THE BEST HOME REMEDIES FOR THE FLU

DE BESTE HUISMIDDELEN VOOR DE GRIEP

Met de herfst en de eerste verkoudheid komt de verfoeilijke griep terug. Wat zijn de beste huismiddeltjes tegen de griep? En welke voedingsmiddelen zorgen bovendien voor de beste griepremedies?

Blijf lezen.

Griep symptomen

Laten we eerst de veelvoorkomende griepsymptomen identificeren, voordat we het hebben over de beste huismiddeltjes tegen de griep.

Met de herfst en de eerste verkoudheid keren de weerzinwekkende griepsymptomen terug: verstopte neus, keelpijn en in de meest vervelende gevallen zelfs hoesten.

De belangrijkste actoren bij verkoelingsziekten zijn T-cellen. Ze verblijven voornamelijk in immuunlichaamscentra zoals de amandelen, verschillende lymfatische stations (oksels, nek, liezen, buik) en gaan op zoek naar bacteriën, virussen en alles wat als slecht wordt beschouwd.

Na een incubatie van 24-72 uur beginnen de griepsymptomen met een gevoel van schrapen in de keel (pharyngeale irritatie) en jeuk in de neus, gevolgd door niezen, rinorroe, lichte hoest, verstopte neus en vermoeidheid. De gewone griep is niet koortsachtig en veroorzaakt, in tegenstelling tot koorts, geen spierpijn.

Huismiddeltjes tegen de griep

Je moet veel drinken, warm blijven, zo snel mogelijk rusten en een aantal snelle en gemakkelijke huismiddeltjes toepassen.

Als het om griepmedicijnen gaat, laten we dan onderscheid maken tussen natuurlijke griepmedicijnen en voedingsmiddelen die als griepmedicijn worden gebruikt, die beide helpen dit weerzinwekkende virus te bestrijden.

Laten we beginnen met de natuurlijke.

Natuurlijke griepremedies

Griep is bijna onverbiddelijk, maar er zijn verschillende natuurlijke remedies die u kunnen helpen zich beter te voelen.

Begassing met tea tree olie. Tea tree olie is een uitstekende essentiële olie om de griep te bestrijden, dankzij de antivirale eigenschappen. U kunt een begassing voorbereiden met 10 druppels tea tree olie, of als alternatief etherische olie van eucalyptus om de eerste luchtwegen vrij te maken.

Begassing is een typisch natuurlijk middel uit het verleden, dat nog steeds zijn effectiviteit heeft. Wat de bereiding betreft, moet je een pan met kokend water klaarmaken en tien druppels van een van de twee aangegeven essentiële oliën gieten. Adem de dampen van heet water met de oliën in en bedek het hoofd met een droge doek, om de gunstige dampen niet te verspreiden.

Begassing met bicarbonaat. Onder de natuurlijke griepremedies bevindt zich natriumbicarbonaat. Het is een uitstekend ontsmettingsmiddel met duizend genezende toepassingen, waaronder de genezing van griep. Een damp met bicarbonaat helpt de bovenste luchtwegen vrij te maken en lost het probleem van de verstopte neus op. Zet een pan met kokend water klaar en maak dampen met een lepel bicarbonaat.

Een natuurlijk middel tegen de kou is het drinken van druppels Echinacea. Echinacea is een plant die rijk is aan vitamine C , vooral in de wortels. De moedertinctuur van deze plant kan in de kruidengeneeskunde worden gekocht, maar zorg ervoor dat deze ook met de wortels wordt geproduceerd, en niet alleen met de bloemen.

Rozenbottel is ook rijk aan vitamine C, en de beste manier om van deze eigenschap te profiteren is door het in tabletten in te nemen. Dit product is ook verkrijgbaar in supermarkten of kruidenwinkels. Het drogen van de rozenbottelbloem verbetert de eigenschappen ervan en maakt het mogelijk om het in een formaat te nemen dat zo comfortabel is als pillen. Om de kans op griep te helpen verkleinen, neemt u 's ochtends één pil. Als je al griep hebt, neem dan twee pillen.

Als u niets via de mond wilt innemen, of zelfs geen begassing wilt doen, kunt u kiezen voor een balsamicomassage. Het helpt het overtollige slijm af te voeren en de luchtwegen vrij te maken. Een natuurlijke balsamico is de essentiële olie van eucalyptus.

