The therapeutic fasting: the PR. Longo Fasting Mimicking Diet

Het therapeutische vasten: de PR. Longo-vasten dat het dieet nabootst

Therapeutisch vasten kan uw leven op alle niveaus verbeteren, van lichaam tot geest.

De afgelopen jaren is er een aanzienlijke groei geweest in het aantal mensen dat deze praktijk beoefent. Het is echter van fundamenteel belang dat mensen die dit maaltijdplan gebruiken zich bewust zijn van de strikte regels die moeten worden gerespecteerd!

De aspecten en gevolgen van therapeutisch vasten

Therapeutisch vasten - Celregeneratie

Therapeutisch vasten is een echte afkickkliniek. Het lichaam verplaatst eerst de eerder opgehoopte gifstoffen en elimineert ze vervolgens.

Er zal in ons lichaam een ​​mechanisme plaatsvinden dat geschikt is voor de zuivering van verschillende sectoren, waaronder weefsels en organen.

Pas echter op! Vasten wordt niet altijd aanbevolen en niet voor iedereen.

De processen die tijdens de vastenperiode worden geactiveerd, zijn talrijk en om deze reden is het beter om geen "doe-het-zelf"-methode te improviseren die meer contra-indicaties dan voordelen heeft.

De resultaten kunnen in dit geval precies het tegenovergestelde zijn van de verwachtingen en soms zijn de gevolgen onherstelbaar.

Als gevolg hiervan zijn er enkele neveneffecten, zoals:

  • Verminderde immuunreacties
  • Verandering van verschillende systemen (gastro-intestinaal en long)
  • Ondervoeding
  • Uitdroging
  • Hartfalen

Pr. Longo en het vasten-nabootsende dieet

In 2015 legde professor Valter Longo in een studie gepubliceerd in het beroemde wetenschappelijke tijdschrift Cell Metabolism de effecten van vasten bloot. Vasten activeert krachtige metabolische processen, daarom heeft de wetenschapper het Fasting Mimicking Diet geformuleerd, een voedselprotocol dat dergelijke processen veilig en tijdens het eten simuleert.

Het Fasting Mimicking Dieet is geen continu dieet, maar plant een caloriebeperking gedurende 5 dagen op rij. Daarom kunnen we weinig eten, maar volgens bepaalde regels. De studie uitgevoerd door Longo en zijn team van onderzoekers toonde aan hoe de effecten van dit dieet gunstig kunnen zijn voor ons lichaam.

De gunstige effecten van MKZ

FMD-ProLon®

Tijdens de vastenperiode, legt Longo uit, concentreert het lichaam al zijn energie op de processen van genezing en regeneratie. In de aanwezigheid van pathologieën blijkt deze ‘slimme’ caloriebeperking effectief te zijn bij het activeren van de herstelprocessen van de door de ziekte aangetaste weefsels.

Het doel van de MKZ is om ons lichaam bepaalde voedingsstoffen, zoals glucose, te onthouden om alternatieve energiebronnen te genereren. Tijdens Fasting Mimicking Diet-cycli is een relatieve toename van stamcellen waargenomen.

Een ander fascinerend aspect kan worden opgemerkt uit het onderzoek en de uitgevoerde studies: het heeft betrekking op de aanzienlijke vermindering van het hormoon IGF-1, een belangrijke regulator van cellulaire verouderingsprocessen, en het uitbreken van ziekten die daarmee gepaard gaan.

Door het vasten met voedsel te volgen, worden risicofactoren voor hart- en stofwisselingsziekten zoals diabetes, of neoplastische ziekten zoals kanker, sterk verminderd!

Het Fasting Mimicking Diet doe-het-zelf zou de eerste veilige en effectieve interventie kunnen zijn om positieve veranderingen te bevorderen.

Artikel geschreven door: Francesca Florenzo

Lees alle nieuwe functies over het dieet ProLon® Fasting Mimicking Diet, FMD op Facebook@ProLon.Europe.


laat een reactie achter