Body Wellness

Lichaamswelzijn

Waarom is Body Wellness belangrijk voor het leven? Het lichaam is de spiegel van wat er in ons gebeurt en de omhulling van zowel ziel als geest. Elk deeltje ervan is van fundamenteel belang om ons levend te maken en alles deugdzaam in een continuüm te laten werken.

De drie dimensies van ons Zijn: Ziel, Geest en Lichaam

Zoals veel spirituele meesters of gidsen al vele jaren volhouden, bestaat ieder van ons uit drie hoofddimensies: lichaam, geest en ziel.

Deze drie dimensies kruisen elkaar en beïnvloeden elkaar voortdurend terwijl ze de hoofdstructuur en kenmerken van een persoon modelleren. De ziel is het meest innerlijke deel van ons wezen, het deel dat ons lichaam bezielt en waar al onze energieën worden gegenereerd.

De geest is degene die ons in staat stelt gedachten te redeneren, te beoordelen en te formuleren, en kan worden voorgesteld als een doos waarin onze bewuste en onbewuste herinneringen worden opgeslagen.

Hoewel zowel de ziel als sommige producten van de geest, zoals gedachten en ideeën, niet materieel kunnen worden waargenomen, is het lichaam onze externe omhulling, die fysiek onze vorm en uiterlijk definieert. De drie delen maken ons tot complete wezens.

Dankzij de wetenschap en de vooruitgang van de geneeskunde door de tijd heen kennen we vandaag de dag de meeste van de drie realiteiten: de materieel waarneembare werkelijkheid, dat wil zeggen het lichaam.

Wat weet je echt over je lichaam? Lees verder om meer te ontdekken.

Wat weet jij over je lichaam? Is het lichaam de spiegel van onze ervaringen?

Ons lichaam, wetenschappelijk ook wel ‘organisme’ genoemd, dat het belangrijkste onderdeel is van zowel onze ziel als onze geest, is een complex systeem, dat voornamelijk bestaat uit ongeveer 37 biljoen cellen, talrijke subsystemen, organen, weefsels, gewrichten en botten. Het vertegenwoordigt onze fysieke dimensie.

Hierdoor stellen we onszelf voor aan de omringende wereld en hebben we direct contact met deze wereld en met andere wezens.

Het lichaam vertegenwoordigt onze uiterlijke verschijningen en kan weerspiegelen wat er binnenin gebeurt. Aan de ene kant, als uw organisme gezond is en in harmonie naast de andere twee dimensies bestaat, genereert een dergelijk positief evenwicht een algemene welzijnstoestand.

Met andere woorden: u voelt zich goed en gezond, u ziet er goed uit en u beschikt over de juiste energie om alledaagse situaties actief het hoofd te bieden.

Hoewel dit de ideale toestand vertegenwoordigt, is het in werkelijkheid moeilijk om die welzijnsstatus te bereiken en vooral te behouden, omdat we voortdurend worden blootgesteld aan afleidingen, problemen, preoccupaties, slechte gedachten of gevoelens, ziekten en stress die onze stabiliteit aantasten.

Alles wat mensen in de problemen brengt en hun welzijn belemmert, wordt in de eerste plaats en rechtstreeks op ons lichaam weerspiegeld. Je ziet het omdat je lichaam de spiegel is van je ervaringen. Als je valt en je knie valt, zul je de wond of op zijn minst de blauwe plek zien.

Denk aan een verkoudheid. Als je verkouden bent, kun je niet goed ademen, wordt je neus rood, kunnen je ogen gaan huilen en neemt je stem een ​​andere toon aan. Als je een sentimenteel drama beleeft, of als je mentaal in een verwarrende toestand verkeert, worden slechte gedachten en gevoelens weerspiegeld in je gezicht en gebaren.

In ernstigere gevallen, als u een trauma ervaart en niet in staat bent om te reageren, zal uw organisme het volledige gebrek aan energie kwalijk nemen en als u niet wordt ondersteund door de hulp van een deskundige, loopt u het risico ook ernstiger ziekten zoals depressie op te lopen.

Je lichaam onthult aan de buitenkant je innerlijke status. Als belangrijke indicator, die je in staat stelt te begrijpen wat er in je omgaat, moet het nauwkeurig worden behandeld, als een belangrijke schat.

Hoe kunnen we dagelijks voor ons lichaam zorgen?

Lichaamsverzorging en welzijn

Omdat de bemiddelende rol van ons lichaam van fundamenteel belang is om, althans gedeeltelijk, vast te leggen wat er in ons gebeurt, moeten we daar op een zeer nauwkeurige manier voor zorgen.

De vraag is: HOE?

Allereerst is stress de grootste vijand van ons lichaam, maar ook van onze geest. Om met stress om te gaan en te voorkomen dat stress een trigger wordt voor gezondheidsziekten, moet u gezondere gewoonten gaan omarmen:

 1. Hydrateer jezelf: ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water en we moeten dit percentage in leven houden door minimaal 2-2,5 liter water per dag te drinken.
 2. Volg een gezonde voeding: door te letten op wat u dagelijks consumeert, kunt u voedingsmiddelen en voedingsstoffen kiezen die uw energie een boost kunnen geven. > en draag bij aan het behoud van gezonde niveaus van biomarkers en op de lange termijn aan het bevorderen van uw levensduur.

