ANTIOXIDANT FOODS: WHAT THEY ARE AND WHY TAKE THEM

ANTIOXIDANTE VOEDSEL: WAT ZIJN HET EN WAAROM NEMEN ZE?

Het elixer van een lang leven waar velen door de eeuwen heen naar op zoek zijn, is nog niet ontdekt, maar één ding is zeker: er zijn veel antioxiderende voedingsmiddelen die een lang leven bevorderen en helpen langer en gezonder te leven. Samen kunnen we ontdekken wat ze zijn, waar ze voor dienen, in welke voedingsmiddelen ze zitten.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn stoffen die vrije radicalen kunnen neutraliseren en het organisme tegen hun negatieve werking kunnen beschermen. Tijdens de talrijke metabolische processen zorgt een kleine hoeveelheid zuurstof ervoor dat moleculen chemisch reactief zijn vanwege de aanwezigheid in de buitenste orbitaal van een of meer ongepaarde elektronen. Dergelijke moleculen, vrije radicalen genoemd, kunnen celstructuren zoals plasmamembraan en DNA beschadigen. Ze werken door gezonde cellen aan te vallen door ze te beschadigen. Op deze manier vermenigvuldigen ze zich ten koste van ons organisme. De negatieve werking van vrije radicalen beïnvloedt de gezondheid van het hele organisme, waardoor cellulaire verouderingsprocessen worden versneld, het immuunsysteem wordt onderdrukt en de opkomst van talrijke ziekten wordt bevorderd.

Wat doen antioxidanten?

Antioxidanten zijn waardevolle stoffen voor onze gezondheid omdat ze de schadelijke werking van vrije radicalen tegengaan.

Cellulaire veroudering is een van de aspecten waarmee rekening moet worden gehouden als we het hebben over vrije radicalen en preventieve maatregelen daartegen. Wanneer het celsysteem wordt aangevallen, komt ons immuunsysteem verslagen en verzwakt naar buiten. Wat betekent het? Het is gemakkelijk te raden dat als het organisme zwak en weerloos is, het gemakkelijker zal worden blootgesteld om ziek te worden en vóór de tijd oud te worden. De antioxidanten dienen daarom juist om dit allemaal te voorkomen en om de gezondheid en schoonheid in ons hele lichaam te behouden, zowel binnen als buiten.

Ons lichaam kan de activiteit van vrije radicalen controleren via speciale antioxidanten die endogeen (autonoom gesynthetiseerd) en exogeen (aanwezig in voedsel) zijn. Hoewel veel voedingsmiddelen een beschermend effect hebben op vrije radicalen, kunnen onjuiste eetgewoonten de activiteit ervan vergroten, zoals een dieet dat te rijk is aan dierlijke vetten, een overmatige consumptie van vette vis of voedselintoleranties.

Antioxidante voedingsmiddelen

Gezond eten is de beste manier om sterk en jong te blijven en dat blijkt uit de verscheidenheid aan antioxidanten die we elke dag zonder problemen aan tafel kunnen aanbieden. We worden omringd door antioxidantvoedsel. Kortom, alle groenten en fruit zijn er rijk aan, maar laten we in detail bekijken welke er nog meer bevatten.

Als we voedingsmiddelen kiezen die rijk zijn aan vitamines, mineralen, essentiële vetzuren en andere stoffen, zijn we zeker op de goede weg. Hier de lijst met voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten:

-Citroenen. Het zijn citrusvruchten die extreem antioxidant zijn vanwege de aanwezigheid van naringenine erin. Deze vruchten zijn bovendien ook een wondermiddel voor het hart;

-Onverzadigde vetten. Ze worden ook wel goede vetten genoemd en zijn zeer aanwezig in extra vierge olijfolie, in oliehoudende zaden (vlas en zonnebloem), in gedroogd fruit en in vis, met name zalm;

- Tomaten . Het zijn uitstekende antioxidanten dankzij lycopeen, dat zich in de huid bevindt, en dat het verlies aan weefselelasticiteit helpt tegengaan;

-Omega3 . Ze zitten op grote schaal in zalm, noten, zaden en groene bladgroenten zoals spinazie, salade en spruitjes;

-Cacao. Het is zeer rijk aan polyfenolen, uitstekend om het ontstaan ​​van ziekten tegen te gaan die worden gekenmerkt door cognitieve achteruitgang.

Om de productie van vrije radicalen tegen te gaan is het goed om de totale calorie-inname te beperken en de consumptie van vet, zout, braden en vlees te vermijden.

In ProLon® vind je ook antioxiderende voedingsmiddelen: tomatensoep, L-reep met cacao, algenolie met omega 3 en de groene munt- en citroenthee. Koop nu uw ProLon® -kit !


1 reactie


 • Devid Tukur

  HIRE A CERTIFIED CRYPTO RECOVERY EXPERT // LOST RECOVERY MASTERS ARE REPUTABLE

  Most frequently asked question by investors after losing Bitcoins to fraudsters is how possible it is to recover the digital asset. I happened to become a scam victim last summer. I became interested in Cryptocurrency trading last summer and decided to trade $425,000 worth of crypto through an online software company which promised huge returns. This all went wrong after they transferred all my funds from my coin base wallet to an unknown wallet address. I immediately had a search out on a reliable option to recover the funds back. I came across Lost Recovery Masters, a specialized group in Cryptocurrency Recovery services. I must say I have good fortune, all my lost funds have been recovered back all thanks to these experts. To any victim who has lost Crypto to fraudsters learn more on restoring back your funds Visit their website and Learn more:
  Website: https://lostrecoverymasters.wixsite.com/recoverbitcoin2024
  Whatsapp (+44(7537)-105921)
  Support Email (Support@lostrecoverymasters.com)


laat een reactie achter