IRON-RICH FOODS IN A PLANT-BASED DIET

IJZERRIJKE VOEDSEL IN EEN PLANTAARDIG DIEET

 

IJzer is een essentiële voedingsstof in ieders dieet, omdat het een centraal onderdeel is van de rode bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het opslaan en transporteren van zuurstof door ons lichaam. Mensen die een plantaardig dieet volgen, sluiten echter ijzerbronnen zoals vlees en zeevruchten uit van hun dieet, dus waar kunnen ze anders hun plantaardige ijzer vandaan halen? Blijf dit artikel lezen om de meest voorkomende ijzerrijke voedingsmiddelen te ontdekken.

IJzergehalte in een plantaardig dieet

Zoals we weten staan ​​vlees en vis erom bekend dat ze rijk zijn aan ijzer, maar ze zijn niet de enige bron om dit essentiële mineraal binnen te krijgen; het is inderdaad ook aanwezig in veel groenten. Het is zelfs gebleken dat het ijzergehalte van een gemiddeld plantaardig dieet hoger is dan dat van de gemiddelde vleeseter!

iron rich foods: broccoli

Je weet misschien niet dat er 2 vormen van ijzer in voedsel voorkomen: heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer is de gemakkelijker opneembare vorm van ijzer en vormt ongeveer 40 procent van het ijzer in vlees, gevogelte en vis. Eieren en veel plantaardig voedsel bevatten ook ijzer, maar dan in de non-heemvorm, die minder goed wordt opgenomen.

Als u vegetariër bent, moet u voldoende ijzerrijk voedsel in uw gezonde dieet opnemen. Zorg er ook voor dat u ijzerrijke voedingsmiddelen combineert met voedingsmiddelen die de ijzeropname bevorderen (de voedingsmiddelen die vitamine C bevatten, zoals citrusvruchten, kiwi's, aardbeien, tomaten, paprika, broccoli, kool en spinazie), en vermijd voedingsmiddelen en dranken die de absorptie remmen (zoals sterke thee, rode wijn, koffie en cacao of voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium en zink).

IJzerrijke voedingsmiddelen

Hier is een lijst met ijzerrijke voeding voor vegetariërs:

  • tofu;
  • peulvruchten (linzen, gedroogde erwten en bonen);
  • volkoren granen (in het bijzonder met ijzer verrijkte ontbijtgranen);
  • groene groenten zoals broccoli of Aziatische groenten;
  • noten, vooral cashewnoten;
  • gedroogd fruit zoals abrikozen;
  • eieren;
  • zaden zoals zonnebloempitten of producten zoals tahini
  • kruiden en specerijen zoals tijm, kardemom en kerriepoeder

Het wordt aanbevolen dat iedereen, of hij nu een plantaardig dieet volgt of niet, bij elke maaltijd plantaardig voedsel eet. Vegetariërs moeten ijzerrijke voedingsmiddelen in deze keuzes opnemen.

IJzerrijk voedsel in ProLon?

Als je vegetariër bent en op zoek bent naar een afslank- of detoxreis zonder het plezier van eten op te geven, dan is ProLon Fasting Mimicking Diet wat je nodig hebt! Het is een 5-daags maaltijdprogramma met heerlijke plantaardige en ijzerrijke voeding, waarbij je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn om je gezonde dieet vol te houden en je te ondersteunen tijdens jouw snel.

Leer er meer over; Neem gratis contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

 

 

 


laat een reactie achter