HOW TO DO YOGA AT HOME: 5 EXERCISES FOR A PERFECT START TO THE DAY.

HOE YOGA THUIS TE DOEN: 5 OEFENINGEN VOOR EEN PERFECTE BEGIN VAN DE DAG.

Weet jij hoe je thuis yoga kunt doen?

Heb je ooit gedacht dat yoga doen in de vroege ochtend de kwaliteit van je dag echt zou kunnen verbeteren? Weet jij hoe je thuis yoga kunt doen? Je hebt alleen wilskracht en standvastigheid nodig, dat is alles! Bent u bereid om wat vroeg op te staan ​​en te genieten van 30 minuten welzijn zodra u uit bed stapt? In eerste instantie lijkt het misschien een opoffering, maar de voordelen zullen al vanaf de eerste sessies duidelijk zijn. Het enige dat je nodig hebt is een goed geventileerde ruimte, een mat en (eventueel) stilte of zachte muziek.

Waar is yoga goed voor?

Weet jij wat yoga is? Voordat we de oefeningen illustreren om je dag op de beste manier te beginnen, laten we samen kijken welke voordelen yoga bij zonsopgang met zich meebrengt:

  • Yoga in de ochtend kan verschillende rugklachten verminderen of zelfs elimineren als gevolg van een slechte slaaphouding, een matras of een kussen van slechte kwaliteit.
  • Je zult in staat zijn om op te laden en je lichaam actief en levendig te voelen. Het komt vaak voor dat je nog vermoeider wakker wordt dan voorheen en het verlangen om weer onder de dekens te kruipen te groot is. Met deze lieve routine kun je beginnen met energie en vitaliteit!
  • Het vergroot de flexibiliteit. Het is altijd nuttig en prettig om een ​​dag vol verplichtingen door te brengen en je lichaam soepel en zacht te voelen. Maak je geen zorgen als je je, zodra je opstaat, stijf voelt als een blok, je hoeft alleen maar een beetje geduld te hebben en regelmatig adem te halen om te verzachten.
  • Verhoog het gevoel van welzijn en ontspanning gedurende de dag. Dankzij deze praktijk kunt u dit gevoel van wijdverbreid welzijn meenemen en ook doorgeven aan de mensen om u heen.

De 5 oefeningen voor een perfecte dag.

Ten eerste is het belangrijk om te onthouden dat een goede ademhaling de sleutel is tot een goede uitvoering van elke oefening. Ga op je mat liggen en begin normaal te ademen, waarbij je probeert de lengte van de uitademing te synchroniseren met die van de inademing. Laten we nu eens kijken hoe we thuis yoga kunnen doen en wat de beste 5 oefeningen zijn in de ochtend:

  • Zonnegroet. Sta op en ga naar de top van de mat door de Zonnegroet Surya Namaskara te starten. Voer een paar cycli (5 minuten) uit om het hele lichaam te verwarmen en rust uiteindelijk op de mat. Luister naar wat er is veranderd op het gebied van spieren en ademhaling. De zonnegroeten zijn potentieel eindeloos, en het ritme van de reeks kan ook variëren, omdat elke instructeur de cyclus kan veranderen door nieuwe posities toe te voegen om de intensiteit van de beweging te vergroten en om extra spierketens te betrekken.
  • De positie van de kat. Ga naar de quadrupedale positie en probeer je polsen op één lijn te houden met je schouders en open je knieën zo wijd als je bekken. Laten we nu beginnen in te ademen en naar voren te kijken terwijl we de kolom buigen, adem uit en buig je rug, kijkend naar de navel (probeer de nek zoveel mogelijk te ontspannen). Deze positie stelt u in staat uw wervelkolom wakker te maken en milde contracturen en spanningen op te lossen.
  • Balasana, de positie van het kind. Om de balasana te betreden, is het noodzakelijk om de billen op de hielen te brengen en de armen naar voren te strekken, terwijl je je voorstelt dat je iets buiten de mat aanraakt. Als de klassieke versie van balasana pijn veroorzaakt, zijn er kleine aanpassingen of veranderingen in de positie. Het is belangrijk om je op de ademhaling te concentreren: stel je voor dat je ruimte creëert tussen elke individuele wervel, je armen strekt en diep ademhaalt. In deze positie is het mogelijk om te ademen en de aandacht te vestigen op de borstkas en de longen die op natuurlijke wijze uitzetten, zonder blokkades. Om deze reden wordt de positie ook gebruikt als remedie tegen angst, claustrofobie en verschillende ademhalingsproblemen. Bij elke inademing voel je de navel zachtjes omhoog komen, bij elke uitademing trek je de buik met zachtheid en geduld terug naar de zuil.
  • Cobra, Bujangasana. Vanuit rugligging is het noodzakelijk om de armen stil te houden en de romp op een zachte maar vasthoudende manier omhoog te brengen. De benen moeten strak en perfect parallel worden gehouden, de ellebogen moeten licht gebogen blijven en de handpalmen moeten op de grond blijven. Het is belangrijk om de samengetrokken billen te behouden om de onderrug te beschermen.
  • De positie van de Halve Maan. Staande in de positie van de berg. Voeten en benen bij elkaar, breng je armen omhoog met je handen bij elkaar en kantel het hele bovenlichaam naar rechts. Adem diep in en voel hoe je borst uitzet. Herhaal vanaf de andere kant.