Maak een massagebalsem met sheaboter en een paar druppels etherische olie van eucalyptus. Geef vervolgens warme handmassages op de borst, overeenkomend met de longen, met langzame en cirkelvormige bewegingen. Voor het hete bad giet je een paar druppels eucalyptusolie in een badkuip vol heet water.

Kende je deze natuurlijke remedies tegen verkoudheid en griep al?

Ben je benieuwd naar de voedingsmiddelen die de beste griepremedies opleveren?

Laten we ze samen bekijken.

Voedsel tegen griep

Zoals eerder vermeld, behoren verschillende voedingsmiddelen tot de belangrijkste huismiddeltjes tegen de griep, waaronder:

Gember en citroen. De gember- en citroenthee wordt de anti-griepbom genoemd. Het combineert de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen van gember met de hoge hoeveelheid vitamine C van citroen. Bovendien is dit, zoals bekend, de beste vitamine tegen seizoensziekten, die ook voor preventieve doeleinden kan worden gebruikt en niet alleen als genezend middel.

Om je luchtwegen vrij te maken en de kou te bestrijden, is eucalyptushoning , dankzij de balsamico-eigenschappen, het beste. Je kunt het oplossen in je favoriete kruidenthee of één theelepel per dag innemen, 's ochtends op een lege maag. Voor antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen moet je alle bijenproducten in de gaten houden: het zijn uitstekende remedies om seizoensziekten te helpen voorkomen, door je natuurlijke immuunsysteem te helpen versterken.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C. Deze zijn nuttig om cellen te beschermen tegen oxidatie, de opname van ijzer te bevorderen en het immuunsysteem te versterken . Veel voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamine C, niet alleen citrusvruchten, maar ook kiwi's, granaatappels en groenten van de kruisbloemigenfamilie.

De grote hoeveelheid vitamine C in citrusvruchten helpt je immuunsysteem te versterken, je te beschermen tegen seizoensziekten en de synthese van collageen te bevorderen, wat helpt de slijmvliezen intact te houden als je griep krijgt.

Dankzij de aanwezigheid van vitamines en mineralen spelen wortels een belangrijke rol bij de bestrijding van de griep. Een frequente consumptie van wortels kan een droge hoest helpen voorkomen en de aandoening verlichten als deze al aanwezig is. De wortel is daarom een ​​uitstekend voedingsmiddel om in de herfst en winter te consumeren om seizoensziekten te voorkomen en tegen te gaan.

Pompoen is rijk aan bèta-caroteen en biedt een krachtige antioxidant uit de carotenoïdenfamilie die je lichaam omzet in vitamine A. De pompoen maakt je immuunsysteem sterker en bevordert het herstel van verstopte slijmvliezen na de griep. In feite draagt ​​vitamine A ook bij aan het normale metabolisme van ijzer, waardoor de juiste oxygenatie en de goede werking van alle systemen, inclusief het immuunsysteem, wordt gegarandeerd.

Kool en broccoli. Naast de hoeveelheid vitamine C en vitamine A die ze bieden, bevatten deze voedingsmiddelen een reeks kleine moleculen, zoals sulforafaan, met een unieke immuunstimulerende en antiseptische werking. De aanwezigheid van vezels voedt ook de darmmicrobiota en versterkt deze voldoende. Kool en broccoli zijn absoluut de meest geschikte groenten om seizoenskwalen te bestrijden.

Blauwe vis. Naast het leveren van kostbare aminozuren voor de behoeften van onze immuuncellen, is blauwvis een waardevolle bron van essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren uit de omega 3-serie. Ze zijn in staat de ontstekingsgebeurtenissen in ons lichaam te moduleren, waardoor ze een beschermende werking van 360 graden uitoefenen, wat ook nuttig is als voedsel tegen griep.

Kende je deze huismiddeltjes tegen de griep al? Kent u nog anderen? Laat het ons weten! :)

Profiteer bovendien van de speciale mogelijkheid om gratis voedingsadvies te krijgen van onze deskundige voedingsdeskundigen.

NEEM CONTACT OP MET ONZE VOEDINGSDESKUNDIGEN

laat een reactie achter