HEALTHIEST DRIED FRUIT AND NUTS: PROPERTIES AND BENEFITS

GEZONDSTE GEDROOGDE FRUIT EN NOTEN: EIGENSCHAPPEN EN VOORDELEN

Is gedroogd fruit gezond? Het is rijk aan voedingsstoffen en zou deel moeten uitmaken van een dieetplan gebaseerd op het concept van gezond eten. Daarom is het antwoord ja!

De voedingsdeskundigen raden de consumptie van gedroogd fruit en noten het hele jaar door aan, omdat het, omdat het rijk is aan minerale zouten, vitamines, vezels en onverzadigde vetten, talloze eigenschappen heeft die het tot een ideaal voedingsmiddel maken. Maar wat is hetgezondste gedroogde fruit?

Voordat we op deze vraag ingaan, is het essentieel om het onderscheid tussen de twee verschillende categorieën te begrijpen: olieachtig gedroogd fruit en vlezig fruit.

Rassen en kenmerken van gedroogde vruchten en noten

Gedroogd fruit en noten kunnen worden onderverdeeld in:

1) Noten of olieachtig gedroogd fruit, rijk aan vet en arm aan suiker, zoals walnoten, amandelen, pistachenoten, hazelnoten;

2) Vlezig fruit of gedroogd fruit, rijk aan suiker en laag vetgehalte, zoals abrikozen, pruimen, rozijnen en dadels.

Laten we eens kijken naar hun kenmerken.

Wat betreft olieachtig gedroogd fruit: deze hebben een hoog vetgehalte (ongeveer 90%), maar worden aangetroffen in de vorm van onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren (vooral Omega-6 en Omega-3). Ze helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en verminderen zo het risico op hart- en vaatziekten.

Wat de vlezige vruchten betreft, wordt deze gekenmerkt door het hoge gehalte aan suikers en vezels. Het is ook rijk aan mineralen en vitamines.

Laten we, om de vraag “Zijn gedroogde vruchten en noten gezond?” te beantwoorden, de eigenschappen en voordelen ervan ontdekken.

Lees verder.

Gedroogde vruchten en noten eigenschappen en voordelen

Gedroogd fruit en noten bieden tal van eigenschappen die goed zijn voor ons lichaam en voor onze gezondheid. Tot de belangrijkste behoren de volgende:

 • Ze helpen het slechte cholesterolgehalte (LDL) te verlagen en het goede cholesterolgehalte (HDL) te verhogen, dankzij het hoge gehalte aan onverzadigde vetten, oliezuurvetzuren, linolzuur en Omega 3 en Omega 6. Deze stoffen helpen het cholesterolgehalte in het bloed in balans te houden. het uitvoeren van een beschermende actie op het cardiovasculaire systeem;
 • Omdat gedroogde vruchten en noten veel antioxiderende elementen bevatten (zoals vitamine C en E), zijn ze ideaal voor het bestrijden van vrije radicalen, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van degeneratieve ziekten en vroegtijdige veroudering;
 • Uitstekend geschikt voor het verminderen van stress, vermoeidheid en premenstrueel syndroom, dankzij het hoge foliumzuurgehalte, zeer effectief om op zijn beurt de afweer van ons lichaam te vergroten;
 • Gedroogd fruit en noten tenslotte leveren ons veel vezels, een paar verzadigde vetten en veel onverzadigde, een grote hoeveelheid plantaardige eiwitten en veel bioactieve stoffen zoals flavonoïden. Gedroogd fruit levert ons ook veel mineralen, waaronder ijzer, zink, fosfor, calcium en kalium.

We hebben gezien wat de eigenschappen en voordelen van gedroogd fruit en noten zijn, maar wat is het gezondste gedroogde fruit?

Laten we het samen ontdekken.

