Live longer and healthier: interview with professor Mirisola about the Fasting Mimicking Diet

Leef langer en gezonder: interview met professor Mirisola over het Fasting Mimicking Diet

Leef langer en gezonder

Het concept van "Leef langer en gezonder", dat tegenwoordig, gezien het verhoogde risico op pathologieën, onhaalbaar lijkt, is gebaseerd op de steeds zekerdere overtuiging dat voeding bijdraagt ​​aan de realisatie ervan.

De wetenschap heeft het menselijk leven zeker kwalitatief verbeterd, zowel door de introductie van nieuwe technologieën op het gebied van de biologie als de geneeskunde.

Is het mogelijk om langer en gezonder te leven door middel van voeding? Professor Mirisola legt uit hoe!

Professor Mario Mirisola, een illuster hoogleraar biologie en genetica aan de Universiteit van Palermo, heeft zijn onderzoek naar de genetica van een lang leven verdiept. Dankzij zijn vele vaardigheden nam hij actief deel aan het onderzoeksproject van professor Valter Longo en werkte hij mee aan wat nu bekend staat als het Fasting Mimicking Diet (FMD) .

Professor Mirisola kunt u ons vertellen wanneer en hoe u met Valter Longo bent gaan samenwerken?

"Ik ontmoette Longo in 2007 na het winnen van een Fulbright-subsidie van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens mijn carrière heb ik altijd interesse en nieuwsgierigheid getoond voor al deze factoren die de levensduur kunnen beïnvloeden. Het is verrassend om te ontdekken hoe een caloriebeperking (CR) en een passende levensstijl kan de belangrijkste promotor zijn van een lang leven en zo bijdragen aan "langer en gezonder leven". Ik beschouwde zijn laboratorium daarom als een van de meest veelbelovende op het gebied van langlevenonderzoek".

Tegenwoordig lijkt het erop dat de stelling dat onze gezondheid op de een of andere manier verband houdt met voedsel steeds meer wordt bevestigd. Is het dus verstandig om te praten over voedsel dat ons helpt "langer en gezonder te leven?"

“Absoluut! Hippocrates had zich al voorgesteld dat als we de zieken het voedsel gaven dat ze nodig hadden, we alle ziekten zouden kunnen genezen. Het idee dat er een nauw verband bestaat tussen onze gezondheidstoestand en een correct dieet is niet nieuw. Veel van de details die we hebben ontdekt hebben ons echter in staat gesteld om de metabolische routes die in ons lichaam worden geactiveerd en uitgestorven door individuele voedingsstoffen (moleculaire voeding) grondiger te bestuderen. Deze ontdekking zou ons daarom in staat kunnen stellen langer en in een betere gezondheid te leven." .

Zou de correctie van onze eetgewoonten ons dus kunnen helpen chronische, niet-overdraagbare ziekten te voorkomen?

"Ja, bepaalde aandoeningen verhogen bijvoorbeeld het risico op het ontwikkelen van chronische degeneratieve ziekten zoals hypercholesterolemie of insulineresistentie. Deze aandoeningen zijn sterk geassocieerd met de ontwikkeling van verschillende soorten pathologieën (cardiovasculair, tumoren, diabetes), die kunnen worden gecorrigeerd en verminderd zeer efficiënt door voeding te reguleren”.

Professor, zoals eerder vermeld, heeft u bijgedragen aan het onderzoeksproject over het Fasting Mimicking Diet... We willen graag uw mening horen:

"De MKZ is buitengewoon effectief, de verkregen verbeteringen zijn verrassend, zowel bij de algemene bevolking als bij patiënten die aan veel pathologieën lijden. Bloedglucose, cholesterol, bloeddruk en body mass index nemen af ​​bij alle personen, maar vooral bij degenen die bijzonder hoge bloeddruk hebben." waarden".

Welke resultaten zijn als expert op het gebied van de medische genetica naar voren gebracht?

