Als je het nog niet hebt geprobeerd, koop dan nu ProLon

Wil je meer voedingsinformatie? Kies de gewenste tijd en datum en neem contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

 

 

 


laat een reactie achter