THE BEST BRAIN FOODS

HET BESTE HERSENVOEDSEL

 

Kan voeding directe gevolgen hebben voor ons zenuwstelsel en onze hersenen? Zeker ja. De hersenen zijn de zetel van gedachten, emoties, stemmingen en bewustzijn, maar het is een orgaan dat – net als het hart of de darmen – werkt dankzij de voedingsstoffen die het ontvangt, op basis van chemische reacties en elektrische impulsen. Net zoals "wat goed is voor het hart, goed is voor je hersenen", kunnen voedingsmiddelen die schadelijk zijn voor het hart, volgens het World Alzheimer's Report 2014 ook schadelijk zijn voor de hersenen. Lees dit artikel om de beste hersenvoedsel te ontdekken. 

Voedsel voor denkkracht

Voedsel is niet alleen een bron van voeding, energie en ondersteuning voor uw lichaam. Sommige voedingsmiddelen hebben opmerkelijke capaciteiten om, naast fysieke ondersteuning, ook te fungeren als bescherming van cognitieve functies.

Het hebben van de juiste voeding, die de hersenvaardigheden stimuleert, zal de resultaten maximaliseren tijdens het studeren, examens of op het werk. Dit komt omdat de niveaus van concentratie en mentale helderheid aanzienlijk zullen toenemen. Door het juiste hersenvoedsel in de schaal te doen, kun je alle voedingsstoffen binnenkrijgen die nodig zijn voor de cognitieve gezondheid.

Voedsel voor denkkracht? Enkele tips voor jou

 • Een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet
 • Caloriearm voedsel
 • Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten

In het algemeen is het, naast de individuele voedingsmiddelen die vooral bijdragen aan de verbetering van de cognitieve functies, nuttig om enkele eenvoudige aanwijzingen te volgen: een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet volgen, de voorkeur geven aan caloriearm voedsel en rijk zijn aan antioxidanten. Het verminderen van het caloriegehalte beschermt de hersenen tegen oxidatieve schade. De hersenen worden vooral blootgesteld aan oxidatieve schade vanwege de hoge metabolische activiteit. Verschillende voedingsmiddelen met antioxidanten hebben positieve effecten op de neurale functie, bevorderen de leer- en geheugenprestaties en kunnen de cognitieve functies verbeteren, waardoor de hersenen worden beschermd tegen vrije radicalen en lipidenperoxidatie. Maar wat zijn de beste hersenvoedingsmiddelen? Blijf lezen. 

Hersenvoedsel

Hier is een lijst met het beste voedsel voor hersenkracht:

Volkoren. De energie bereikt de hersenen in de vorm van glucose in het bloed, die langzaam moet worden vrijgegeven om glycemische pieken te voorkomen die integendeel het niveau van de mentale concentratie sterk zouden verminderen. Het is aan te raden om vanaf de ochtend altijd voor de ongeraffineerde volkoren granen te kiezen en daarbij de voorkeur te geven aan de volle en voedzame ontbijtgranen (op basis van bijvoorbeeld rijst, tarwe en gerst).

whole grain

Vis rijk aan omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de goede werking van het zenuwstelsel, zoals makreel, zalm, sardine.

salmon

Noten zijn een geweldige bron van vitamine E, samen met andere olieachtige vruchten zoals amandelen, cashewnoten, pecannoten, Braziliaanse noten en hazelnoten. Zelfs de zaden, ideaal om toe te voegen aan salades en soepen, of in het brooddeeg, zijn rijk: sesamzaad, vlas en zonnebloem.

nuts

Broccoli, bloemkool, savooiekool en spruitjes zijn seizoensgroenten die waardevol zijn voor cognitieve functies en voor het versterken van het immuunsysteem. Ze zijn rijk aan vitamine K en glucosinolaten, kunnen hoge concentraties neurotransmitters zoals acetylcholine vasthouden, ondersteunen de goede werking van het centrale zenuwstelsel en versterken het geheugen.

broccoli

Tomaten zijn krachtige antioxidanten die de hersenen helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Het gunstige effect van lycopeen, een krachtige antioxidante koolwaterstof die voorkomt in tomaten, helpt hersencellen te beschermen door dementie te voorkomen.

tomatoes

Bessen, rijk aan flavonoïden, en, in het algemeen, donkerrode en violette groenten en fruit - zwarte druiven, kersen, aardbeien, frambozen, bramen, maar ook bieten - verbeteren de bloedtoevoer naar de hersenschors en de activering van geheugengerelateerde gebieden.

berries

Groene thee is een uitstekende antioxidant en remt acetylcholinesterase, een enzym dat acetylcholine beschadigt, een neurotransmitter die betrokken is bij het geheugen.

green tea

Deze worden beschouwd als de beste voedingsmiddelen voor de hersenen, aangezien een dieet dat deze voedingsmiddelen combineert, volgens sommige onderzoeken, zou kunnen zorgen voor een adequate inname van vetzuren (omega 3), vitamines (E, B en C), antioxidanten (lycopeen, flavonoïden) die nuttig zijn voor de goede werking van de hersenen.

Wil je meer weten over de beste hersenvoedsel? Kies het tijdstip en de dag van uw voorkeur en neem gratis contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .

 

 

 


2 reacties


 • Paul Van Blom

  WHAT TO DO AFTER GETTING SCAMMED ONLINE GO TO LOST RECOVERY MASTERS

  I invested with a Crypto broker without proper research to know what I was hoarding my hard-earned money into, only to find out it was a hoax and sham. I invested over $375,000 USD estimated to be 5.6 BTC. I was unable to make any withdrawals out of my initial deposits let alone the gains they claimed I had earned even after meeting the bogus fees and charges they were always requested. Fortunately, I got to know about the Lost Recovery Masters, a recovery cryptocurrency expert that is well known and has the best tech skills in Bitcoin recovery programmers through research and positive reviews l saw on Google. After a couple of hours I consulted with them through their website https://lostrecoverymasters.com Within the next 24hours all my funds were recovered including my profits. Thank you Lost Recovery Masters. For assistance Consult them via:
  Email: Support@lostrecoverymasters.com
  Whatsapp (+44(7537)-105921)


 • Devid Tukur

  HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

  Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
  Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
  Whatsapp (+44(7537)-105921)
  Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


laat een reactie achter