Fasting Mimicking Diet: The 3 phases of cellular regeneration

Vasten-imitatiedieet: de 3 fasen van cellulaire regeneratie

Vasten nabootsend dieet: de revolutie Valter Longo

Sinds de oudheid wordt er altijd gezegd dat een goed dieet, samen met een paar dagen vasten, enorme voordelen voor het lichaam kan hebben. Professor Valter Longo heeft tijdens zijn 10-jarig wetenschappelijk onderzoek aangetoond hoe ons lichaam celregeneratieprocessen activeert door middel van een caloriebeperking die het vasten imiteert (Fasting Mimicking Diet). Deze processen helpen de celveroudering te vertragen door de risico's van blootstelling aan daarmee samenhangende ziekten te verminderen.

Het is een daadwerkelijke revolutie van het ‘dieet’-begrip, dat niet langer bedoeld is als een dieetbeperking gericht op het uiteindelijke doel van gewichtsverlies, maar als een sterke bondgenoot voor het voorkomen van pathologieën en voor het vertragen van het proces van celveroudering.

Het gaat over het herprogrammeren van het lichaam via een specifiek voedingspatroon om het in een langzamere vorm van veroudering te introduceren, een soort totale reset die voordelen voor ons lichaam met zich meebrengt door het immuunsysteem te regenereren en de productie van gezonde cellen te bevorderen.

De 3 fasen van cellulaire regeneratie

1) In de eerste fase waren de gisten, eenvoudige eencellige organismen die de helft van de genen gemeen hebben met mensen, het onderwerp van experimenten. In de onderzoeken uitgevoerd door professor Longo is ontdekt dat door het verminderen van de voeding van de gisten hun levenscyclus wordt verlengd.

2) In de tweede fase werden onderzoeken op muizen uitgevoerd, waaruit bleek dat een strategische onthouding van bepaald voedsel, zoals eerder bij gisten werd gedaan, de levensverwachting van de knaagdieren verlengt. Het blijkt dat een dergelijke ontbering ook voordelen heeft voor het immuunsysteem, met een significante vermindering van de incidentie van kanker en ontstekingsziekten, en voor de hersenen, waardoor de cellulaire regeneratie wordt verbeterd.

3) In de laatste fase konden professor Longo en zijn team een ​​bevestiging verkrijgen bij mensen, wat de stelling bevestigde dat een caloriebeperking, eenmaal per maand gedurende vijf dagen, niet alleen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes vermindert, maar ook de kans op hart- en vaatziekten en diabetes. hoeveelheid lGF-1, de groeifactor geassocieerd met de ontwikkeling van kankercellen. Daarom het idee om bepaalde soorten voedsel te selecteren en te catalogiseren die deel zouden uitmaken van een gecontroleerd dieet en niet alleen voordelen zouden opleveren voor het immuunsysteem en de neuronale systemen, maar ook voor het verminderen van de incidentie van tumoren en ontstekingsziekten; vandaar het vasten-nabootsende dieet komt.

Prolon heeft, in samenwerking met professor Valter Longo, een 5-daagse voedingskit ontwikkeld, die klinisch getest en gemakkelijk te gebruiken is en waarmee u het vasten-nabootsende dieet kunt volgen.

 Artikel geschreven door: Francesca Florenzo

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van voeding, voeding en gezondheid, het laatste nieuws en getuigenissen van klanten.


laat een reactie achter