THE BEST 10 HEALTHY SPICES

DE BESTE 10 GEZONDE KRUIDEN

 

Specerijen zijn bondgenoten, niet alleen in de keuken om onze gerechten op smaak te brengen, maar ook in het dagelijks leven, voor de bescherming van de gezondheid en de preventie van ziekten. Sommige kruiden zijn, meer dan andere, rijk aan gunstige eigenschappen die ons immuunsysteem kunnen versterken en het cholesterol- en suikergehalte in het bloed kunnen reguleren. We moeten ons leven verrijken met een vleugje kaneel, kurkuma, gember... en meer! Blijf lezen om de beste gezonde kruiden te ontdekken.

Kruiden voor onze gezondheid

Specerijen zijn fantastische bondgenoten voor onze gezondheid. Ze kunnen zuiveren, ontgiften, leeglopen en de spijsvertering bevorderen. Ze zijn talrijk en variëren van specerij tot specerij. Het mag geen verrassing zijn dat specerijen goede bondgenoten zijn voor onze gezondheid. In de oudheid werden gezonde kruiden gebruikt in de traditionele natuurgeneeskunde. Sommige landen gebruiken ze veel meer dan andere, zoals India, waar ze bij bijna elke bereiding aanwezig zijn en deel uitmaken van hun culinaire traditie.

Bovendien vormt de gebruikelijke consumptie van gezonde specerijen op geen enkele wijze een mogelijk risico voor onze gezondheid. Er zijn geen daadwerkelijke bijwerkingen en de enige beperking kan betrekking hebben op pittige specerijen, waarvan misbruik altijd wordt afgeraden. Laten we de 10 beste gezonde kruiden met gunstige effecten ontdekken.

10 gezonde kruiden

Kurkuma

Kurkuma is een specerij van oosterse oorsprong, met onheilspellende eigenschappen. Recente studies hebben het nut ervan voor de preventie van diabetes type 2 en de bescherming van het organisme tegen infecties benadrukt. Kurkuma versterkt het immuunsysteem. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, pijnstillers en antioxidanten.

turmeric

Gember

De deugden van gember zijn op zijn zachtst gezegd buitengewoon. Gember bevordert de spijsvertering en helpt het lichaam zichzelf te zuiveren. Het is perfect voor de bereiding van kruidenthee die nuttig is voor de behandeling en preventie van keelpijn, verkoudheid en griep. Wetenschappelijke studies hebben de doeltreffendheid ervan als pijnstiller bij artritis aangetoond. Het helpt ook om cellulitis, zwelling en waterige stagnaties te verminderen, waardoor het direct tussen de vetverbrandende kruiden terechtkomt, maar ook gezond is.

ginger

Chili

Chili stimuleert de stofwisseling en de spijsvertering. De gunstige effecten zijn vooral zuiverend. Een snufje chili helpt de bloedcirculatie te bevorderen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Een bijzondere variëteit aan chilipeper, cayennepeper, staat bekend om zijn vermogen om cholesterol onder controle te houden en om zijn pijnstillende en ontstekingsremmende werking.

chili

Nootmuskaat

Nootmuskaat is meestal een onderschatte gezonde specerij. Het is interessant om te weten dat nootmuskaat wordt gebruikt in de homeopathie. Het is bijvoorbeeld nuttig bij lage bloeddruk en reuma. Het wordt ook gebruikt bij ziekten die de bronchiën aantasten en bij spijsverteringsproblemen. De gunstige eigenschappen van nootmuskaat worden gegarandeerd door de kostbare essentiële oliën die erin zitten. Het mag niet in overmatige hoeveelheden worden ingenomen, omdat het een echte medicinale voeding is.

nutmeg

Komijn

Komijn is een van de belangrijkste gezondheidskruiden in de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde. Het is rijk aan ijzer en is vanwege zijn genezende kracht geschikt voor het winterseizoen. Het is effectief bij het verlagen van het cholesterol- en bloedsuikerniveau. Het wordt als effectief beschouwd bij het verbeteren van de immuunrespons en bij het bestrijden van osteoporose.

