FASTING BENEFITS AND THE NUTRITIONISTS

VOORDELEN VAN VASTEN EN DE VOEDINGSDESKUNDIGEN

 

NEEM CONTACT OP MET ONZE VOEDINGSDESKUNDIGEN

 

Laten we samen ontdekken wat de voordelen van vasten zijn, wat de verwachtingen zijn van een nieuw dieet en het belang van de rol van een voedingsdeskundige daarin.

In ons dagelijks leven eten en verwerken we regelmatig voedsel. Tijdens het vasten stopt het lichaam met assimileren: het elimineert fulltime reserves, voorraden en beschadigde weefsels. Het investeert zijn energie in de vernieuwing en het herstel van alle biologische functies.

Tegenwoordig is het niet nodig om volledig te vasten, want er bestaat het Fasting Mimicking Diet.

Het Fasting Mimicking Diet is het eerste en enige maaltijdprogramma dat klinische tests heeft ondergaan aan de Universiteit van Zuid-Californië. Dit vastenprogramma biedt wetenschappelijk onderzochte micro- en macronutriënten in precieze hoeveelheden en combinaties die u voeden. Op een bepaalde biochemische manier worden ze door je lichaam niet als voedsel herkend en daarom kunnen ze een vastende toestand nabootsen.

Laten we samen ontdekken wat de voordelen van vasten zijn, wat de verwachtingen zijn van een nieuw dieet en het belang van de rol van een voedingsdeskundige daarin.

Het belang van het kennen van het vasten-nabootsende dieet

Het vastendieet, ook bekend als het Fasting Mimicking Diet , vereist een gecontroleerde inname van eiwitten (9-11%), koolhydraten (43-47%) en vet (44-46%) voor een totale caloriereductie van tussen 34% en 54% vergeleken met de canonieke bijdrage.

Vóór het begin van de dag en na de laatste maaltijd wordt zelfs de kleinste snack vermeden, om het organisme te laten wennen aan het leven en werken in omstandigheden die de verzadiging verminderen. Door dit te doen, voorkom je ook dat je aan het eind van de dag energie ophoopt, wat gebeurt met degenen die gewend zijn om heel laat te eten, zonder tijd te hebben om de opgebouwde energie te verbranden vlak voordat ze naar bed gaan.

De belangrijkste voordelen van vasten hebben betrekking op het behoud van een correcte celgezondheid, op het niveau van alle organen. Het proces wordt mogelijk gemaakt door de uitputting van de glucosereserves en het gebruik van vet als energiebron. Wat zijn de belangrijkste voordelen van vasten?

Lees verder voor meer informatie.

Voordelen van vasten

De belangrijkste voordelen van vasten zijn:

  • Prestaties verbeteren. Voel meer focus, helderheid en energie, dankzij de voordelen van een slanker lichaam;
  • Gewichtsverlies. Het kan een gecontroleerd gewichtsverlies teweegbrengen en tegelijkertijd de vetvrije massa beschermen. De snelheid van gewichtsverlies kan van onderwerp tot onderwerp verschillen;
  • Verbeter de celvernieuwing. Activeer het gunstige effect van vasten en bevorder verjonging van binnenuit;
  • Metabolische gezondheid. Help de metabolische gezondheid te behouden en het algehele welzijn te ondersteunen.

Verwachtingen van het dieet: welke effecten het nieuwe dieet zal opleveren

Een dieet starten is nooit gemakkelijk.

Er komen duizenden vragen bij me op: moet ik afvallen? Wat betekent eten voor mij? En als dat niet werkt?

Het is juist om vragen te stellen, want alleen door je eigen motivaties, angsten en moeilijkheden volledig te kennen, is het mogelijk om deze keuze niet als een opoffering te beleven, maar als een buitengewone kans om van jezelf te houden.

De preoccupatie met het niet kunnen volgen van een nauwkeurig dieet houdt verband met veel factoren: het niet bereiken van het gewenste gewicht, het niet kunnen weerstaan ​​van voedsel, het moeten vermijden van sociale evenementen, geen tijd kunnen besteden aan koken, te veel geld uitgeven om dingen te kopen gezonde voeding met een betere voedingskwaliteit.

Mensen worden gekoppeld aan het voedingsschema, wat wordt beschouwd als de enige manier om gezond te blijven en een individueel doel te bereiken. Dit wordt sterk beïnvloed door de voedingscultuur waarin we leven, die houdt van slankheid en deze gelijkwaardig maakt aan gezondheid en gewichtsverlies bevordert door ervoor te zorgen dat je een betere status krijgt.

In plaats daarvan moet je begrijpen dat je niet perfect hoeft te eten om perfect gezond te zijn. Dit is wat je mag verwachten van een nieuw dieet. En wat betreft het vasten-nabootsende dieet? Je zult ook de voordelen van vasten verwachten die we eerder noemden. 😃

Hoe u na een dieet weer normaal kunt eten

Na het volgen van een dieet is het belangrijk om het voedingstraject voort te zetten richting een specifieke voedingseducatie.

Na weken van vermoeidheid en verzaking is de eerste reactie om te gaan doen en eten wat je voorheen deed en at. Niets is meer mis!

Het dieet moet in feite niet worden gezien als iets tijdelijks, maar als een nieuwe en gezonde manier om naar voedsel en leven te kijken en te leven. Een levensstijl om voor jezelf, je uiterlijk en je gezondheid te zorgen.

Hoe kan ik na een dieet weer normaal eten? Mede dankzij de hulp van de voedingsdeskundige en dit geldt ook voor het Fasting Mimicking Diet.

Het belang van de figuur van een voedingsdeskundige

De figuur van de voedingsdeskundige speelt een fundamentele rol in dit hele proces. De voedingsdeskundige is degene die de persoon bijstaat in de pre-, tijdens- en postdieetfase.

De hulp van de voedingsdeskundige is in feite van fundamenteel belang:

  • een dagelijks dieet samenstellen dat beter aansluit bij de levensstijl van de persoon, zonder moeilijkheden te ondervinden bij de toepassing ervan;
  • ondersteuning bieden tijdens het dieet;
  • om de persoon naar een gezonde levensstijl te leiden.

Met betrekking tot het Fasting Mimicking Diet helpen onze voedingsdeskundigen van het Wetenschappelijk Team mensen te begrijpen wanneer ze moeten beginnen en hoe ze het hoofd kunnen bieden aan de mogelijke symptomen die gepaard gaan met de simulatie van vasten, b.v. vermoeidheid, honger, nervositeit, slapeloosheid.

Voordat u begint, legt het Wetenschappelijk team mensen alle voordelen van vasten uit, wat niet wordt aanbevolen om te doen tijdens de cyclus en wanneer het dieet niet moet worden gevolgd (bijvoorbeeld als u zwanger bent of bepaalde ziekten heeft). Eenmaal de cyclus gestart staan zij steeds ter beschikking van de klant om hem/haar te ondersteunen en specifieke voedingsvragen te beantwoorden. Aan het einde van het Fasting Mimicking Diet adviseren zij u wat u op de zesde dag, de overgangsdag, moet eten om weer normaal te gaan eten.

Als u meer wilt weten over het Fasting Mimicking Diet, de voordelen van vasten en specifieke voedingsinformatie, kunt u contact opnemen met ons wetenschappelijk team op scientificteam@lnutra.it of ontvang uw gratis exemplaar van het boek "The Longevity Diet", geschreven door de prof. Valter Longo.

 

ONTVANG UW GRATIS EXEMPLAAR "HET LONGEVITY DIEET".

laat een reactie achter