YOGA TO LOSE WEIGHT: 5 POSITIONS FOR YOU

YOGA OM GEWICHT TE VERLIEZEN: 5 POSITIES VOOR JOU

 

Bent u op zoek naar een effectieve methode om af te vallen? De afgelopen jaren heeft yoga zich vooral verspreid vanwege de talloze voordelen ervan. Er zijn mensen die stress beginnen te verminderen, mensen die het doen tegen rugpijn en mensen die misschien flexibeler willen worden. Onder de talloze voordelen van deze discipline is er ook het feit dat het mensen helpt die zich richten op gewichtsverlies.

Yoga om af te vallen

De afgelopen jaren is de levensstijl steeds sedentairer geworden en gebruiken we allemaal ons lichaam steeds minder. We verplaatsen ons voornamelijk met de auto of het openbaar vervoer, en we lopen weinig. Al deze gedragingen zijn de belangrijkste oorzaken van overgewicht en obesitas, twee steeds vaker voorkomende problemen.

Vanuit gezondheidsoogpunt zijn deze aandoeningen nauw verwant aan andere tamelijk ernstige problemen, zoals frequente rugpijn, hoge bloeddruk, diabetes en hartziekten. Om nog maar te zwijgen van de pogingen om snel af te vallen, die vaak de gezondheid nog verder verslechteren in plaats van verbeteren. Veel diëten zijn qua voedingswaarde onevenwichtig, belasten het organisme buitensporig en zijn op de lange termijn niet effectief.

yoga to lose weight

Zorgt yoga ervoor dat je afvalt?

Als je constant en correct oefent, is gewichtsverlies slechts een van de vele voordelen van yoga die je krijgt. Yoga werkt echter anders dan de meeste activiteiten die beloven dat je snel zult afvallen. In feite werkt deze discipline, naast het werken aan het lichaam, ook aan de geest en het is deze laatste die je in staat stelt een psycho-fysiek evenwicht te bereiken en vervolgens de zogenaamde "extra kilo's" te verbranden.

De belangrijkste oorzaken van dit probleem zijn sedentair en lui, aspecten waar yoga de neiging toe heeft om te vechten. Dankzij de talrijke houdingen ontwaakt het lichaam en hervindt het geleidelijk zijn evenwicht, dat vaak verloren gaat na jaren van inactiviteit. Natuurlijk betekent de balans van het lichaam ook gewichtsverlies als je dat nodig hebt.

Naast oefeningen is een ander aspect van yoga dat helpt dit probleem op te lossen de inname van een gezond en natuurlijk dieet, wat erg belangrijk is in deze discipline. Naarmate het lichaam weer in balans komt, heeft het ook de neiging om meer natuurlijk voedsel te eten en excessen te vermijden. Als je voortdurend yoga beoefent en correct eet, zul je uiteindelijk afvallen, maar je moet het lichaam de tijd geven om zijn evenwicht te vinden en het is beter om drastische oplossingen of bepaalde diëten te vermijden alleen maar om het proces te versnellen.

5 yogaposities om af te vallen

De yogaposities zijn talrijk en ze zijn allemaal gunstig voor het lichaam. Sommigen van hen zijn specifiek voor het doen van buikspieren, andere zijn gericht op balans en weer andere zijn beter om de beoefenaar te helpen gewicht te verliezen. Hier zijn vijf yogahoudingen om af te vallen.

Uttanasana

Deze positie is een staande voorwaartse buiging waarmee je de hele achterkant van het lichaam kunt strekken. Wanneer je deze asana doet, wordt de buik samengedrukt en komt dit hele gebied weer in evenwicht. Als het in eerste instantie moeilijk is, buig dan je knieën en probeer ze na verloop van tijd te strekken. Duw niet overmatig in deze positie, omdat u het risico loopt de achterste spieren van de dijen te overstrekken.

Bhujangasana

Het wordt ook wel de positie van de cobra genoemd. Deze asana is erg belangrijk bij yoga. De borst en schouders zijn open en de hele achterkant van de rug werkt om Bhujangasana in te spannen. Laat tijdens de uitvoering de achterkant niet buigen, maar houd ze open en weg van de oren.

Trikonasana

Deze positie is een uiterst gunstige zijwaartse buiging, niet alleen om af te vallen, maar ook om veel voorkomende onevenwichtigheden in de wervelkolom op te lossen die vaak rugpijn veroorzaken. Dankzij deze asana komen de twee kanten weer in evenwicht en verdwijnt het overtollige vet aan de zijkanten van het lichaam na verloop van tijd. Daarnaast laat het ook de benen intensief werken die ontzettend sterk zijn.

yoga to lose weight

Paripurna Navasana

Deze positie zorgt ervoor dat het hele buikgebied intensief werkt en dus, als het uit balans is, zal dit deel van het lichaam na verloop van tijd in evenwicht komen. Als je net met yoga bent begonnen, kan het erg vermoeiend zijn, maar als je het in korte tijd constant doet, zal het gemakkelijker zijn.

Parivrtta Sukhasana

Deze torsie wordt gedaan vanuit het zitten met gekruiste benen. Het belangrijkste bij deze oefening is dat je je ruggengraat recht houdt. Dus als je het moeilijk vindt om het zittend op de grond te doen, leg dan een meditatiekussen onder je billen, het zal je enorm helpen.

Wanneer u dit soort oefeningen doet, activeert u de laterale buikspieren, spieren die in het dagelijks leven zelden worden gebruikt. Door met deze positie en met alle draaiingen te werken, komen de buik en de heupen langzaam weer in evenwicht, waardoor de overtollige kilo's in dit gebied langzaam verdwijnen.

 

Deze posities zijn nuttig om af te vallen, maar om effectief te zijn moeten ze dagelijks worden beoefend. Door voortdurend te oefenen kunnen oude verkeerde gewoonten worden vervangen door nieuw en correct gedrag. In plaats van een bepaald resultaat te beloven, vereist yoga alleen oefening.

De resultaten zullen komen en zullen ongelooflijk zijn, want volgens yoga kan een klein gebaar dat meerdere keren en voortdurend wordt herhaald op de lange termijn grote gevolgen hebben.

Yoga en ProLon-dieet

Zoals hierboven vermeld, moet yoga, net als elke fysieke activiteit, geassocieerd worden met een uitgebalanceerd en gezond dieet. Het Fasting Mimicking Dieet is de perfecte oplossing. Probeer ProLon nu! Neem gratis contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .