WHY ARE VEGETABLES GOOD FOR YOU?

WAAROM ZIJN GROENTEN GOED VOOR JE?

 

Meer smaak, meer verzadiging en meer gezondheid: er is geen excuus om geen groenten te eten, maar alleen veel goede redenen om ze bij elke maaltijd te eten en in alle kleuren, oranje, geel, groen, paars, rood: de kleuren van de gezondheid! Waarom zijn groenten goed voor je? Laten we samen de voordelen ervan ontdekken.

Wat is een groente?

Groenten zijn een bron van voedingsstoffen en natuurlijke vezels die essentieel zijn voor een gezond voedingspatroon. Het is belangrijk om ze dagelijks in te nemen, omdat ze helpen bij de behandeling en preventie van veel ziekten.

Vanuit voedingsoogpunt behoren groenten tot de zesde en zevende groep voedingsmiddelen, hoewel velen groenten ook als bepaalde peulvruchten en aardappelen beschouwen (in plaats daarvan behoren ze tot de derde en vierde groep). Is een aardappel een groente? Nee, niet alleen omdat ze tot de knolfamilie behoren, maar omdat ze vanuit voedingsoogpunt gelijkwaardig zijn aan brood of witte rijst, die voornamelijk uit complexe koolhydraten (zetmeel) bestaat.

Het belang van een dagelijkse en constante inname van groenten in onze voeding wordt weergegeven door een reeks voedingsstoffen die deze ons leveren. Waarom zijn groenten goed voor je? Laten we het samen bekijken.

vegetables

Waarom zijn groenten goed voor je?

Heb je je ooit afgevraagd: “Waarom zijn groenten goed voor je?” Hier is het antwoord. Groenten hebben verschillende goed gedefinieerde chemisch-voedingskenmerken; dit zijn: 

 • Genoeg water. Groenten bevatten tot 95% vloeistof. Het consumeren van een goede hoeveelheid groenten helpt het begin van lichamelijke uitdroging en het slecht functioneren van het organisme te voorkomen (hypovolemie, lithiasis, hypotensie, slechte fysiek-atletische prestaties, enz.). 
 • Voldoende voedingsvezels. Groenten, zoals peulvruchten, granen en paddenstoelen, bevatten voedingsvezels. Deze component heeft een positieve invloed op de beweeglijkheid van de darm, op de zuivering van de dikke darm en op het tropisme van de fysiologische bacteriële flora. Bovendien moduleert het de opname van voedingsstoffen. Een gebrek aan vezels in de voeding kan de bacteriële darmflora veranderen en constipatie en zwelling van de buik veroorzaken.
 • Rijk aan vitaminen en mineralen. Groenten bevatten een uitstekende hoeveelheid van bepaalde vitamines, vooral A, C , E, K en foliumzuur. Hetzelfde geldt voor minerale zouten, waaronder kalium, magnesium, zink en selenium. De verminderde inname van minerale zouten kan de water-zouthomeostase veranderen; het gebrek aan mineralen zoals kalium kan bijvoorbeeld krampen en spierzwakte veroorzaken. 
  • Lage calorie-inname. Groenten helpen, dankzij de zeer lage calorie-inname, om sneller verzadiging te krijgen, waardoor de inname van andere, energiekere voedingsmiddelen en daarmee de totale calorie van de maaltijd wordt verminderd.
  • Groenten, vooral rauw, bevatten enzymen die de spijsvertering stimuleren en vergemakkelijken. Wanneer ze vóór de maaltijd worden ingenomen, helpen ze ook de opname van koolhydraten en vetten uit de rest van de maaltijd te verminderen. Geen groenten eten betekent een langzamere spijsvertering en een minder evenwichtige controle van de bloedsuikerspiegel en de lipideniveaus in het bloed.

  Waarom zijn groenten goed voor je? Welnu, we hebben samen verschillende voordelen gezien. Maar hoe moet je ze eten? Blijf lezen.

  lots of vegetables

  Hoe groenten te eten

  Groenten moeten zowel rauw als gekookt gegeten worden. De eerste behoudt zijn voedingskenmerken en is niet onderhevig aan oxidatieve, thermische of dispersieve bezuinigingen. Ze bevatten echter grotere hoeveelheden anti-voedingsstofmoleculen en minder verteerbare vezels. Met dit laatste kun je grotere porties consumeren, hoewel minder voedzaam, maar met het voordeel dat er veel meer vezels worden geïntroduceerd. 

  Heb je dit artikel gevonden over "Waarom zijn groenten goed voor je?" interessant en nu wil je weten hoe je een groentesoep maakt ? Het is nog nooit zo eenvoudig geweest. In ProLon® vindt u veel smakelijke en heerlijke soepen . Je kunt kiezen uit twee versies met verschillende soepen, naar jouw smaak: ProLon Original of ProLon Soup Variety 2.

  Wilt u meer voedingsinformatie over ProLon ontvangen? Neem contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

   

   


  1 reactie


  • Devid Tukur

   HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

   Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
   Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
   Whatsapp (+44(7537)-105921)
   Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


  laat een reactie achter