CALORIES BURNED CALCULATOR AND THE BEST EXERCISES AT HOME

CALORIEËNVERBRANDE CALCULATOR EN DE BESTE OEFENINGEN THUIS

De calculator voor verbrande calorieën is niet de enige en u kunt de resultaten gebruiken om af te vallen, aan te komen, het gewicht constant te houden of meer gedetailleerde informatie te krijgen over uw lichaamsbehoeften.

Als een persoon een hogere of lagere hoeveelheid calorieën binnenkrijgt dan hij verbruikt tijdens dagelijkse activiteiten, zal het gewicht respectievelijk toenemen of afnemen. Als u leert berekenen hoeveel calorieën u per dag verbrandt, kunt u uw gewicht binnen het normale bereik houden of uw voortgang bij fysieke oefeningen volgen.

Laten we ontdekken wat calorieën zijn, hoeveel calorieën je op een dag kunt verbranden en wat de beste calorieverbrandingsoefeningen voor thuis zijn.

Definitie van calorieën

Ongeacht welke activiteit ons lichaam doet – of het nu bloed pompen of gewichtheffen is – het heeft energie nodig – in de vorm van calorieën – om dit te bereiken.

Calorie is een meeteenheid voor energie. Mensen hebben een specifieke caloriebehoefte per dag nodig. Dit wordt gedefinieerd als de hoeveelheid op voedsel gebaseerde energie die nodig is om het energieverbruik te compenseren dat iedereen doet voor fysieke en mentale activiteiten die elke dag worden uitgevoerd. De dagelijkse energiebehoefte wordt gemeten in calorieën. In gewone taal betekent het woord 'calorieën' meestal kilocalorieën.

De hoeveelheid energie (calorieën) in een bepaald voedingsmiddel hangt af van hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten het daadwerkelijk bevat. Elke gram eiwit of koolhydraat in voedsel levert 4 calorieën aan uw lichaam; vet bevat echter bijna tweemaal (9 calorieën per gram) en dat is de reden waarom vette voedingsmiddelen ‘substantieel’ worden genoemd.

Hoeveel calorieën verbrand je op een dag? Het is een interessante vraag, en wij hebben het antwoord!

Blijf lezen om de verbrande calorieëncalculator te leren kennen.

Hoeveel calorieën verbrand je op een dag?

Het menselijk lichaam is een soort motor die voortdurend brandstof verbruikt, namelijk calorieën, zelfs tijdens de slaap. Het basale metabolisme geeft het aantal calorieën aan dat het lichaam per dag verbrandt om zichzelf in leven te houden.

Het basale metabolisme varieert afhankelijk van leeftijd, geslacht, lengte en genetische factoren. Om een ​​betrouwbare waarde te krijgen van de calorieën die u dagelijks consumeert, begint u met het vinden van uw basaal metabolisme.

Gebruik de volgende verbrande calorieëncalculator:

Om een ​​nauwkeurig cijfer te krijgen van het dagelijkse energieverbruik, moet u berekenen hoeveel calorieën u verbrandt met lichamelijke activiteit. Mensen hebben een andere caloriebehoefte, afhankelijk van het energieverbruik dat nodig is voor de oefening.

Om een ​​specifieke calculator voor verbrande calorieën te verkrijgen, moet u het basale metabolisme vermenigvuldigen volgens deze criteria:

-Als u niet traint of een zeer sedentaire levensstijl volgt, vermenigvuldig dan het basale metabolisme met een coëfficiënt van 1,2;

-Als u matige lichamelijke activiteit verricht (1-3 keer per week) of licht actief bent, is de coëfficiënt 1.375;

-Mensen die 3-5 keer per week trainen of een actieve levensstijl volgen, moeten hun basaal metabolisme met 1,55 vermenigvuldigen;

-Als u bijna elke dag aan lichaamsbeweging doet en zeer lichamelijk intensief werk doet, vermenigvuldig dan het cijfer van het basaal metabolisme met 1.725;

-Als u elke dag sport (zelfs meer dan één keer) en heel zwaar werk verricht, vermenigvuldigt u het cijfer met 1,9.

Tot nu toe hebben we de calorieverbrandingscalculator gezien en dat deze ook afhangt van lichaamsbeweging. Laten we samen ontdekken welke oefeningen de meeste calorieën verbranden.

Oefeningen die de meeste calorieën verbranden

Lichaamsbeweging is een van de beste gewoonten die u kunt aannemen om fit te blijven en een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid te garanderen. Lichamelijke activiteit verhoogt in feite het energieverbruik van het lichaam en stelt u in staat overtollige calorieën kwijt te raken, wat vaak de hoofdoorzaak van overgewicht is.

Alsof het nog niet genoeg is, helpt lichaamsbeweging de spieren en gewrichten in goede conditie te houden, waardoor ze steeds resistenter worden.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten training en fysieke activiteit waarmee je kunt sporten zonder noodzakelijkerwijs naar de sportschool te gaan. Hier zijn enkele calorieverbrandingsoefeningen voor thuis:

-Trappen op en af ​​gaan (zelfs op het werk, in plaats van de lift te nemen) als oefening kan u helpen 300 tot 500 calorieën te verbranden, gebaseerd op de tijd die u aan deze activiteit besteedt.

-Door te rennen zonder te stoppen verbrand je 350 tot 450 calorieën (met een gemiddelde van 1,6 km in 8 minuten).

-Squat helpt je niet alleen vet te verbranden , maar versterkt ook de spieren van de billen, benen en buik. Om 80 calorieën te verbranden raden wij 8 series van 20 herhalingen aan met een pauze van 45 seconden ertussen.

- Fietsen is een uitstekende oefening voor de cardiovasculaire gezondheid. Het versterkt ook verschillende spiergroepen in ons lichaam. Een intensieve sessie van 45 of 60 minuten kan je helpen 300 tot 400 calorieën te verliezen.

-Weinig mensen weten dat een zo aangename activiteit als dansen ook een effectieve manier is om het lichaam te trainen en af ​​te vallen. Afhankelijk van de intensiteit en het ritme kun je met dans per sessie 180 tot 200 calorieën verliezen.

Vond u onze calculator voor verbrande calorieën nuttig? Deel het met je vrienden, begin meteen met het verbranden van calorieën en kom in vorm met onze oefeningen om thuis te doen! :)

Als u hulp of voedingsinformatie nodig heeft, staat ons wetenschappelijk team altijd tot uw beschikking.

NEEM CONTACT OP MET ONZE VOEDINGSDESKUNDIGEN

laat een reactie achter