HEALTHY RECIPES WITH PUMPKIN

5 GEZONDE RECEPTEN MET POMPOEN

 

Herfst! Tijd voor pompoenen, tijd voor gezonde recepten met pompoen! De pompoen bevat weinig calorieën, maar is rijk aan vitamines en heeft gunstige eigenschappen voor de gezondheid. Laten we samen de voordelen ervan ontdekken en vijf gezonde recepten voor u ontdekken. Blijf lezen.

Pompoen eigenschappen

Pompoen is een geschikte groente om af te vallen of in een afslankdieet. Het bevat weinig calorieën, maar is rijk aan voedingsstoffen en heeft gunstige gezondheidseffecten. Het stimuleert bijvoorbeeld het immuunsysteem en de gezondheid van het hart. 

Wat zijn de eigenschappen ervan?

  • Het is rijk aan antioxidanten, die het risico op chronische ziekten, zoals kanker en hart- en vaatziekten, kunnen verlagen;
  • De belangrijkste vitamines van pompoen zijn vitamine A, vitamine C, vitamine E en foliumzuur, die het immuunsysteem versterken;
  • Bevordert de gezondheid van de ogen en een goed gezichtsvermogen;
  • Bevordert de gezondheid van de huid .

Vijf gezonde recepten

Pompoengnocchi

De pompoengnocchi zijn heerlijk en gemakkelijk te bereiden. Ze worden eenvoudig bereid met pompoenpulp en bloem. De pompoenpulp wordt verkregen door de gehakte pompoen en de schil in een op 200 C ºC voorverwarmde oven te koken gedurende 40 minuten of een uur, afhankelijk van de grootte van de stukjes of de hele pompoen.

Zodra het zacht is, schilt u het, verwijdert u de zaden en gebruikt u het vruchtvlees voor de gnocchi. Meng het gewoon met de bloem en voeg een snufje zout toe. Voor 4 middelgrote porties heb je ongeveer 500 gram gekookte pompoenpulp en 300 gram bloem nodig. Een perfecte aankleding? Olie, of boter, en parmezaanse kaas.

pumpkin gnocchi

Pompoenburger

Nog eentje tussen onze gezonde recepten is die van een pompoenburger. Om de vegetarische burger te bereiden gebruik je 300 gram gekookte en gemalen pompoen, daarna het vruchtvlees en meng je dit met 100 gram gekookte aardappelen, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 eiwit, gehakte rozemarijn, 4 eetlepels paneermeel en een snufje paneermeel. zout.

Zodra het mengsel klaar is, vormt u de burgers en gebruikt u indien nodig paneermeel om ze tijdens het koken niet te breken. Je kunt ze koken in een pan met een scheutje olie of in de oven op 200ºC gedurende ongeveer 20 minuten.

pumkin burger

Pompoenchips

Om superkrokante frites te krijgen is de droger de oplossing, maar niet iedereen heeft die in huis, maar we kunnen wel proberen een optimaal resultaat te bereiken, zelfs gewoon met de oven... of met de frituurpan!

Het belangrijkste is dat je de pompoen in dunne plakjes snijdt en vervolgens goed droogt met keukenpapier. Als het water volledig is verdwenen, leg je de plakjes op bakpapier, breng op smaak met een scheutje olie en bak ze op 200 ºC tot ze knapperig worden. Het duurt ongeveer 15 minuten.

pumpkin chips

Pompoen puree

Wat is een beter bijgerecht dan puree? Wij bereiden het op klassieke wijze met pompoen en aardappelen: meng simpelweg 300 gram gekookte pompoenpulp met 300 gram gekookte aardappelen en melk om een ​​soort crème te creëren.

Voeg een beetje boter of olie toe, een beetje nootmuskaat voor de smaak en geraspte Parmezaanse kaas. Je pompoenpuree is klaar!

pumpkin puree

Pompoenmuffin

Het laatste gezonde recept? Een zoete, perfect op elk moment: ontbijt of als tussendoortje. De pompoenmuffins met chocoladestukjes zijn zachter dan de klassieke muffins. 

Bak 230 gram pompoen zonder schil. Wikkel het in aluminiumfolie en bak het op 200º C. gedurende ongeveer 25 minuten. Eenmaal zacht, laat het afkoelen en meng het vervolgens. Klop ondertussen 150 gram zachte boter, 100 gram bruine suiker en 90 gram honing in een elektrische mixer. Voeg dan een ei en pompoen toe en roer opnieuw, en als laatste een theelepel zuiveringszout, 200 gram bloem, kaneel, als je wilt, en een snufje zout.

De chocoladestukjes moeten eerst met bloem worden bestoven, zodat ze tijdens het koken niet op de bodem vallen, of ze moeten een tijdje in de vriezer worden bewaard voordat ze aan het mengsel worden toegevoegd. Vul een beboterde en met bloem bestoven muffinvorm of dek af met kleine kopjes en bak op 180ºC gedurende 25-30 minuten.

 pumpkin muffin

Ken je dat naast deze heerlijke gezonde recepten ook in de ProLon-kit heerlijke pompoensoepen vindt? Probeer het nu. Als u meer informatie wilt, neem dan gratis contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

 

 

 


laat een reactie achter