HIGH PROTEIN FOODS: WHY ARE THEY USEFUL TO WEIGHT LOSS?

VOEDSEL MET HOOG EIWIT: WAAROM ZIJN ZE NUTTIG VOOR GEWICHTSVERLIES?

 

Het eiwitdieet is een van de meest geliefde manieren om weer in vorm te komen. Dankzij een koolhydraatarm dieet, omdat veel mensen koolhydraten vermijden die als een obstakel voor gewichtsverlies worden beschouwd, en eiwitrijke voedingsmiddelen die helpen de spiermassa te behouden, de stofwisseling te stimuleren en je in staat te stellen meer calorieën te verbranden wordt dit dieet beschouwd als een van de meest effectieve manieren om af te vallen en het niet te hervatten. Is dat het? Blijf lezen.

plant-based protein foods

Eiwitrijk voedsel? Het eiwitdieet

Er bestaat geen standaard hypereiwitdieet. De toename van de inname van eiwitrijk voedsel is in feite een gemeenschappelijk kenmerk van verschillende voedingsdiëten. Alle diëten die gebaseerd zijn op een toename van de eiwitconsumptie ten koste van koolhydraten zijn op basis van eiwitten. Om deze reden behoren eiwitdiëten tot de groep van koolhydraatarme diëten die, in verschillende mate, zorgen voor een vermindering van de koolhydraatinname ten gunste van eiwitrijke voedingsmiddelen, oftewel vet. Deze aanpak zet de principes van het mediterrane dieet omver, dat voorziet in deze verhouding tussen voedingsstoffen:

  • Koolhydraten: 45-60% van de dagelijks geconsumeerde calorieën
  • Vet: niet meer dan 35%
  • Eiwitten: 10-12%.

Hoeveel eiwit moet ik nemen?

Bij de meeste eiwitdiëten gaat de vermindering van de koolhydraatconsumptie gepaard met een substantiële toename van de inname van eiwitrijk voedsel, veel beter dan wat deskundigen aanbevelen. Gemiddeld levert een eiwitdieet een eiwitinname van 27% van de totale dagelijkse calorieën. Volgens een review van ruim 50 van de meest populaire eiwitdiëten bedraagt ​​de eiwitinname van een eiwitdieet gemiddeld 1,38 gram per kg lichaamsgewicht (met uitschieters tot 2,5 gram), terwijl voor een normaal persoon de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitwaarde is 0,8-1,1 g per kg lichaamsgewicht.

Eiwitrijk voedsel om af te vallen? Hun voordelen

Hier zijn de belangrijkste redenen waardoor u kunt afvallen dankzij eiwitrijk voedsel.

  • Meer eiwitten en minder koolhydraten verhogen de vetconsumptie. Het eiwitdieet zorgt ervoor dat je afvalt omdat de verhoogde eiwitinname, gecombineerd met een sterke vermindering van koolhydraten, het lichaam ertoe aanzet om eiwit- en vetopslag te gebruiken om energie te produceren, waardoor de ‘brandstof’ die gewoonlijk als primaire energiebron wordt gebruikt, niet beschikbaar is. , dat zijn koolhydraten. Hierdoor val je snel af en verbrand je overtollig vet.
  • Eiwit verbrandt meer calorieën. De verschillende voedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten en vetten) hebben energie nodig om door het maag-darmstelsel te worden verteerd en zo in de bloedbaan te worden opgenomen. De energie die ons lichaam verbrandt om voedingsstoffen te verteren en te absorberen, wordt NEAT of Non-Exercise Activity Thermogenesis genoemd. NEAT is per voedingsstof verschillend: het eiwit NEAT is 25%, koolhydraten één is 5% en NEAT van vetten is 2%. Dit betekent dat 25% van de calorieën die via eiwitbronnen worden geconsumeerd, tijdens de spijsvertering worden verbrand, in tegenstelling tot 2-5% van de calorieën die worden geconsumeerd door koolhydraten en vetten. Voedsel met een hoog eiwitgehalte helpt daarom het basismetabolisme te verhogen (het energieverbruik van het lichaam in rust, dat onder normale omstandigheden ongeveer 65-75% van het totale energieverbruik vertegenwoordigt) en bevordert het afslankproces.
  • Eiwitten bevorderen een gevoel van verzadiging. Deze voedingsstoffen zijn verzadigender dan koolhydraten en vetten, dus een eiwitrijk dieet helpt je minder te eten.
  • Eiwitten helpen de spiermassa te behouden. Een dieet dat rijk is aan eiwitrijk voedsel helpt de spiermassa te behouden en dit maakt het bijzonder gewaardeerd door degenen die willen afvallen.
  • Weinig koolhydraten verminderen de glycemische pieken. Vergeleken met een koolhydraatrijk dieet houdt een koolhydraatarm eiwitdieet het insulineniveau constant en vermindert het de glycemische pieken na de maaltijd aanzienlijk. Dit helpt hongeraanvallen onder controle te houden, die gewichtstoename kunnen bevorderen of het verlies ervan kunnen belemmeren.

