DETOX FOODS: 8 FOODS THAT HELP YOUR BODY TO PURIFY ITSELF

DETOX VOEDSEL: 8 VOEDSEL DAT UW LICHAAM HELPT ZICHZELF TE ZUIVEREN

Onder de term ‘Detox’ valt geen specifiek type voedselcategorie, maar een groep voedingsmiddelen en dranken die zijn ontworpen voor het ontgiften van het lichaam. Zo nu en dan is het erg belangrijk om je lichaam op te ruimen en het beste detoxvoedsel te kiezen, dat helpt bij het aannemen van een natuurlijker dieet, gericht op het zuiveren van gifstoffen.

Wat zijn de belangrijkste voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften? Laten we samen ontdekken.

Detox-voedingsmiddelen

Als we het hebben over detoxvoedsel, bedoelen we al het voedsel dat helpt stoffen uit te stoten die schadelijk zijn en ons lichaam bedwelmen. Gifstoffen, die voornamelijk het gevolg zijn van overmatige consumptie van geraffineerde koolhydraten of eiwitten, kunnen door plantaardig voedsel worden geëlimineerd. Deze kunnen het diureseproces vergemakkelijken en de afvoer ervan verbeteren.

Waarom detoxvoedsel?

Voorstanders van detoxvoedsel bevestigen dat de meeste bewerkte voedingsmiddelen schadelijke stoffen voor de gezondheid bevatten. Onder hen zijn er:

  • Additieven (smaakversterkers, kleurstoffen, conserveermiddelen, enz.);
  • Geneesmiddelen of pesticiden (antibiotica, anabolica, antischimmelmiddelen, herbiciden, pesticiden, enz.);
  • Verontreinigende stoffen (lood, arseen, kwik, chroom, koolwaterstoffen, ftalaten, enz.).

De beste detox-voedingsmiddelen

Om je lichaam te ontgiften hoef je geen drastische keuzes te maken: sommige voedingsmiddelen helpen je lichaam om gifstoffen en vetten te verwijderen. Niets wonderbaarlijks: ons lichaam is er in feite aan gewend excessen op eigen kracht te elimineren. Het belangrijkste ‘voedsel’ dat wordt gebruikt om te zuiveren is natuurlijk water: het drinken van 2 liter water per dag is de eerste fundamentele stap.

Wat zijn de beste detox-voedingsmiddelen? Hier is een lijst:

Venkel is rijk aan water, arm aan calorieën en rijk aan apigenine. Om deze reden zijn ze altijd aanwezig in caloriearme en ontgiftende diëten. Ze worden beschouwd als detoxvoedsel dankzij hun zuiverende en diuretische eigenschappen. Venkel stimuleert de spijsvertering, de leverfunctie en daarmee de eliminatie van gifstoffen die in ons organisme aanwezig zijn. Ze zijn waardevolle bondgenoten in het afslankproces dankzij de aanwezigheid van vezels die een gevoel van verzadiging garanderen. Ze zijn uitstekend geschikt als gezonde tussendoortjes om op elk moment van de dag te knabbelen.

Lijnzaad is rijk aan fosfor, omega 3, magnesium en antioxiderende eigenschappen. Ze zijn goed voor onze gezondheid van haar tot darm. Deze kleine detoxproducten zijn in principe smakeloos en kunnen om deze reden worden gebruikt om een ​​knapperige toets aan uw salades toe te voegen, in een romige kop yoghurt als ontbijt of om oliën of gels te bereiden voor gebruik in de ochtend, bij voorkeur op een lege maag.

Artisjokken zijn rijk aan water en antioxidanten. Om deze reden behoren ze tot de beste voedingsmiddelen voor leverontgifting dankzij de enorme aanwezigheid van cynarine die de leverfunctie ondersteunt. Naast het bestrijden van de werking van vrije radicalen, helpen artisjokken de normale diuretische en spijsverteringsfunctie en worden daarom beschouwd als een van de belangrijkste detoxvoedsel.

Broccoli en bloemkool behoren tot de beste detox-voedingsmiddelen om op natuurlijke wijze af te vallen. Ze zijn rijk aan water, minerale zouten, ijzer, calcium en kalium en bevatten weinig calorieën. Ze helpen het vasthouden van water tegen te gaan door de darmwerking en de eliminatie van gifstoffen te stimuleren en te bevorderen.

Volle granen moeten geraffineerde granen vervangen. Ze zijn niet alleen rijk aan antioxidanten, maar helpen ook de darmregelmaat dankzij de enorme aanwezigheid van vezels. Als je echt alle gifstoffen wilt elimineren, wilt afvallen en beter in je vel wilt zitten, zul je aan de darmen moeten werken.

Gember is de zuiverende wortel bij uitstek. Gember is ontstekingsremmend, antibacterieel en versnelt vooral de stofwisseling van ons lichaam, waardoor de spijsvertering, de opname van voedingsstoffen en de eliminatie van afvalstoffen worden vergemakkelijkt. Het is een uitstekend diureticum, vooral als het in warme en koude infusies wordt geconsumeerd. Gember helpt gifstoffen te verwijderen en zuivert het hele lichaam door het natuurlijke verlies van lipiden te bevorderen.

Wortelen zijn rijk aan vitamine C en bevatten weinig calorieën. Wortelen zijn ook ontgiftend en worden beschouwd als een van de beste voedingsmiddelen voor leverontgifting. Net als artisjokken helpen en stimuleren ze de leverfunctie, waardoor ons lichaam gifstoffen en alle stoffen die het verzwaren kan verwijderen. Net als venkel worden wortels altijd aanbevolen als tussendoortje tussen de maaltijden, omdat ze een aangenaam gevoel van verzadiging geven en heel weinig calorieën in ons lichaam brengen.

Aloë is een natuurlijk concentraat van welzijn. Naast dat het een ontstekingsremmend effect heeft, is aloë rijk aan vitamine B12 en mineralen. Het helpt het lichaam te zuiveren door de stofwisseling zo sterk te stimuleren dat het, als het in de verkeerde hoeveelheden wordt ingenomen, zelfs een laxerend effect kan hebben.

Wil je meer weten over de beste detoxvoeding om je lichaam te zuiveren? Wat dacht je van een gratis voedingsadviesgesprek met één van onze deskundige voedingsdeskundigen?

NEEM CONTACT OP MET ONZE VOEDINGSDESKUNDIGEN

1 reactie


  • Devid Tukur

    HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

    Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
    Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
    Whatsapp (+44(7537)-105921)
    Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


laat een reactie achter