HEALTHY FOOD FOR CHRISTMAS 4 RECIPES FOR YOU

GEZOND ETEN VOOR KERST: 4 RECEPTEN VOOR JOU

 

Houd je van een kerstlunch, maar geef je de voorkeur aan gezond eten? Hier zijn vier eenvoudig te bereiden en bijzonder smakelijke recepten voor uw vegetarische kerst. Deze recepten zijn gemaakt met gezonde voeding en zijn geschikt voor iedereen: zonder dierlijke ingrediënten, zonder vlees en ook niet zonder vis, het kan!

Gezond eten: voorgerecht

Tofu en olijftruffels, met walnoten, rucola en rood fruit

Tofu and olive truffles, with walnuts, rocket and red fruits

Voorbereiding: 20 min; Koken: 5 minuten; Totale tijd: 25 min; Hoeveelheden voor: 14-16 truffels.

Ingrediënten:

  • 360 gram tofu
  • 40 gr olijven
  • 35 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1/3 theelepel zout
  • 1 snufje peper
  • 35 gr noten
  • 35 gram gedroogd rood fruit
  • 1 handvol rucola

Kook de tofu gedurende 5 minuten in kokend gezouten water, laat hem uitlekken, laat hem afkoelen en druk hem ten slotte tussen een paar vellen keukenpapier om zoveel mogelijk water te verwijderen.

Meng de tofu en doe deze met olie, zout en peper in de hakmolen. Blend tot je een gladde crème krijgt. Voeg op dit punt de olijven toe en meng opnieuw om ze in kleine stukjes te verkleinen.

Meng in een kom de tofucrème met het amandelmeel en kneed tot je een homogeen mengsel krijgt. Neem dan een beetje deeg per keer en vorm balletjes die iets groter zijn dan een walnoot, die je op een bord legt.

Snijd op een snijplank de noten en het rode fruit met een scherp mes en hak vervolgens de rucola fijn. Doe vervolgens alles in een schaal en giet elke truffel in dit mengsel, zodat het hele oppervlak bedekt is. De truffels zijn al klaar om van te genieten, of als je tijd hebt, kun je ze in de koelkast laten staan ​​en een uurtje laten staan.

Gezonde voeding: hoofdgerecht

Soep van kikkererwten, pompoen en kastanje

Chickpea, pumpkin, and chestnut soup

Soepen zijn een van die gerechten waar zowel de maag als de geest altijd tevreden van zijn, en deze heerlijke pompoensoep met kastanjes en kikkererwten is heerlijk.

Voorbereiding: 10 min; Koken: 25 min; Totale tijd: 35 min; Doseringen voor 6 personen.

Ingrediënten:

  • 600 gram pompoenpulp
  • 360 gram gekookte kikkererwten
  • 240 gram gekookte kastanjes
  • 2 sjalotten
  • 2 wortels
  • 2 takjes rozemarijn
  • Tijm (naar wens)
  • Zout en peper
  • Extra vierge olijfolie (naar wens)
  • Groentebouillon

Snijd de pompoen in kleine blokjes en snijd vervolgens de sjalotten en wortels fijn. Hak de aromatische kruiden fijn en bak ze in een diepe pan met een scheutje olie gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg dan de gehakte sjalotten en wortels toe en kook een paar minuten. Voeg de pompoen in blokjes toe en bak 5 minuten.

Voeg tenslotte de grof gesneden kikkererwten en kastanjes toe, bedek alles met groentebouillon en kook gedurende 15 minuten. Serveer de soep dan heet.

Gezonde voeding: tweede gang

Veganistische gehaktballetjes met aardappelen, hummus en curry

Vegan meatballs with potatoes, hummus, and curry

Veganistische gehaktballetjes met aardappelen, hummus en curry zijn een smakelijke tweede gang en je zult er dol op zijn. Aardappelen maken deze gehaktballetjes zacht en de curry- en linzencrème geven inhoud en smaak, alles omhuld met een knapperige paneerlaag van paneermeel en zwart-witte sesamzaadjes.

Voorbereiding: 20 min; Koken: 30 min; Totale tijd: 50 min; Doseringen voor 6 personen.

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram linzen- en kerrieroom
  • 25 gram aardappelzetmeel
  • 30 gram extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel sesam
  • 1 eetlepel zwarte sesam
  • Paneermeel
  • Zout en peper

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in licht gezouten water gedurende 10-15 minuten vanaf het moment van koken tot ze zacht zijn. Giet ze af, doe ze onmiddellijk door de aardappelstamper en laat ze afkoelen.

Vorm de gehaktballetjes. Breng de aardappelen op smaak met zout, peper, extra vergine olijfolie, aardappelzetmeel en curry en linzenroom. Alle ingrediënten goed mengen. Neem een ​​portie deeg en vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Meng in een kleine kom de zwarte en witte sesamzaadjes met 2-3 eetlepels paneermeel, breng op smaak met 1 eetlepel olie en haal elke gehaktbal door dit mengsel.

Leg de gehaktballetjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze in een statische oven op 200ºC gedurende 15 minuten. Laat vervolgens nog 3 minuten koken en schakel de grill in om het oppervlak van je gehaktballetjes bruin te maken. 

Gezonde voeding: zoet 

Veganistische pudding met persimmon en cacao

Vegan pudding with persimmon and cocoa

Dit is waarschijnlijk het gemakkelijkste recept ter wereld: twee ingrediënten, kaki en cacao, mengen en in een vorm doen, een uur in de koelkast en dat is alles! Een gulzig en natuurlijk zoet dessert, klaar om op elk moment en zonder schuldgevoel te eten.

Voorbereiding: 5 minuten; Totale tijd: 5 min; Doseringen voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 dadelpruimen
  • 2 eetlepels cacao

Schil de dadelpruimen en doe ze in stukjes gesneden in de hakmolen. Meng ze met cacao tot je een perfect gladde crème krijgt.

Doe het mengsel in 4 puddingvormpjes en zet ze een paar uur in de koelkast om op te stijven. Zodra ze stevig zijn geworden, dankzij de pectine die in de kaki's aanwezig is, kun je ze eruit halen en serveren, bestrooid met een beetje cacao.

 

Nu ben je klaar voor een gezonde kerst! Wil je meer voedingstips? Boek jouw gratis voedingscoaching bij onze voedingsdeskundigen!

 

 


laat een reactie achter