plant-based food

Wat te eten in een eiwitdieet

Eiwitdieet is een dieet dat rijk is aan eiwitrijke voeding, zowel dierlijk als plantaardig, en arm aan koolhydraten.

Dierlijke eiwitten worden "nobele" eiwitten genoemd vanwege hun hoge biologische waarde: ze bevatten in feite alle 8 essentiële aminozuren die het organisme nodig heeft om goed te kunnen functioneren en die het niet alleen kan produceren, maar uit de voeding moet halen. De belangrijkste bronnen van dierlijke eiwitten zijn:

  • Vlees
  • Vis en zeevruchten
  • Eieren
  • Melk en zuivelproducten (kaas).

Plantaardige eiwitten daarentegen, met een lagere biologische waarde, hebben het voordeel dat ze minder verzadigde vetten bevatten, waarvan het misbruik gepaard gaat met grotere risico's voor de cardiovasculaire gezondheid. Het zijn bronnen van plantaardige eiwitten:

  • Peulvruchten
  • Graan
  • Noten (walnoten, amandelen, pistachenoten)
  • Sommige groenten met een hoog eiwitgehalte, met name broccoli, artisjokken, kool, spinazie, asperges, champignons.

Granen, peulvruchten en fruit, die bronnen zijn van eiwitten maar ook van koolhydraten, moeten met mate worden geconsumeerd binnen een eiwitdieet, tenminste in de meest traditionele zin.

Wil je meer informatie ontvangen over het eiwitdieet? Kies de gewenste tijd en datum en neem contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

 

 

 


3 reacties


  • Marie Bobby

    How to Recover Cryptocurrency from fraudulent investment platforms.

    Have you ever been a victim of a scam? or have you Suffered a loss from a Fraudulent Ponzi Scheme? I implore you to Contact DWOH, A Certified Cryptocurrency Assets Recovery Expert. I once fell victim to an online imposter who convinced me to invest in a Bogus Cryptocurrency scheme by claiming to have made large profits from the plan. My Mycelium wallet contained $579,000 in Crypto that I lost, I had been reporting to the Authorities tirelessly for a longtime without getting assistance before I finally got in touch with DWOH. Fortunately after a serious long chat with DWOH all my funds were recovered back.
    I recommend this Expert to any victim who has lost Crypto to any fake online Schemes.

    Talk to DWOH Through ;
    Mail: darkwebonlinehackers@gmail.com
    WhatsApp: +18033921735
    Website: www.darkwebonlinehackers.com


  • Rachael Mildred

    EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET EX HUSBAND/BOYFRIEND OR EX WIFE/GIRLFRIEND AND CURE HERPES AND INFERTILITY THAT WORKS WITHIN 24 HOURS.

    Contact Doctor Odunga at odungaspelltemple@gmail.com OR Whats App/CALL +2348167159012

    I got my ex husband back to me and also got fertile and gave birth to twin girls after 12 years of marriage.
    When I came online last year, I saw a testimony about Doctor Odunga and how he has been helping people with marriage issues and I decided to contact him. We spoke on email at odungaspelltemple@gmail.com and later he gave me his Whats-App number which is +2348167159012. He assured me he would help me get my ex husband back after 3 years of no contact. Doctor Odunga is the best spell caster I must say. My husband called me after 24 hours of contact. The third day, I received natural herbs for fertility and after using it, I became fertile and conceived. My husband and I reconnected, had sex and I was pregnant. Presently I am happy to say I am the mother of twin girls and this is ALL THANKS TO DOCTOR ODUNGA. I came online to say this: If you need help, I believe you are saved with this man.

    Contact his email at odungaspelltemple@gmail.com

    OR Whats App/Call +2348167159012 and you too will give a testimony too to help others

  • Stasys Urbanavičius

    Norėčiau konsultuotis su specialistu dėl svorio metimo ir maisto suderinamumo


laat een reactie achter