cumin

Kruidnagel

Kruidnagelen worden door de natuurlijke geneeskunde als heilzaam beschouwd om pijn gerelateerd aan artritis te verlichten. Ze bevatten een stof die in staat is de processen van een eiwitcomplex te onderbreken dat in verband wordt gebracht met het ontstaan ​​van ontstekingsziekten, zoals artritis zelf. Ze zijn een natuurlijk antibacterieel middel dat geschikt is voor de bereiding van infusies die via een afkooksel kunnen worden verkregen en die als mondwater kunnen worden gebruikt. De infusie moet worden gefilterd en afgekoeld voordat deze wordt gebruikt.

cloves

Kardemom

Kardemom is de derde zeldzaamste specerij ter wereld, na saffraan en vanille. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om koffie te aromatiseren. De kardemom is nuttig bij hoest, verkoudheid en luchtwegontstekingen. Het bevordert gewichtsverlies en stimuleert de stofwisseling.

cardamom

Kaneel

De redenen voor het toevoegen van een snufje kaneel aan onze voeding en de bereiding van kruidenthee zijn net zo talrijk als de gunstige eigenschappen ervan. Kaneel reguleert de bloedsuikerspiegel, vermindert pijn veroorzaakt door artritis en verbetert het geheugen. Het is een waardevolle bondgenoot tegen verkoudheid en keelpijn. Ten slotte zijn er anti-kanker eigenschappen aan toegeschreven.

cinnamon

Kerrie

Een van de belangrijkste gezonde kruiden in de curry is kurkuma. Het is een Indiase mix die nu wereldwijd wordt gebruikt om kruiden op smaak te brengen. In curry vind je ook gember en zwarte peper die gunstige eigenschappen hebben. Naast saffraan kan het ook komijn, kardemom en kruidnagel bevatten. Het is een set echt gezonde kruiden.

curry

Steranijs

Het wordt beschouwd als een natuurlijk antibioticum. Uit steranijs wordt een essentiële olie gewonnen die in de geneeskunde en kruidengeneeskunde wordt gebruikt voor de bereiding van medicijnen en natuurlijke remedies. Het is antioxidant en schimmelwerend. Het gaat effectief de aanwezigheid van virussen en bacteriën tegen. Het wordt gebruikt voor de bereiding van likeuren, een mix van kruiden en snoepjes.

star anise

 

Nu je de beste gezonde kruiden kent, kun je ze meer gaan gebruiken. Ze zullen een wondermiddel voor je zijn. Als je het artikel leuk vond, deel het dan met je vrienden!

Wil je meer voedingsinformatie over heilzame en gezonde kruiden? Heeft u enige nieuwsgierigheid naar hen? Neem gratis contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

 

 

 


29 reacties


  • psychic rowan

    LOTTERY WINNING ☎+256789510542 MONEY SPELLS UK, CANADA

    Psychic Rowan ☎+256789510542; Odds of winning a lottery with my help are very high. Lottery Spells That Work Instantly, Lottery gambling spells to win lots of money at the lotto jackpot . Get the lotto winning numbers using lottery winning spells to increase your chances of winning. Attract good luck when gambling, increase your chances of winning & enhance your psychic powers when gambling using my good luck lottery winning spells that work.

    Lottery spells to change your luck at the lottery, help to change your mathematical mindset using numerology to predict accurately the lotto winning numbers. Good luck lotto spells to change your spiritual mindset to make it possible for you to win millions in the lottery.

    Unlimited winnings using good luck lotto spells. If you want a gambling spell to neutralize and cancel out any spells and hexes against your gambling success, then get one of my powerful gambling rival gambling spell.

    Stop losing money and make millions from the lottery with lotto spells that work fast. Lotto spells that work to draw money towards you when playing the lottery. Choose this lotto money spell to receive a large sum of money at the lottery or make someone else receive a large sum of money at the lottery.

    Make it possible for you to win million in the lottery. Lottery spells, sports betting spells, horse betting spells, casino money spells, spells to win the lottery jackpot & gambling spells.. Bring the odds of winning in your favor with gambling spells for luck & positive energy. Lotto spells to win the lottery by increasing your psychic powers.

