5-daags dieet: DR Attinà beantwoordt veelgestelde vragen

De combinatie ‘gezondheid en voeding’ heeft altijd de aandacht van de wetenschappelijke wereld getrokken. Volgens Valter Longo , een Italiaanse wetenschapper en hoogleraar gerontologie aan de Universiteit van Zuid-Californië , is het mogelijk om het lichaam te herprogrammeren, waardoor het verouderingsproces van cellen wordt vertraagd, via een wetenschappelijk en klinisch getest maaltijdprotocol (het Fasting Mimicking Diet, ook wel bekend als het 5-daagse dieet). Het Fasting Mimicking Dieet wordt steeds populairder onder gezonde voedselverslaafden, en niet alleen. De gunstige effecten zijn zeer talrijk, evenals de vragen en de nieuwsgierigheid die dit dieet oproept.

Vandaag zal Dr. Alda Attinà, voedingsbioloog, verantwoordelijke en coördinator van de wetenschappelijke afdeling van L-Nutra, de meest gestelde vragen beantwoorden met betrekking tot het 5-daagse dieett (het Fasting Mimicking Diet).

Dokter, steeds meer mensen volgen en willen zich aansluiten bij het voedingsprotocol van het vastendieet (MKZ). Wat denk je?

"Merk op dat het groeiende aantal mensen dat zich openstelt voor en geïnteresseerd is in de kwestie van vastentherapie fascinerend is. Meer specifiek geloof ik dat deze interesse in MKZ komt omdat het niet gaat over een klassiek dieet dat alleen gericht is op afvallen. maar een protocol dat is ontworpen om cellulaire veroudering het hoofd te bieden''

Wat is de meest voorkomende bijwerking tijdens het 5-daagse dieet? Wat is er mogelijk?

"Een van de meest voorkomende bijwerkingen is hoofdpijn, en het gebruik van medicijnen (zoals pijnstillers of ontstekingsremmers) tijdens het vastendieet wordt afgeraden, alleen op advies van een arts. Hydratatie is een manier om dit gevoel van duizeligheid te voorkomen. gedurende de 5 dagen. Het is raadzaam om minimaal 2,5 liter water per dag te drinken, zoals aangegeven in de instructies in de doos.

Is het mogelijk om een ​​van de componenten uit de set te vervangen?

" De ProLon®-kit , zoals deze is samengesteld, is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek dat de doeltreffendheid ervan bevestigt. Het verwijderen, vervangen of toevoegen van een component (zout, olie) wordt sterk afgeraden, omdat dit de in het laboratorium geteste formulering zou bederven, wat heeft tot klinische resultaten geleid.In geval van allergieën (bijv. noten, nikkel) is het beter om vanaf het begin de MKZ te vermijden.

Wat moeten we tijdens het 5-daagse maaltijdplan vermijden en wat moeten we doen?

"Zoals eerder vermeld is hydratatie belangrijk. Bovendien moet je de blootstelling aan extreme temperaturen vermijden (bijvoorbeeld zeer warme of zeer koude douches, sauna's). Gedurende de 5 dagen moet fysieke activiteit worden vermeden. De cellen van ons lichaam, die de toestand van vasten nabootsen, bevinden zich in de regeneratiefase; daarom is het beter om het lichaam niet te vermoeien. Dan zal het hervatten van de fysieke activiteit zelfs nog leuker zijn, dankzij de piek van energie en vitaliteit!"

Hoe vaak moet de bloeddruk gemeten worden?

"Bij patiënten zonder bloeddrukproblemen moet vóór het begin van de MKZ een meting worden uitgevoerd en vervolgens gedurende de 5-daagse cyclus worden gevolgd. Voor degenen die aan drukstoornissen lijden, zou het echter beter zijn om deze te monitoren en de waarden te behouden. onder controle op verschillende tijdstippen van de dag."

Is het nodig om een ​​specifiek dieet te volgen na MKZ?

"Het is beter om een ​​overgangsdag te hebben door geleidelijk de gebruikelijke voedingsmiddelen te introduceren. Dierlijke eiwitten en hun derivaten, zoals vlees en zuivelproducten, moeten worden vermeden, zoals vlees en zuivelproducten, in overeenstemming met het principe van het langlevenddieet. De vis, kleine en blauwe vissen kunnen mag zelfs twee keer per week worden geconsumeerd. U kunt een dieet hervatten met wat meer vast voedsel (d.w.z. kleine porties ontbijtgranen en volkoren pasta.) Groenten mogen nooit ontbreken, het maakt niet uit of ze gekookt of rauw zijn. boven snacks, geef de voorkeur aan gedroogd fruit met seizoensfruit, om tijdens de maaltijd te consumeren om een ​​overdaad aan suikers te voorkomen”.

Als een persoon niet in ketose raakt, bestaat er dan een risico dat de voordelen van MKZ teniet worden gedaan?

"Het antwoord is niet zo lineair. Het begin van ons lichaam in ketose varieert van persoon tot persoon en komt niet onmiddellijk bij alle mensen voor. Dit hangt sterk af van het beginnende metabolisme. Als het onderhevig is aan insulineresistentie, kan het Begin later met ketose. Dit betekent echter niet dat MKZ niet werkt, maar zoals de wetenschappelijke artikelen en het onderzoek van de professor aantonen, heeft de effectiviteit ervan ook invloed op andere delen van ons lichaam, ongeacht ketose ".

Geef ons een voorbeeld

"Allereerst worden de glucose- en cholesterolwaarden drastisch verlaagd. De vermindering van de buikomtrek, die vetverlies veroorzaakt, is ook een van de effecten van MKZ. Het aantal mensen dat vervolgens hun eetgewoonten veranderde en de voorkeur gaf aan meer en meer gezonde voeding in hun dagelijkse levensstijl, dus het gewenste resultaat, herhaal ik, treedt niet alleen op bij het begin van ketose, maar ook bijcellulaire regeneratie en verbetering van andere parameters omdat het lichaam zich in een staat van vasten bevindt ".

Een vraag die velen zich stellen is of het gebruik van cafeïne is toegestaan

"Voor het beste resultaat moet cafeïne tijdens de MKZ volledig worden vermeden, ook al was in het begin een kopje koffie per dag toegestaan. Zelfs het gebruik van andere thee dan die in de doos wordt afgeraden."

Wanneer moeten de voorlopige en vervolganalyses voor de MKZ worden uitgevoerd?

Analyses kunnen ook worden uitgevoerd de dag voordat de MKZ begint. Uiteindelijk moet je de stofwisseling de tijd geven om zich aan te passen. Over het algemeen raad ik aan dat niet eerder dan 15/20 dagen te doen, omdat de moleculaire routes zich nog in de resetfase kunnen bevinden. "


3 reacties


 • Neemnsame

  viagra[/url]


 • slertence
  for sale online[/url]

 • Pamela Kennedy

  I’m on day 5 of Prolon and I’m EXTREMELY light headed. I’m drinking more than the required water and I’m still very faint. Please advise.

  Thank You!


laat een reactie achter