  Als u niet weet waar u moet beginnen, is het eerste wat u moet doen, u informeren over voedingsmiddelen met de hulp van een voedingsdeskundige of een expert, aangezien elk dieet gepersonaliseerd is, afhankelijk van de behoeften van uw lichaam, en beginnen met het leren lezen van voedseletiketten. Voedseletiketten geven aan wat voor soort ingrediënten er in dat product worden gebruikt en wat voor kwaliteit ze hebben.

  De naam van het product zou u het hoofdingrediënt moeten onthullen. Hoe kun je het controleren? Lees de ingrediëntenlijst op het etiket, en als de eerste niet overeenkomt met de titel, kunt u hier een probleem hebben. Als het eerste ingrediënt van hazelnootcrème bijvoorbeeld suiker is, en je vindt hazelnoot op de vierde of vijfde positie, betekent dit dat het percentage hazelnoot, dat het hoofdingrediënt zou moeten zijn, kleiner is dan de hoeveelheid van andere, meestal suiker.

  Dit is een belangrijke indicator voor zowel de productkwaliteit als de eigenschappen die erin behouden blijven. Zowel als u gezond bent als als u een onstabiele glucosespiegel heeft, moet u dergelijke producten vermijden. Selecteer uw voedsel nauwkeurig. Beperk u niet tot de productnaam, kijk naar de ingrediënten en voedingswaarden en kies gezonde voeding voor het welzijn van uw lichaam.
 3. Neem de tijd voor Rust en slaap: je lichaam heeft elke nacht minimaal 7-8 uur slaap nodig. Probeer, behalve in het weekend, elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan en 's ochtends op dezelfde tijd de wekker te zetten, zodat je praktisch de tijd voor rust instelt. Als u problemen heeft om in slaap te vallen, schakel dan uw elektronische apparaten uit, drink een kruideninfuus voordat u in bed gaat liggen, probeer een vredige sfeer om u heen te creëren, met natuurlijke geluiden, sluit uw ogen, maak uw hoofd leeg en laat uw kunsten waarnemen de zachtheid van uw matras, u hoeft alleen maar uw ademhaling te voelen en u in zo’n ontspannen toestand te laten gaan.
 4. Doe wat fysieke activiteit: je lichaam is niet gemaakt om statisch te blijven, het moet bewegen en actief zijn. Als u geen fitnesspersoon bent of in het algemeen niet van sporten houdt, begin dan elke dag met een uur medium of snel wandelen. Vind de tijd in uw routine om deze te oefenen en stel vervolgens van tijd tot tijd slimmere doelen op om uw fysieke activiteit te verbeteren.
 5. Vermijd het gebruik van chemische gels, cosmetica of crèmes, die u blijkbaar een beter uiterlijk kunnen geven, maar tegelijkertijd schade aan uw huidweefsel of ongewenste reacties kunnen veroorzaken. Ook hier zijn labels van fundamenteel belang. Gebruik voor uw huidverzorging uitsluitend natuurlijke producten en in een beperkte hoeveelheid, tenzij dit is voorgeschreven door uw zorgverzekeraar.

Dit zijn de basisacties voor uw lichaamsverzorging en welzijn die u gemakkelijk kunt omzetten in gewoontes.

Lees meer en ontdek hoe het ProLon Fasting Mimicking Diet uw lichaamswelzijn actief kan ondersteunen.

Het ProLon® vasten-nabootsende dieet voor lichaamswelzijn

Hoe kan het ProLon® Fasting Mimicking Diet uw lichaamswelzijn beïnvloeden? Meer dan twintig jaar wetenschappelijk onderzoek en klinische onderzoeken, uitgevoerd in het Longevity Institute van de Universiteit van Zuid-Californië, hebben aangetoond dat het ProLon®-dieet kan activeer cellulaire regeneratie en recycling (of autofagie-mechanisme) door uw lichaam op dag 3 van het voedingstraject naar een nuchtere toestand te laten overschakelen.

Als uw cellen van binnen verjongen, is uw huid van buiten 25% meer gehydrateerd, aangezien u wordt aanbevolen om minstens 2 liter water per dag te consumeren naast de L-Drinks en kruideninfusies die u in de kunt vinden ProLon®-kit.

Naast de L-Drinks en infusies eet je gedurende de 5 dagen een gezonde mix van groentesoepen, notenrepen en vegetarische snacks en supplementen die rijk zijn aan mineralen, die uw lichaamsenergieniveau en mentale helderheid verbeteren, zodat u proactief en gefocust kunt zijn in uw activiteiten.

Aan het einde van de reis voel je je energiek, gehydrateerd en geregenereerd van binnenuit!

Ontdek meer over het ProLon® Fasting Mimicking Diet