    Call/WhatsApp: +256789510542
    Email: info@courtspells.com
    Website: http://www.courtspells.com

    $&%lottery winning in USA&<+256789510542
    #$how to win lottery in USA
    &^256789510542
    &^&boost my chances of winning lottery in USA%^(256789510542
    $%#how to win lottery jackpot in USA#$^+256789510542
    !@!how to increase chances of winning lottery in USA$^$
    256789510542
    *%lottery winning formula in USA@%&256789510542
    $%how to win lottery numbers in USA#%%256789510542
    #!%how to choose winning lottery numbers in USA#$@256789510542
    )(%^increase your odds of winning lottery in USA^$%(256789510542
    ^$^how to play lottery in USA&#@$256789510542
    $^@win lottery with powerful lottery spells in USA @#$+256789510542
    &%
    spell to win lottery in USA%^#^256789510542
    #%lottery spells in USA#$^256789510542
    #$easiest way to win lottery quickly in USA#%$+256789510542

    Call/WhatsApp: +256789510542
    Email: info@courtspells.com
    Website: http://www.courtspells.com


  • Marie Bobby

    How to Recover Cryptocurrency from fraudulent investment platforms.

    Have you ever been a victim of a scam? or have you Suffered a loss from a Fraudulent Ponzi Scheme? I implore you to Contact DWOH, A Certified Cryptocurrency Assets Recovery Expert. I once fell victim to an online imposter who convinced me to invest in a Bogus Cryptocurrency scheme by claiming to have made large profits from the plan. My Mycelium wallet contained $579,000 in Crypto that I lost, I had been reporting to the Authorities tirelessly for a longtime without getting assistance before I finally got in touch with DWOH. Fortunately after a serious long chat with DWOH all my funds were recovered back.
    I recommend this Expert to any victim who has lost Crypto to any fake online Schemes.

    Talk to DWOH Through ;
    Mail: darkwebonlinehackers@gmail.com
    WhatsApp: +18033921735
    Website: www.darkwebonlinehackers.com


  • Evelyn Martinez

    GET RICH WITH BLANK ATM CARD, Whatsapp: +18033921735

    I want to testify about Dark Web blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job. I saw so many testimony about how Dark Web Online Hackers send them the atm blank card and use it to collect money in any atm machine and become rich {DARKWEBONLINEHACKERS@GMAIL.COM} I email them also and they sent me the blank atm card. I have use it to get 500,000 dollars. withdraw the maximum of 5,000 USD daily. Dark Web is giving out the card just to help the poor. Hack and take money directly from any atm machine vault with the use of atm programmed card which runs in automatic mode.

    You can also contact them for the service below

    Western Union/MoneyGram Transfer Bank Transfer PayPal / Skrill Transfer Crypto Mining CashApp Transfer Bitcoin Loans Recover Stolen/Missing Crypto/Funds/Assets

    Email: darkwebonlinehackers@gmail.com

    Telegram or WhatsApp: +18033921735

    Website: https://darkwebonlinehackers.com


  • Princy Shah

    My Name is Princy Shah , i am from United States, I want to use this golden opportunity to appreciate the great spell caster called DR PATRCK for helping me get back my relationship with my ex boyfriend, my bf left dumped me for another girl few months ago i really love him so much and my heart was so hurt my life was shattered without him in my life, one fateful a friend of mine introduce me to this powerful spell caster who i contacted, he performed a powerful spell for me and within 24 hours To my greatest surprise my ex boyfriend came home on his knees that i should find a place in my heart to forgive him,i was truly astonished and shocked when my ex bf knelt down begging for forgiveness and for me to accept him back.. I am really short of expressions, and i don’t know how much to convey my appreciation to you DR PATRCK you are a God sent to restore a broken relationship. And now i am a joyful man.Email: Via: drpatrickspellcaster@gmail.com Anyone that is in the same line of problem or having difficulties in there marriages should contact: drpatrickspellcaster@gmail.com or call his mobile number or you whatsapp him +1(662)493 2087 website: https://drpatrickspellcast.wixsite.com/my-site/contact


  • MARTINS LUTHOR

    Coinfx market is a big scam broker, i paid a huge amount of $70,000, they persuaded me, into putting more of my hard earned money with all hope to get profits in return, they won’t allow me to make a withdrawal of my investment, all because all they wanted is to steal my money, i got advised to file a refund case against them, which to my greatest surprise i was able to withdraw my money, i contacted a recovery expert { MORRISGRAY830@GMAIL.COM } and his team of recovery experts, they where able to assist me with the withdrawal of my money, and restore my funds, they are very responsive, and you can reach out to him for help also, i know am not the only one who has fallen victim, people out there might also need this information<<<


laat een reactie achter