"Vanuit moleculair oogpunt is er sprake van een hormonale reorganisatie met de afname van een belangrijk hormoon dat de mechanismen van veroudering bevordert, IGF-1. We weten ook dat er een belangrijke reactie is op de vastenperiode. Mimicking Diet, niet alleen afkomstig van het immuunsysteem maar ook van de stamcellen, wat een soort weefselregeneratie teweegbrengt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dankzij voeding het concept van langer en gezonder leven haalbaar zou kunnen zijn."

Je hebt veel mensen gevolgd en begeleid tijdens deze reis. Het zou interessant zijn om de resultaten van een pathologie te kennen...

"Gedurende de 5 dagen van ProLon® Fasting Mimicking Diet heb ik de waarden van verschillende patiënten met belangrijke aandoeningen zoals kanker gevolgd. Wat ik bij deze proefpersonen kon vinden was een positievere reactie op chemotherapiebehandelingen. Ik zal het je uitleggen: reacties op de toxiciteit van chemotherapie zijn additief, dat wil zeggen dat naarmate de cycli voortschrijden de bijwerkingen toenemen; wie al verschillende cycli chemotherapie had gedaan, had een hogere toxiciteit. Na de MKZ zijn de ontstekings- en toxiciteitswaarden aanzienlijk verminderd Wil je weten wat de meest voorkomende opmerking was? "Had ik het maar eerder gedaan."

Kan MKZ sommige ziekten helpen behandelen?

"Klinische onderzoeken en onderzoeken zijn nog gaande, maar de resultaten tot nu toe suggereren dat deze, in combinatie met traditionele behandelingen, voordelen kunnen opleveren en ons in staat kunnen stellen langer en gezonder te leven. Ik wil benadrukken dat niet iedereen aan het protocol kan deelnemen. , vooral als er sprake is van pathologieën, is toestemming van uw arts/specialist noodzakelijk en voor sommigen kan dit gecontra-indiceerd zijn.

Wat is het perspectief van het Fasting Mimicking Diet in combinatie met de traditionele therapieën die momenteel worden gebruikt voor de behandeling van pathologieën?

"Voor tumoren en andere ziekten zoals multiple sclerose zijn de resultaten zeer positief. Momenteel kunnen we geen definitieve conclusie trekken, de beschikbare cijfers zijn nog steeds laag, maar het onderzoek gaat door. Onder de effecten is er ook een afname van de C -reactief eiwit, een indicator van de ontstekingstoestand van ons lichaam. Het verbeteren van deze parameters suggereert dat MKZ zeer effectief kan zijn bij het verbeteren van de gezondheid of het voorkomen van chronische degeneratieve ziekten. We verwachten dat dit een grote impact zal hebben op de gezondheid. We starten momenteel een klinische proef bij proefpersonen met een hoog genetisch risico op het ontwikkelen van borst- en eierstokkanker, dus we hopen de komende maanden meer te kunnen zeggen over de effecten van deze voedingsaanpak op het voorkomen van het ontstaan ​​van ziekten ".

Professor, het aantal mensen dat op dieet gaat met doe-het-zelf-methoden groeit steeds meer! Wat is uw mening over deze keuze...?

"Over het algemeen is dat geen goed idee. Tijdens de verschillende fasen van de dag is de verdeling tussen macronutriënten belangrijk. In de ProLon®-kit is de balans tussen macro- en micronutriënten, mineralen en vitamines het resultaat van een wetenschappelijke logica en dus garandeert de effectiviteit ervan.De kit vereenvoudigt de taak aanzienlijk en maakt deze reproduceerbaarder, juist omdat deze op een zeer groot aantal mensen is getest.

Wat zou jij aanraden?

"Doe-het-zelf vasten is niet onmogelijk, maar geen expert zijn op dit gebied kan in het algemeen tot rampen leiden en kan voor sommige stoffen een tekort veroorzaken, of voor andere te veel. Ik raad je daarom aan altijd een voedingsdeskundige te raadplegen die de FMD argument en wie improviseert niet.

We sluiten af ​​met drie bijvoeglijke naamwoorden om het vasten-nabootsende dieet te beschrijven:

  • Effectief
  • Gezond
  • Verrassend

Artikel geschreven door: Francesca Florenzo


laat een reactie achter