GINGER BENEFITS AND PROPERTIES

GEMBER VOORDELEN EN EIGENSCHAPPEN

Gember is een kruidachtige plant van Aziatische oorsprong die behoort tot de familie Zingiberaceae. Het ziet eruit als een soort knol, met een beslist onregelmatige vorm, min of meer langwerpig en klonterig, met een variabele kleur tussen bruinachtig en lichtgeel.

Er zijn veel voordelen van gember. Het is nuttig om bepaalde gastro-intestinale symptomen te verlichten, zoals zwelling van de buik en misselijkheid, en is geliefd vanwege zijn karakteristieke pittige smaak. 

Waar is gember goed voor? Laten we samen ontdekken.

Gember oorsprong

Gember behoort tot de familie van kruidachtige planten genaamd Zingiberaceae, die ongeveer 52 geslachten en meer dan 1300 soorten omvat.

In de natuur wordt het vooral aangetroffen in tropische en subtropische gebieden van het Verre Oosten, en tegenwoordig profiteren sommige verschillende culturen en bevolkingsgroepen om medische redenen van de voordelen van gember.

Gember op de markt kan van verschillende aard zijn:

-Verse gember: het is ongetwijfeld de meest voorkomende en bekendste vorm. Verse gember verschijnt als een eenvoudige wortel met een onregelmatige en knoestige vorm, met een karakteristieke beige kleur met wit vruchtvlees.

-Gemberpoeder: dit is het bekendste omdat het gemberpoeder al enkele jaren op de markt is en gebruikt kan worden voor diverse recepten waarbij het gebruik van gedroogde gember nodig is.

-Essentie van gember of etherische olie: dit type gember is te vinden in kruidendokters of apotheken en heeft vooral medische toepassingen.

-Pillen of tabletten: ze kunnen in de apotheek worden verkocht om verschillende gezondheidsproblemen tegen te gaan, waaronder infecties, orale ontstekingen, maar ook griep en verkoudheid.-

-Gekonfijte gember: voornamelijk gebruikt bij de bereiding en decoratie van desserts.

Wil je de voordelen van gember weten? Blijf lezen.

Gezondheidsvoordelen van gember

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel voordelen van gember.

Het werkt ontstekingsremmend en antioxidant, remt de activiteit van vrije radicalen en gaat zo de ontwikkeling van chronische ziekten die verband houden met cellulaire veroudering tegen.

Vermindert de zwelling van de buik na de maaltijd en bevordert de maaglediging.

Het werkt als maagbeschermer en verlicht de symptomen van gastro-oesofageale reflux, waardoor de productie van mucine wordt gestimuleerd, een glycoproteïne dat het maagslijmvlies beschermt tegen zoutzuur in het maagsap.

Het is een effectieve methode om hoest, jeukende keel, luchtweginfecties te bestrijden en ook om schade door de aanwezigheid van slijm in de luchtwegen te beperken. Deze voordelen houden vooral verband met de voordelen van gemberthee.

Het lijkt gewichtsverlies te bevorderen door ontstekingen te verminderen en de efficiëntie van het metabolisme te verbeteren.

Dankzij de ontstekingsactiviteit kan het de symptomen van artrose verbeteren.

Verlaagt de bloedsuikerspiegel en bepaalde cardiovasculaire risicofactoren.

Ondanks verschillende voordelen van gember, is het belangrijk om het gebruik ervan niet te overdrijven. Overmatige inname van gember kan maagpijn en brandend maagzuur veroorzaken, maar ook darmstoornissen met winderigheid en diarree.

Kende jij al de voordelen van gember? Wil je meer voedingsinformatie erover? Neem contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen.

NEEM CONTACT OP MET ONZE VOEDINGSDESKUNDIGEN

5 reacties


 • Devid Tukur

  HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

  Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
  Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
  Whatsapp (+44(7537)-105921)
  Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


 • Brad

  Ginger is good for gout and other inflammatory conditions. Gingerols and shogaols, two anti-inflammatory compounds are present in ginger root. The uric acid crystals in the blood are suppressed by these compounds resulting in less gout flare ups. http://beatgout.org/is-ginger-good-for-gout/


 • Luísa

  Hi
  So how much is the advised intake of ginger a day?


 • Jean-Francois Briefer

  Hello
  Please what is the appropriate amount of ginger to eat every day and is it required to stop from time to time?
  Tanks in advance


 • Jean-Francois Briefer

  Hello
  Please what is the appropriate amount of ginger to eat every day and is it required to stop from time to time?
  Tanks in advance


laat een reactie achter