YOGA TO SLEEP BETTER AND FIGHT INSOMNIA

YOGA OM BETER TE SLAPEN EN SLAPELOOSHEID TE BESTRIJDEN

 

Als u aan slapeloosheid lijdt, heeft u ongetwijfeld vele, min of meer natuurlijke, remedies geprobeerd om een ​​einde te maken aan deze marteling. Meestal is het echter stress en het onvermogen om te ontspannen als je naar bed gaat, wat een staat van angst veroorzaakt waardoor je niet kunt slapen. Yoga kan je helpen beter te slapen, waarbij je altijd in gedachten moet houden dat het geen competitieve activiteit is, maar een oefening waardoor je kunt ontspannen en beter kunt slapen.

Yoga om je lichaam te ontspannen

Yoga heeft gunstige effecten op lichaam en geest en kan de adem in balans brengen en de spiertonus verbeteren. Er zijn specifieke tijden waarop je yoga het beste kunt beoefenen: 's morgens als je wakker wordt en' s avonds voordat je gaat slapen. Als we 's ochtends yoga beoefenen, hebben we een verkwikkend en stimulerend effect op ons lichaam; 's Avonds zal yoga in plaats daarvan dienen om de spanningen en vermoeidheid die zich gedurende de dag hebben opgehoopt te kalmeren en te ontspannen. Blijf lezen om de aanbevolen oefeningen te kennen om angst en nervositeit weg te nemen, jezelf te vinden en een rustige nacht door te brengen zonder slapeloosheid.

Yogahoudingen om beter te slapen

Het beoefenen van yoga is een uitstekende remedie voor een diepe en verfrissende slaap. De redenen zijn talrijk en liggen tussen de verschillende voordelen van de discipline: het helpt om te ontspannen en de opgebouwde fysieke, mentale en emotionele spanningen te ontspannen. Het verbetert ook de ademhaling en vitale energie.

Dit komt vooral omdat yoga de geest en het lichaam kalmeert, waardoor het voor beiden gemakkelijk is om volledig te ontspannen. Hier zijn vier yogahoudingen om angst weg te nemen en 's nachts beter te slapen:

  • Sukhasana. De basishouding, met de benen gekruist en de handpalmen gestrekt op de knieën en duim en wijsvinger samengevoegd, is ideaal om spanningen los te laten en te ontspannen. Deze yogapositie vereist focus op de ademhaling die helpt om alle gedachten los te laten die ons niet goed laten rusten.

sukhasana

  • Balasana. De positie van het kind maakt het mogelijk de spanning te verlichten en de spieren van de wervelkolom los te maken. Door diep te ademen voordat u naar bed gaat, helpt u ons lichaam te ontgiften en zich voor te bereiden op de nacht.

balasana

  • Viparita Karani. Het wordt beschouwd als een van de beste antistressposities en bestaat uit het optillen van de benen, leunend tegen een muur, en diep ademhalen. Op deze manier wordt de bloedcirculatie zonder enige vermoeidheid gestimuleerd en wordt de geest volledig geleegd.

Viparita Karani

  • Shavasana. Eindmeditatie kan een geweldige manier zijn om je klaar te maken om naar bed te gaan. Het is noodzakelijk om het op de grond te oefenen en niet op bed of op de bank, omdat de rug in één lijn moet liggen met het oppervlak dat ons huisvest, zodat de ademhaling kan synchroniseren en de gedachten kan laten wegglippen.

Shavasana

Tips tegen slapeloosheid

Naast het beoefenen van yoga om beter te slapen, volgen hier enkele tips om slapeloosheid te bestrijden:

  1. Het ondernemen van inspannende activiteiten voordat u naar bed gaat, lost uw probleem niet op, want als het lichaam gestimuleerd wordt, produceert het endorfines die in plaats van ontspanning toe te staan, op de tegenovergestelde manier werken.
  2. Om precies dezelfde reden als hierboven kunnen alle activiteiten die overmatige concentratie en/of de aanwezigheid van elektronische apparaten vereisen voordat u naar bed gaat, schadelijk zijn (tv, mobiele telefoon, computer, enz.). Het is beter om een ​​goed boek te lezen voordat je gaat slapen.
  3. Als je op zoek bent naar een natuurlijke remedie die je kunt combineren met yoga om beter te slapen, dan kunnen valeriaan of melatonine dit voor je zijn. Vraag uw arts om advies en voor de beste oplossing.
  4. Een warm bad helpt altijd om te ontspannen en zorgt voor jezelf.

Naast yoga kan goede voeding ook een sleutelrol spelen bij een betere nachtrust. Boek een gratis voedingsadvies met onze deskundige voedingsdeskundigen en ontdek welke de beste voedingsmiddelen zijn om slapeloosheid te bestrijden.