Gezondste gedroogde vruchten en noten

Hier is een lijst met de vijf gezondste vette gedroogde vruchten voor onze gezondheid:

 • Walnoten worden gedefinieerd als een supervoedzaam voedingsmiddel omdat ze veel Omega 3-vetzuren bevatten, waarvan de bekendste eigenschappen zijn: het verbeteren van het cholesterolgehalte, het voorkomen van gewichtstoename, het beschermen van het hart en het verminderen van botafbraak. Om deze reden zijn ze een van de gezondste gedroogde vruchten.
 • Amandelen zijn het op een na gezondste gedroogde fruit. Door 23 amandelen te eten, kunnen we in onze dagelijkse behoefte aan vitamine E voorzien. Amandelen zijn ook geweldig om ons te verdedigen tegen vrije radicalen en om ons te helpen vet te absorberen.
 • Pistachenoten zijn erg handig om de hebzuchtige honger te stillen die ons voor het avondeten betrapt. Dit type gedroogd fruit bevat veel voedingsstoffen en voordelen voor onze gezondheid en voor ons lichaam. Pistachenoten helpen ons bijvoorbeeld het risico op spierverslechtering te verminderen, wat vaak de belangrijkste oorzaak is van blindheid bij ouderen.
 • Dankzij hun hoge foliumzuurgehalte worden hazelnoten beschouwd als een van de gezondste gedroogde vruchten. Ze zijn waardevolle bondgenoten bij de preventie van hart- en degeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer. Ze zijn ook erg nuttig om het bloed vloeibaarder te maken, de bloedvaten te ontspannen en de honger te stillen.
 • Ook al behoren pinda's tot de vlinderbloemigenfamilie, de meesten van ons kennen ze als gedroogd fruit. Ze bevatten veel foliumzuur, wat de ontwikkeling van de hersenen bevordert en beschermt tegen cognitieve stoornissen. Ze worden vooral aanbevolen tijdens de cyclus en voor degenen die een vegetarisch dieet volgen, omdat het foliumzuur, vitamine E en gezonde vetten bevat.

Wanneer wordt het aanbevolen om gedroogd fruit of noten te consumeren?

Vanwege de consumptie ervan moet gedroogd fruit in gematigde hoeveelheden en buiten de maaltijden worden geconsumeerd. Het moet vooral 's avonds aan het einde van een maaltijd worden vermeden, omdat het de spijsvertering vertraagt ​​en een teveel aan calorieën oplevert. Het is daarentegen een wondermiddel voor de gezondheid bij het ontbijt of als tussendoortje tussen de maaltijden.

Niet-vette vruchten kunnen 's ochtends (als tussendoortje) of in kleine hoeveelheden na de training worden ingenomen om het herstel te versnellen door de hersynthese van leverglycogeen.

Vette vruchten zijn daarentegen uitstekend geschikt om het hongergevoel uit te stellen, door het in kleine hoeveelheden als tussendoortje toe te voegen.

Contra-indicaties: wie moet de consumptie ervan vermijden?

Deskundigen raden de consumptie van gedroogd fruit af in geval van de aanwezigheid van ziekten van het spijsverteringsstelsel, zoals colitis, colitis ulcerosa, gastritis, maagzweren en de ziekte van Crohn.

Bovendien wordt de inname van vlezig fruit, gezien de hoge hoeveelheid suiker, niet aanbevolen voor diabetici of voor degenen die een caloriearm dieet volgen of last hebben van nierproblemen.

Wist je dat er in ProLon de heerlijke L-reep zit gemaakt van gedroogd fruit? Begin nu met uw vasten-imitatiedieet !

KOOP NU PROLON

2 reacties


 • Devid Tukur

  HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

  Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
  Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
  Whatsapp (+44(7537)-105921)
  Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


 • Mohsen

  Dear Sir/Madam,

  I’m writing to you from the international business department of Rayvar Company. Our company founded in 2008 with the core service in export of dried fruits especially dried Apricot and plum from the region of Azerbaijan (Iran). We have very high potential in supplying these products according to the taste, needs and the requested quantity and quality of the target market in the most distinctive, unique and specific packages with the competitive price and the most important one; on time loading to achieve the highest level of customer satisfaction.
  Please contact us if you have any further questions or would like to place an order.
  I enclose our catalogue; you will find full details of our products.
  We look forward to hearing from you.

  Yours faithfully,
  Mohsen Shoaei
  Sales Specialist
  Rayvar Company
  Tel: +9866379603
  Mobile: +989125040018
  Email: mo.shoaei@runimex.com
  www.runimex.com


laat een reactie achter