The six benefits of the fasting mimicking diet

De zes voordelen van het vasten-nabootsende dieet

DE ZES VOORDELEN VAN HET VASTEN MIMICKING DIEET

Het Fasting Mimicking Diet , bedacht door professor Valter Longo , kan, indien correct gevolgd, een alternatieve manier zijn om de juiste balans met het lichaam te vinden. Volgens de publicatie van het tijdschrift Science Translational Medicine zijn de potentiële voordelen van deze praktijk talrijk en strekt de toepassing ervan zich uit tot verschillende gebieden, van wetenschappelijk tot klinisch gebied.

Door deze cyclus in de loop van de tijd gestaag te herhalen, na een periode variërend van drie tot zes maanden, afhankelijk van de risicofactoren, legt professor Longo uit dat het mogelijk zou zijn een ‘celregeneratie’-effect te verkrijgen op basis van de dood van niet-efficiënte cellen en op basis van de productie van nieuwe stamcellen.

Het gaat niet over daadwerkelijk vasten; het woord ‘nabootsen’ suggereert een dieet dat de effecten van vasten imiteert. Het Fasting Mimicking Diet duurt slechts een paar dagen, meer bepaald vijf dagen, waarin er een verbetering zal optreden in elk kenmerk van ons lichaam. Laten we ze samen analyseren!

DE EFFECTEN VAN HET VASTEN MIMICKING DIEET

  1. Beter behoud van cognitieve functies. Het volgen van een caloriearm dieet draagt ​​niet alleen bij aan de celregeneratie, maar helpt ook de neurale regeneratie te versterken en het leervermogen te verbeteren.
  2. Vermindering van buikvet met een aanzienlijke toename van de spiermassa in verhouding tot het lichaamsgewicht.
  3. Afname van risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes. Studies beweren dat het de cellen van de pancreas zou kunnen repareren die verantwoordelijk zijn voor de productie van insuline.
  4. Aanzienlijke verbetering van de bloeddruk en de cholesterolwaarden bij proefpersonen met de volgende veranderingen.
  5. De strategische deprivatie van bepaalde voedingsstoffen voorkomt niet alleen het risico op het ontwikkelen van pathologieën zoals kanker, maar heeft ook geleid tot een afname van het IGF1-hormoon door de regeneratie van weefsels te stimuleren. Het hormoon IGF1 is nodig voor de groei tijdens de ontwikkeling. Wanneer we ouder worden, is dit echter een oorzaak van ziekten in het proces van cellulaire veroudering.
  6. Een verjonging van het immuunsysteem, een soort ‘reset’ waarbij ongeveer een derde wordt vernietigd en weer wordt opgebouwd tijdens het bijvoeden, of wanneer een normaal dieet wordt hervat.

De voordelen van Fasting Mimicking Diet kunnen talrijk zijn en verschillende delen van ons lichaam beïnvloeden. Dankzij deze vijf dagen van beperking, die gestaag in de tijd worden herhaald, hebben klinische tests de mogelijkheid bepaald om een ​​effect te verkrijgen van het "herprogrammeren" van interne cellen, waardoor ons lichaam kan omgaan met het verstrijken van de tijd.

Artikel geschreven door: Francesca Florenzo

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van voeding, voeding en gezondheid, het laatste nieuws en getuigenissen van klanten.


laat een reactie achter