What is Intermittent Fasting? How can I fast with food?

Wat is intermitterend vasten? Hoe kan ik vasten met eten?

Bent u een regelmatige bevestiger of maakt u zich zorgen om dichter bij de vasten wereld te komen? Waarschijnlijk heb je het al geprobeerd zonder dat je het doorhad. Intermittent vasten is steeds meer onderdeel geworden van onze dagelijkse routine vanwege culturele overtuigingen, een meer hectische levensstijl en gezondere voedingsgewoonten.

Terwijl u deze trend bewust of onbewust volgt, wat als u intermitterend vasten op een nieuwe en veiligere manier zou kunnen beoefenen? Namelijk door voedsel te consumeren tijdens de niet-eetfase? Lees dit artikel om te ontdekken hoe.

Wat is intermitterend vasten?

In de traditionele betekenis is intermittent fasting een vorm van vasten waarbij perioden van onthouding van voedsel worden afgewisseld met periodes van eten. Het bijzondere van deze methode is dat je op de tijd moet letten, omdat je alleen tijdens een bepaald aantal uren eet, terwijl je lichaam voor de rest niets aanneemt, behalve water, en op deze manier in een vastende toestand terechtkomt.

Omdat de klok op een bepaalde manier ons leven en onze routines coördineert, is de tijd ook de belangrijkste richtlijn die intermitterend vasten reguleert. Op basis van tijd zijn er inderdaad verschillende categorieën of niveaus van intermitterend vasten, namelijk:

  • het dagelijks tijdgebonden vasten of 16/8 intermitterend vasten waarbij 16 uur vasten en 8 uur eten gedurende een dag inhoudt;
  • alternatief vasten: 24 uur vasten afgewisseld met 24 uur eten;
  • 5:2 dagen vasten: 2 dagen vasten en 5 dagen eten gedurende een week;

 

Deze niveaus worden tegenwoordig bewust en onbewust beoefend door meer dan 60% over de hele wereld. Heb je ooit geprobeerd? Denk er over na. Is vasten in jouw cultuur een actieve praktijk, zoals tijdens de Ramadan of tijdens Indiase festivals, zoals bijvoorbeeld Navaratri?

Volgt u een dieet onder toezicht van een medische professional, waarbij u afwisselend uren of een hele dag moet vasten? Is het u ooit overkomen dat u een maaltijd overslaat omdat u op dat tijdstip een afspraak had, of dat u te laat bent en moet rennen om de trein te halen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe intermitterend vasten ons leven binnendringt.

De allereerste stap is om dit te erkennen en met bewustzijn te gaan doen, niet alleen omdat we geen tijd hebben, aangezien de wereld om ons heen draait en ons ook laat rennen.

Wat zijn de voordelen? 

Het beoefenen van intermitterend vasten, als onderdeel van onze dagelijkse routine, betekent het op regelmatige wijze verminderen van de calorie-inname, en dit vergemakkelijkt geleidelijk gewichtsverlies op de lange termijn, omdat het lichaam in nuchtere toestand energie begint te halen uit de ketonen, energiemoleculen die zijn afgeleid van de afbraak van vetten. Het vrijkomen van ketonen voorziet op deze manier onze hersenen en organisme van energie en helpt ons bijgevolg onze >mentale en fysieke prestaties.

Afgezien van het duidelijke effect van verhoogde energie, impliceert intermitterend vasten op een dieper niveau een verandering in de manier van denken, zowel in onze benadering van voedsel als in levensstijl.

In het hectische en consumentistische tijdperk van vandaag, waarin we voortdurend worden blootgesteld aan kant-en-klaar voedsel met een hoog suikergehalte dat gemakkelijk op ons afkomt en gewend zijn om heel snel te knabbelen of te drinken van alles wat we bij de hand hebben, alleen maar omdat we rennen, altijd, en Misschien kunnen we routinematige maaltijden overslaan, maar intermitterend vasten kan ons helpen het perspectief op tijd en voeding te veranderen.

De energie die we krijgen van zulke gemakkelijke koolhydraatrijke/calorierijke snacks is slechts van korte duur en niet gezond voor ons organisme, omdat het afkomstig is van slechte vetten en suikers die in aanzienlijke hoeveelheden in het product aanwezig zijn.

