Professor Longo and the meal plan of the Fasting Mimicking Diet

Professor Longo en het maaltijdplan van het Fasting Mimicking Diet

DE PROFESSOR VALTER LONGO EN HET MAALTIJDPLAN VAN HET VASTEN MIMICKING DIEET

Professor Valter Longo is onlangs uitgenodigd voor het tv-programma " Presa Diretta " (als je de volledige interviewvideo wilt bekijken, klik dan op https://www.facebook.com/ProLonEurope/ ). Tijdens dit interview werden verschillende aspecten van voeding en diëten besproken, aangenomen als levensstijl om de gezondheid te verbeteren, evenals de belangrijkste aspecten van de verschillende functionaliteiten van het FMD (Fasting Mimicking Diet), resultaat van wetenschappelijk onderzoek, dat zou kunnen hebben op de preventie en behandeling van bepaalde ziekten.

Laten we er een paar doornemen:

EERSTE PUNT: SLIMME BEPERKING VAN CALORIEËN

Ten eerste benadrukt de professor het belang van het invoeren van een gecontroleerd caloriebeperkt dieet. Het gaat om een ​​maaltijdprogramma waarbij het essentieel is om het niveau van bepaalde componenten te meten. Het onthouden van bepaalde voedingsstoffen of zelfs het volgen van een ‘extreem’ dieet levert vaak niet het gewenste effect op en kan in sommige gevallen zeer gevaarlijk zijn voor ons lichaam. Het oefenen van een vastensimulatie met eten is echt een slimme keuze!

TWEEDE PUNT: VASTEN IMITEERT HET DIEET EN DE PRINCIPES ERVAN

De onderzoeken uitgevoerd door professor Valter Longo hebben geleid tot het opstellen van een voedingsprotocol dat de effecten van vasten simuleert, vandaar de naam Fasting Mimicking Diet. Het dieet dat het vasten nabootst, kan worden beschouwd als een therapie die juist tot doel heeft de regeneratieve principes van het lichaam te reactiveren.

Het Fasting Mimicking Diet werd voor het eerst getest op diermodellen. De toepassing ervan heeft aangetoond hoe het lichaam in staat is zichzelf te ‘herstellen’ door beschadigde cellen te vervangen, terwijl jonge en functionele cellen behouden blijven.

DERDE PUNT: HET VASTEN NAbootsende DIEET EN HET EXPERIMENTEREN OP PATHOLOGIEËN

De eerste onderzoeken werden uitgevoerd op laboratoriummuizen om hun positieve effecten bij ziekten zoals multiple sclerose te bepalen. Elke MKZ-cyclus kan een schadelijke auto-immuuncomponent vernietigen, waardoor de regeneratie van beschadigde cellen wordt bevorderd. Bij 50% van de muizen namen de symptomen van multiple sclerose aanzienlijk af en bij 20% namen ze af. Hoewel het nog steeds wordt getest, bracht een pilotstudie die later werd uitgevoerd bij patiënten die aan multiple sclerose leden, verbeteringen aan het licht in de levens- en gezondheidskwaliteit van laatstgenoemden. Deze verbeteringen zijn ook gemeld voor ziekten zoals diabetes of andere neurodegeneratieve ziekten.

VIERDE PUNT: EIWITTEN

Het verschil tussen het Fasting Mimicking Diet en het Diet of Longevity (waarvan professor Longo in zijn eerste boek veel illustraties geeft) is de dagelijkse eiwitinname. Volgens de onderzoeken van professor Longo activeert een hoge eiwitconsumptie het hormoon lGF1, een groeihormoon dat veroudering veroorzaakt en daarmee het uitbreken van ziekten die daarmee samenhangen. Als we het echter over eiwitten hebben, moeten we aandacht besteden aan de gunstige voor ons lichaam en de schadelijke! Professor Longo geeft de voorkeur aan groenten, waarvan de bronnen peulvruchten, volle granen en gedroogd fruit zijn, boven de dierlijke eiwitten, die ongetwijfeld het uitbreken van ziekten met zich meebrengen.

Het onderzoek van professor Valter Longo evolueert voortdurend. Een gezond en uitgebalanceerd dieet kan daarom onze levenskwaliteit verbeteren. Bovendien kunnen we de mogelijkheid niet uitsluiten om MKZ in de toekomst, in combinatie met conventionele behandelingen, toe te passen voor de behandeling van sommige pathologieën.

Prolon heeft in samenwerking met professor Valter Longo een 5-daagse voedingskit ontwikkeld, die klinisch getest en gemakkelijk te gebruiken is en waarmee u het vasten-nabootsende dieet kunt volgen.

Artikel geschreven door: Francesca Florenzo

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van voeding, voeding en gezondheid, het laatste nieuws en getuigenissen van klanten.


1 reactie


  • Clara Gonçalves Pestana

    Olá tenho cancer na Pel um carcinoma e um cancer sarcoma de kapose gostaria de fazer a dieta de cinco dias mas gostava de saber em pormenores o que não comer e o que comer para fazer direito também tenho uma doença rara se chama linfa gerados intestinal tenho falta de proteínas meu corpo não o sorve albumina cálcio magnésio está sempre baixo me dá muitas calambres se faço esforço obrigada pela atenção


laat een reactie achter