AN OVERVIEW OF THE FASTING MIMICKING DIET.

EEN OVERZICHT VAN HET VASTEN MIMICKING DIEET.

Dit artikel geeft een analyse van een dieet gebaseerd op caloriebeperking en het vermogen ervan om metabolische en cellulaire veranderingen te bevorderen, zodat u er meer over kunt leren. Het is belangrijk om te beginnen met te stellen dat de mens geprogrammeerd is om periodes van dieetbeperkingen te doorstaan. De evolutie heeft geleid tot een geleidelijke verandering in de mechanismencomplexen die de energiehomeostase reguleren.

Uit verschillende gegevens blijkt dat caloriebeperking metabolische veranderingen kan bevorderen die een positieve invloed kunnen hebben op oxidatieve schade en ontstekingen, waardoor het energiemetabolisme wordt geoptimaliseerd. Vasten is de meest extreme vorm van caloriebeperking en houdt onthouding van voedsel in, maar niet van water . Het kan met tussenpozen worden gedaan, zoals intermitterend vasten, of periodiek als langdurig vasten, als het langer dan twee dagen duurt. Bij mensen vertoonde de consumptie van een strikte hoeveelheid kcal/dag gedurende twee dagen per week positieve effecten op verschillende parameters van de metabolische gezondheid.

De ontdekking van het vasten-nabootsende dieet.

Professor Valter Longo, directeur van zowel het Longevity Institute van de Universiteit van Zuid-Californië als van het Program on Longevity and Cancer van IFOM in Milaan, heeft, nadat hij twee van de drie metabolische routes had ontdekt die cellulaire veroudering veroorzaken, samen met zijn onderzoeksgroep een onderzoek uitgevoerd naar om een ​​grote impactoperatie te identificeren die biologische veroudering zou verminderen of omkeren.

De uitgevoerde onderzoeken, gesponsord door het National Institute of Health, het National Cancer Institute en het National Institute on Aging, hebben geleid tot de creatie van een plantaardig voedingsprotocol, dat gemakkelijk te gebruiken en bewezen effectief is, genaamd Fasting Mimicking Diet . Dit voedingsprogramma heeft tot doel het lichaam tijdens het eten in een staat van vasten te houden. Experimenten uitgevoerd op muizenmodellen hebben aangetoond dat cycli van MKZ bijdragen aan een modulatie van hun levensduur (gezondheidsduur).

Vasten nabootsen Dieetplan in detail.

Hoewel MKZ een voedselvrije toestand nabootst, voedt het het organisme via een voedselprotocol dat volledig plantaardig, glutenvrij en lactosevrij is. De precieze voedingsformulering is het resultaat van ongeveer twintig jaar onderzoek.

Elke dag heeft Fasting Mimicking Diet een zeer specifiek voedingsprofiel. Het vijfdaagse protocol is caloriearm en eiwitarm, met ongeveer 1100 kcal op 1° dag en 700 kcal van 2° tot 5° dag, waarvan 9-11% plantaardige eiwitten zijn, 44-46% lipiden, voornamelijk onverzadigd en 43-47% koolhydraten. Tijdens MKZ bereikt het gehalte aan eenvoudige suikers geen 10%.

Het doel is om de periodieke afbuiging van metabolische routes te verkrijgen die typisch zijn voor caloriebeperking. Bij gezonde proefpersonen met een actieve levensstijl kan MKZ zich na zes maanden herhalen, maar bij verhoogde kritiek op de metabolische gezondheid of een onregelmatige levensstijl kan MKZ niete zijn. vaker, onder beoordeling van de verwijzende voedingsdeskundige en/of arts.

Fasting Mimicking Diet profiteert van advertentie-effecten.

Met het Fasting Mimicking Diet kun je veel voordelen behalen terwijl je geniet van eten, zoals:

-Het verbeteren van de prestaties, het voelen van meer focus, helderheid en energie, door de voordelen van een slanker lichaam;

-Gericht gewichtsverlies, terwijl de vetvrije massa wordt beschermd;

-Het bevorderen van cellulaire vernieuwing door het op gang brengen van celgebaseerd zelfherstel en autofagie, het opruimen van verouderende en beschadigde cellen, en het bevorderen van verjonging van binnenuit;

-Het behoud van de metabolische gezondheid, om het algehele welzijn te ondersteunen.

Periodieke caloriebeperking en blijvende veranderingen in onze dagelijkse voeding kunnen een grote invloed hebben op het vermogen van ons lichaam om gezond oud te worden.

Op het gebied van de voedingswetenschap zijn er veel actielijnen die op het onderwerp kunnen worden toegepast. MKZ kan alle positieve effecten van vasten met alleen water opwekken, die optreden bij een breed scala aan onderwerpen die verband houden met een lang leven. Bovendien wordt elke MKZ-cyclus afgewisseld met een dagelijks dieet dat voornamelijk pescatarisch is, veganistisch, rijk aan peulvruchten en gedroogd fruit.


1 reactie


  • Florence Saint Wakker

    I can t find the diet to leave the Prolon fasting I just ended yesterday . Please send info
    Best regards


laat een reactie achter