Obesity disease: the fasting mimicking diet enables the reduction of the risks!

Obesitasziekte: het vasten-nabootsende dieet maakt het mogelijk de risico's te verminderen!

Obesitas is een groot maatschappelijk probleem aan het worden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent dat obesitas een van de grootste volksgezondheidsproblemen van de 21e eeuw is.

Uit statistische en epidemiologische gegevens blijkt dat dit fenomeen vanaf 1975 tot heden steeds gebruikelijker wordt, ook onder tieners.

Een alarmerend feit dat resulteert in de wens tot een gemeenschappelijke actie: het hoofd bieden aan de groei van zwaarlijvigheid door het bewustzijn te vergroten.

Hoewel genetica een impact kan hebben, is de belangrijkste oorzaak van obesitas een onjuiste levensstijl en een ontoereikend dieet.

In feite is het concept van een goede eetcultuur in de loop der jaren verloren gegaan. Vooral onder jongeren, misschien vanwege het gebrek aan adequate informatie (die ook uit de particuliere sector zou moeten komen), maar ook vanwege de voedingspatronen die door de moderne samenleving worden voorgesteld, wordt de trend om ‘slecht te eten’ steeds wijdverspreider.

Wat zijn de risico's verbonden aan de ziekte van obesitas?

Hoewel het in Italië niet wordt erkend, is zwaarlijvigheid een ziekte die kan leiden tot ernstige ziekten zoals:

  • Diabetes
  • Bot- en gewrichtsproblemen
  • Hypertensie en cardiovasculaire problemen
  • Slaapapneu
  • Ademhalingsproblemen
  • Kanker, inclusief die van de dikke darm, de slokdarm, het endometrium, de nieren, de pancreas en de schildklier
  • Metaboolsyndroom

De fundamentele rol van voedingsstrategieën:

Italië loopt voorop op het gebied van preventie door een uitgebalanceerd dieet voor te stellen dat aansluit bij het mediterrane dieet.

Voeding is een van de factoren die onze gezondheid het meest beïnvloeden, zegt professor Valter Longo, een Italiaanse wetenschapper, die zijn studies en onderzoek op deze matching concentreerde.

Volgens Longo is voedsel inderdaad de beste bondgenoot om langer en gezonder te leven. Veel van zijn wetenschappelijke projecten zijn gericht op het vinden van een therapie voor ziekten die mensen treffen, waaronder obesitas.

De wetenschapper heeft een maaltijdprogramma ontwikkeld dat, naast het aannemen van gezonde eetgewoonten, ook het risico op verschillende ziekten die ons lichaam aantasten, heeft verminderd.

Hoe obesitas te bestrijden

Het ProLon® Fasting Diet en het Diet of Longevity zijn precies dit programma, het resultaat van 20 jaar onderzoek.

De eerste is een gecontroleerde en veilige caloriebeperking gedurende 5 dagen, waarbij consumptie en cyclische toepassing bij patiënten die lijden aan pathologieën, die door een arts moeten worden vastgesteld, herstellende en regeneratieve effecten op het lichaam veroorzaken.

De tweede zou je kunnen omschrijven als een onderhoudsdieet als een manier van leven die zich richt op groenten, goede vetten, granen en vis.

"Je hoeft niet ver te reizen om mensen te ontmoeten die lijden aan obesitas, diabetes en hartziekten. Ik hielp een zwaarlijvig persoon die 15 jaar lang alles had geprobeerd om af te vallen, 111 kg. Gezien zijn risico op het ontwikkelen van diabetes, bood ik aan hem vier opeenvolgende cycli van Fasting Mimicking Diet gedurende drie weken onder strikt toezicht van zijn arts en mijzelf. Deze strategie werkte. Hij is 14 kg afgevallen, inclusief veel buikvet, en heeft in ruil daarvoor energie en welzijn gewonnen. Een jaar later behoudt hij niet alleen zijn gewicht, maar blijft hij ook afvallen en zegt dat de MKZ hem ertoe heeft gebracht de manier waarop hij eet te veranderen "- uit het boek" The Diet of Longevity ".

Het veranderen van je eetgewoonten is echter slechts een stap!

Een sedentaire levensstijl is een andere belangrijke factor die de risico's van obesitas beïnvloedt. Een adequate fysieke activiteit vertegenwoordigt, met een correct dieet, een van de instrumenten voor de preventie en/of behandeling van vele pathologieën.

Dus waar wachten we nog op als we onze gewoonten willen veranderen, zodat we kunnen omgaan met wat het in alle opzichten als een ziekte kan worden beschouwd?

Artikel geschreven door: Francesca Florenzo

Probeer nu ProLon®


laat een reactie achter