Hoe te vasten

Vind het juiste vastenprogramma
passend bij jouw doelen en levensstijl.

Vind de juiste vastenpraktijk die past bij uw gezondheidsdoelen.

Steeds meer mensen beoefenen het vasten om af te vallen en hun gezondheid te verbeteren, maar weten we echt hoe we moeten vasten om de gewenste effecten te bereiken? Hieronder staan ​​drie van de belangrijkste soorten vastencategorieën die momenteel worden gebruikt en hoe u deze het beste in uw levensstijl kunt integreren voor optimale resultaten.

IF Icon

Intermitterend vasten (IF)

Een intermitterend vastenprogramma is een populaire dieetaanpak waarbij perioden van eten en vasten worden afgewisseld. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je kunt vasten met enkele van de meer populaire IF-diëten.

Hoe te vasten

Intermitterend vasten

Time Restricted Eating Icon
Tijd beperkt
Eten (TRE)

TRE geeft je een specifiek tijdsvenster tijdens een cyclus van 24 uur waarin je kunt eten. Voor degenen die net zijn begonnen met vasten, is deze aanpak wellicht het gemakkelijkst te implementeren in hun levensstijl. Door eenvoudigweg porties van redelijke grootte te consumeren tijdens het eetvenster, kunnen met minimale inspanning gewichtsverlies en een verscheidenheid aan andere gezondheidsvoordelen worden bereikt. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe u kunt vasten voor enkele veel voorkomende TRE-diëten.

Hoe te vasten

Tijdgebonden eten

ProLonged Fast Icon
Langdurig snel (PF)

LANGDURIG VASTEN (PF): Deze aanpak, ook bekend als periodiek vasten, vereist een vastenperiode van meer dan 2 dagen (meestal ergens tussen de 4 en 7 dagen). Terwijl korter vasten succesvol kan zijn door de stofwisseling op gang te brengen voor snel gewichtsverlies, biedt langdurig vasten extra voordelen die zeer aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die op zoek zijn naar voordelen op cellulair niveau. Hier is een voorbeeld van hoe je kunt vasten voor een zeer effectieve, langdurige vastenperiode.

Hoe te vasten

ProLon® Fasting Mimicking Diet®

Bestel nu

Klaar om te proberen

Ondersteuning van tijdbeperkt eten

Bestel nu