IDEAS FOR YOUR VEGAN CHRISTMAS DINNER

IDEEËN VOOR JE VEGAN KERSTDINER

Kerstmis komt eraan... Weet je nog steeds niet wat je moet klaarmaken? Hier zijn onze suggesties en ideeën voor uw veganistische kerstdiner.

Blijf lezen.

Gezonde veganistische recepten: voorgerecht

Voor uw veganistisch kerstdiner stellen wij enkele eenvoudige veganistische recepten voor.

Salade met granaatappel. Het brengt geluk, zit vol antioxidanten en opent de maag: granaatappel is de kerstvrucht bij uitstek. Eet het voor je Vegan Kerstdiner. Het is perfect als aperitief of bijgerecht.

Quinoa-gehaktballetjes. Er is geen aperitief zonder gehaktballen. Probeer deze voor je veganistische kerstdiner eens, vergezeld van een groene selderijsaus. Voor de gehaktballetjes heb je ook aardappelen, komijn en paneermeel nodig.

Salade van rode kool. Onder de gezonde veganistische recepten stellen we nog een vers gerecht voor, hebzuchtig en met een kleur die zeer geschikt is om het belangrijkste feest van het jaar op te warmen: de rode koolsalade met appels.

Gemakkelijke veganistische recepten: voorgerechten

Linzensoep. Perfect voor een veganistisch kerstdiner. Afhankelijk van de porties kun je het als voorgerecht of als voorgerecht op de kaart zetten.

Risotto met radicchio en hazelnoten. Het combineert de bitterheid van deze heerlijke salade met de delicate smaak van hazelnoten, een heerlijke combinatie die nog extra wordt verfraaid door de geur van verse salie.

Veganistische lasagne met pompoen en raapstelen. Een voorgerecht dat twee groenten combineert met een sterke smaak. Verrijk ze met havermoutbechamel. Je veganistische kerstdiner wordt perfect bij dit voorgerecht!

Gezonde veganistische recepten: tweede gangen

Voor een perfect veganistisch kerstdiner heb je ook hoofdgerechten nodig. Hier zijn enkele ideeën:

Hartige taart met hummus, aardappelen en radicchio. Zeer goed en smakelijk, met een basislaag van hummus en aardappelen volledig bedekt met geroosterde radicchio, knoflook en marjolein.

Rode uien gevuld met hummus en kappertjes. Een gerecht voor liefhebbers van sterke smaken: zachte gebakken uien gevuld met een smakelijke crème van kikkererwten en kappertjes, dit alles aangevuld met pompoenpitten.

Veganistisch gehaktbrood met pompoen en aardappelen gevuld met spinazie. Het gehaktbrood is een musthave voor het kerstdiner en deze versie met pompoen en aardappelen is niet minder dan de ‘traditionele’ varianten.

Recept voor veganistische taarten

Hoe maak je een speciaal veganistisch kerstdiner af? Met een vegan taart! Hier enkele ideeën:

Veganistische chocoladetaart. Het is een smakelijk en hebzuchtig snoepje. Je kunt het bereiden met sojayoghurt, waardoor het zacht wordt en de smaak verzacht.

Taart met abrikozenjam. Het is een klassieke taart. Deze veganistische versie zal je verrassen door de brosheid van het gebak en de delicatesse van de smaakcombinaties: een eenvoudig en smakelijk genot! Verrijk het met abrikozenjam.

Wat vind je van deze gezonde veganistische recepten? Geniet van je vegan kerstdiner!

Vrolijk kerstfeest van L-Nutra. :)

NEEM CONTACT OP MET ONZE VOEDINGSDESKUNDIGEN

laat een reactie achter