detox diet

DETOX: WAARHEDEN, VALSE MYTHEN EN HOE HET TE DOEN

 

De laatste tijd horen we steeds vaker praten over "ontgiften" of "ontgiften", vooral na de grote feesten die typisch zijn voor feestdagen zoals Kerstmis of Pasen, of vóór de zomer met het idee van in vorm komen.

Wat betekent detoxen?

Deze term ‘detox’ verwijst naar het vrijkomen uit het lichaam van gifstoffen die zijn opgehoopt als gevolg van de consumptie van zogenaamd junkfood, zenuwdrankjes, psychologische stress, het gebruik van medicijnen en milieuvervuiling.

De supplementenindustrie heeft deze term gekapitaliseerd en de betekenis ervan opnieuw gedefinieerd; Tot nu toe is de belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om te ontgiften, dat ze op een snelle manier kunnen afvallen.

Detox-reiniging is een korte periode geworden van consumptie van alleen sappen of centrifuges, water en kruidenthee, waardoor de inname van elk soort voedsel wordt geëlimineerd. Deze gewoonte is niet gezond en vooral ook niet nodig: de natuur heeft ons al voorzien van een fantastisch filter om ons lichaam te ontgiften, dat wil zeggen de lever, die de geproduceerde medicijnen en gifstoffen metaboliseert en ze vervolgens via de nieren elimineert. Het volgen van deze strikte dieetregimes op basis van sappen en andere vloeistoffen kan ook ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen, zoals een verstoord elektrolytenevenwicht, en het daaruit voortvloeiende gewichtsverlies is feitelijk een uitputting van de droge en spiermassa, die behouden moet blijven.

Hoe te ontgiften

Er zijn echter manieren om gezond te vasten. Het is geen totaal vasten, maar je moet gedurende 5 dagen een ontgifting volgen die gebaseerd is op de sterke beperking van koolhydraten, suikers en eiwitten, die specifieke routes activeert die autofagie bevorderen, dat wil zeggen het vermogen van cellen om onnodige of niet-functionele componenten te regenereren en te elimineren. Selectieve onthouding van bovengenoemde voedingsstoffen heeft in het lichaam een ​​effect dat vergelijkbaar is met dat van totaal vasten. Het belangrijkste doel is dus niet om af te vallen, hoewel de vermindering van visceraal vet nog steeds wordt aangemoedigd.

Er zijn verschillende voorstellen om aan detox te doen:

 • Diepe detox. Het is gebaseerd op de consumptie van rauwe of gekookte groenten gekruid met EVO-olie en goede vetten zoals olijven, noten in de dop (walnoten, hazelnoten, amandelen, pistachenoten, cashewnoten, enz.), oliehoudende zaden (vlas, pompoen, sesam, zonnebloem, chia), avocado, kokosnoot of extra pure chocolade (vanaf 90%), zonder de totale dosis van 30/40 g per dag voor deze voedingsmiddelen te overschrijden.
 • Eiwitafscheiding. In dit geval worden alleen de eiwitbronnen, zowel dierlijk als plantaardig, geëlimineerd, maar er moet voor worden gezorgd dat fruit en koolhydraten in het algemeen niet worden misbruikt. Aan de in het eerste punt genoemde voedingsmiddelen is het mogelijk om één of twee porties fruit per dag toe te voegen, zonder in totaal 300 g te overschrijden, en één van de complexe koolhydraten in de vorm van granen, bij voorkeur te kiezen voor glutenvrije (boekweit , gierst, sorghum, amarant) of knollen.
 • Intermittent vasten met dagelijkse diner-jumping. Dit protocol voorziet niet in de uitsluiting van welke vorm van voedsel dan ook, maar maakt gebruik van het concept van tijdelijke beperking om de werking van de interne organen te verbeteren. Om dit te laten werken, moet je binnen een tijdsbestek van 7-8 uur eten en de laatste maaltijd van de dag om 17.00 uur beëindigen. U kunt bijvoorbeeld om 7.00 uur ontbijten, om 12.00 uur lunchen en om 16.00 uur dineren/snacken, of tussen 8.00 en 16.00 uur twee maaltijden plus een tussendoortje.
 • ProLon – Vasten nabootsend dieet . Het is een vijfdaags maaltijdprogramma dat u kunt volgen via de ProLon-kit, die een reeks speciaal samengestelde voedingsmiddelen biedt die de benodigde macro- en micronutriënten leveren, maar die niet door ons lichaam worden herkend en die zich zullen gedragen alsof ons lichaam aan vasten is onderworpen. .

 prolon diet

Al deze manieren om te ontgiften zorgen ervoor dat je geen verpakt eten en drinken drinkt, maar ook dat je alcohol en indien mogelijk ook geen koffie drinkt (of drink er gewoon één voor 12.00 uur, uiteraard bitter).

Voordat u een van deze protocollen uitprobeert, is het nuttig om advies in te winnen van een voedingsdeskundige, zodat u een "detox"-programma kunt volgen zonder gezondheidsrisico's te lopen. Neem contact op met onze voedingsdeskundigen voor een gratis voedingsadvies en om alles te weten over ProLon – Fasting Mimicking Diet.


2 reacties


 • Devid Tukur

  HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

  Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
  Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
  Whatsapp (+44(7537)-105921)
  Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


 • Sylvia Salvendy

  Hello I wondered whether you can take binders with the 5 day fast? As you’re losing fat and releasing toxins.

  Thank you


laat een reactie achter