Vastendieet™

Ontdek de soorten vastendiëten en hun voordelen.

Wereldwijd onderzoeken en waarderen mensen de voordelen van een vastendieet.

Van het vasten met alleen water tot het 5:2-dieet tot het ProLon® 5-Day Fasting Mimicking Diet® (FMD®), er is geen tekort aan vastende diëten beschikbaar om te voldoen aan de groeiende vraag naar een gezondere levensstijl.

Het licht van de wereld zal in je oplichten als je vast en jezelf zuivert.

~Gandhi

Soorten vastendiëten

De volgende categorieën vastendiëten variëren in duur en intensiteit
unieke gezondheidsvoordelen, variërend van gewichtsverlies tot cellulaire vernieuwing.

Tijdgebonden eten
(TRE)

In de eenvoudigste bewoordingen beperkt TRE uw voedselinname tot een specifiek aantal uren per dag. De overtuiging is dat door het verkorten van het aantal uren dat je eet tijdens elke cyclus van 24 uur, je minder gaat eten en dus minder calorieën binnenkrijgt.

Zolang je binnen een tijdsbestek van 12 uur per dag redelijke porties gezond voedsel eet (we raden niet aan het ontbijt over te slaan, aangezien er onderzoeken zijn geweest die suggereren dat dit gevaarlijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid van het hart), is de kans groot dat je ervan zult genieten. de voordelen van een vastendieet dat niet zo moeilijk te volgen is, en dat je het op de lange termijn vol kunt houden.

Intermitterend vasten
(ALS)

Een intermitterend vastenprogramma schrijft een dieetaanpak voor waarbij perioden van eten en vasten worden afgewisseld.

Tijdens een intermitterend vastenprogramma zal de persoon gedurende een bepaalde periode vasten, gewoonlijk niet langer dan 48 uur, en vervolgens de resterende tijd per week normaal eten. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan staat bekend als het ‘5:2’-dieet, waarbij de calorieën gedurende twee dagen (bij voorkeur niet opeenvolgend) ernstig worden beperkt, en vervolgens de overige vijf dagen van de week normaal wordt gegeten. Andere programma's voor intermitterend vasten omvatten volledig vasten waarbij gedurende een bepaalde tijd (gewoonlijk 16-24 uur) geen voedsel wordt geconsumeerd, ook niet-opeenvolgende dagen per week.

Hoewel de resultaten van gewichtsverlies en vetverbranding substantieel kunnen zijn bij intermitterende vastenprogramma's, vereisen voordelen die veranderingen op cellulair niveau bevorderen een soort vastenprogramma waarbij het vasten langer dan 48 uur duurt (langdurig vasten).

Langdurig vasten
(PF)

Het langdurige vastendieet is in feite een langere periode vasten; meestal ergens tussen de 4 en 7 opeenvolgende dagen. Het belangrijkste doel van dit type vastendieet is om in de loop van meerdere dagen de stress van het vasten op het lichaam te initiëren om gezonde aangeboren veranderingen op cellulair niveau te stimuleren. Een voorbeeld van langdurig vasten is het vasten met water gedurende 3-7 opeenvolgende dagen (wat altijd moet worden gedaan onder de zorg van een arts) of het potentieel veiliger en gemakkelijker te voltooien ProLon Fasting Mimicking Diet (FMD), waarbij specifieke voedingsmiddelen worden verstrekt. in de ProLon-kit kan worden gegeten terwijl het lichaam nog steeds in een nuchtere toestand blijft en veel van dezelfde voordelen ervaart als vasten met water.

Wilt u meer weten over het 5-daagse vasten-imitatiedieet van ProLon en het vermogen ervan om de metabolische gezondheid te ondersteunen, om u te helpen lichaamsvet te verliezen terwijl u de vetvrije massa behoudt wanneer u het één keer per maand gedurende drie opeenvolgende maanden gebruikt, en om cellulaire vernieuwing te stimuleren.

Vasten nabootsend dieet

ProLon vasten bootst dieet na

Klaar om Vasten met Voedsel™ te proberen?

Bestel nu