Het is compleet anders dan de gezonde energie die we op de lange termijn kunnen krijgen door een dagelijks dieet te volgen dat gebaseerd is op goede vetten en groenten, plus het toevoegen aan onze routineperiodes van intermitterend vasten, wat door het activeren van de natuurlijke synthese van ketonen onze mentale focus kan ondersteunen en lichaamsactiviteit.

Ook sessies van intermitterend vasten kunnen ons helpen meer aandacht te besteden aan de tijd, de uren en maaltijden te respecteren en bewust te vasten.

Is het veilig? Is er een andere methode? Kan ik vasten zonder echt te vasten?

Behalve voor mensen die eraan gewend zijn, wordt het meestal aanbevolen om voor het eerst intermittent fasting of in het algemeen de vastenwereld te benaderen met de richtlijnen van uw arts of voedingsdeskundige.

Wat als ik bang ben om het te proberen? Is er een andere methode? Kan ik vasten zonder echt te vasten? Het antwoord is ja.

Afkomstig uit de wetenschap en het onderzoek achter ProLon® Fasting Mimicking DietTM, een voedingsprogramma dat dankzij de geselecteerde combinatie van ingrediënten en voedingsstoffen ervoor zorgen dat uw lichaam gedurende 5 dagen in een vastende toestand komt, terwijl u effectief elke dag ongeveer 750 calorieën aan voedsel consumeert. Er is een nieuwe revolutionaire methode ontwikkeld om ook intermitterend vasten te benaderen, maar met hetzelfde refrein, namelijk met voedsel.

Dit speciale intermitterende vastenprogramma is onderdeel van de ProLon® vasten met eten pijplijn en heet ProLon® Opnieuw instellen®.

Wat is ProLon ReSet? 

ProLon ® ReSet ® is een voedingsprogramma van 1 dag waarmee u kunt resetten, snel kunt proberen en de voordelen ervan kunt ervaren zonder echt te vasten.

De replicatie van het 5:2 dagen vasten met alleen water met ProLon® Opnieuw instellen® zorgt ervoor dat uw lichaam in een vastende toestand terechtkomt en natuurlijke energie krijgt terwijl u gezond gekozen voedsel consumeert, ook tijdens de uren dat u niet eet. Gedurende de 5 dagen eet u normaal uw dagelijkse voeding en eet u de geselecteerde gezondheidsgerichte voeding van ProLon® Opnieuw instellen® in de afgelopen 2 dagen.

Wat voor soort eten? ProLon® Opnieuw instellen® zoals ProLon® 5-day wordt geleverd als een pakket bestaande uit vezelrijke groentesoepen, snacks op basis van noten, kruideninfusies en supplementen. De ingrediënten en grondstoffen die deze producten kenmerken en afkomstig zijn uit verschillende delen van de wereld, zijn nauwkeurig geselecteerd door het wetenschappelijke team van L-Nutra en met elkaar gemengd om een ​​vastenstatus te simuleren en tegelijkertijd uw lichaam gevoed te laten blijven.

Ook één dag per week afzonderlijk gebruikt, ProLon® Opnieuw instellen® is een goed begin om te zuiveren van een periode van overmatig eten, die ook wordt gekenmerkt door het consumeren van junkfood,
en reinig uw lichaam intern met op de gezondheid gerichte producten.

ProLon® Opnieuw instellen® is jouw maandagvoedselzuivering na gekke weekenden of vakanties.

Neem de controle over uw tijd om op te laden en gezonder te eten, en beheer de opwekking van energie door uw manier van denken te veranderen en gezonde voedingsbronnen zoals ProLon te gebruiken® Opnieuw instellen®.

Referenties:

De Cabo R., Mattson-parlementslid. “Effecten van intermitterend vasten op de gezondheid, veroudering en ziekte.”, New England Journal of Medicine, december 2019.

"Alternatief vasten op een dag bij niet-zwaarlijvige proefpersonen: effecten op het lichaamsgewicht, de lichaamssamenstelling en het energiemetabolisme." American Journal of Clinical Nutrition, januari 2005.