SQUASH: BENEFITS, HEALTHY RECIPES, AND THE PROLON DIET

SQUASH: VOORDELEN, GEZONDE RECEPTEN EN HET PROLON DIEET

Squash is een wereldwijd bekende vrucht, gekenmerkt door verschillende voedingsstoffen en voordelen, die een positieve invloed kunnen hebben op de algemene gezondheidstoestand van mensen, en door zijn veelzijdigheid, aangezien je met dit ingrediënt een verscheidenheid aan gezonde producten kunt bereiden recepten.

Dankzij zijn bijzondere eigenschappen is Squash een van de hoofdingrediënten van het ProLon-dieet.

De oorsprong van squash

Squash is een bloeiende plant (familie van de Cucurbitaceae), gekweekt als groente, maar botanisch beschouwd als een vrucht omdat hij zaden bevat.

WAT IS HET VOORDEEL? Met dit ingrediënt kun je zowel zoete als hartige gerechten bereiden!

De oorsprong van squash ligt in Mexico en Midden-Amerika als fruit dat eerst door de inheemse bevolking werd verbouwd en vervolgens na 1492 werd ontdekt door de Europese kolonisten. De bekendste Amerikaanse pompoen is de Hubbard Squash, hernoemd door Lady Elizabeth Hubbard die in de 19e eeuw zijn goede eigenschappen aan het plaatselijke tijdschrift voor tuinbouw onthulde.

Hoeveel soorten squash worden er wereldwijd verbouwd?

Er zijn meer dan 30 soorten pompoen, die variëren in grootte, vorm, kleur, teeltwijze en bereidingswijze!

Squashfamilies kunnen in tweeën worden verdeeld: zomer en winter. Aan de ene kant zijn zomerpompoenen snelgroeiende planten die kleine vruchten produceren met gevarieerde kleurvormen die van geel naar groen gaan. Voorbeelden van de zomerpompoenfamilie zijn courgette en gele kromme pompoen.

Aan de andere kant zijn winterpompoenen, waarvan de bekendste pompoen en flespompoen zijn, wijnstokken die grootvormige vruchten produceren, die langer kunnen worden bewaard dan zomerpompoenen.

Wat is het verschil tussen pompoen en pompoen?

De bekendste winterpompoenen zijn Pumpkin en Butternut Squash. Hoewel ze enkele kenmerken gemeen hebben, vertegenwoordigen ze tegelijkertijd twee verschillende variëteiten.

Pompoen

Pumpkin

Pompoen is voor veel culturen het symbool van Halloween. Een ronde vrucht met geeloranje kleur, gemaakt van 90% water. Er zijn meer dan 45 soorten pompoenen, gekweekt op elk continent behalve Antarctica. Dit zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Pompoen:

  1. Bètacaroteen (dat de oranje kleur aan de vrucht geeft) helpt beschermen tegen astma en hartziekten
  2. Vitamine C en kalium ondersteunen de gezondheid van het hart
  3. Vitamine C, vitamine E en bètacaroteen ondersteunen de gezondheid van de ogen en helpen degeneratieve schade bij ouderen te voorkomen

Nieuwsgierigheid! Waar werd Pompoen vroeger voor gebruikt? Het gebruik van pompoen heeft een oude oorsprong. Er wordt gezegd dat pompoenpitten door de Azteken werden geconsumeerd als zeer verzadigende snack, terwijl de pulp door andere inheemse bevolkingsgroepen werd gebruikt als >een medisch mengsel om brandwonden te verlichten. Wat we gemeen hebben tussen de geschiedenis en de huidige tijd is dat we, net als in het verleden, nooit zijn gestopt met het consumeren of gebruiken van elk deel van de pompoen, omdat alles, van de schil tot het vruchtvlees, eetbaar is.

Pompoenpompoen

Langwerpige vrucht, die doet denken aan een bel, met een crèmekleurige schil en geelachtig of oranje vruchtvlees. Wat zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Butternut Squash?

Butternut Squash
  • Vitamine A en vitamine C vertegenwoordigen de eerste belangrijke antioxidanten die cellen helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door onstabiele moleculen, het verouderingsproces vertragen en de groei van weefsel zoals huid en haar ondersteunen. Luteïne en zeaxanthine, de andere twee antioxidanten, ondersteunen de gezondheid van de ogen;
  • De grote hoeveelheid vezels in de vrucht helpt constipatie te voorkomen;
  • Kalium helpt een hogere bloeddruk te voorkomen, en samen met magnesium, mangaan en calcium speelt het een centrale rol bij het verbeteren van de botdichtheid;

Nieuwsgierigheid! Hoe bewaar je de Butternutpompoen? Butternutpompoen moet op een koele, droge en donkere plaats worden bewaard, uit de buurt van fruit dat snel rijpt zoals appels, omdat het vrijkomen van ethyleengas de pompoen kan aantasten en een snel rottingsproces kan veroorzaken. Ook moet een goede luchtcirculatie een must zijn, maar geen koeling!

Blijf lezen en ontdek een heerlijk recept met Squash.

Gezond recept met pompoen

Hier is een gezond recept uit het boek The Longevity Diet:

Pompoensoep met croutons

Pompoen of pompoen, geschild, zonder zaadjes en gehakt (300 g)
Olijfolie (12 ml/1 eetlepel)
Chilivlokken (optioneel)
Peterselie
Zout en peper naar smaak
Croutons (40 g)
Pompoenpitten (9 g/1 theelepel)

Kook de pompoen of pompoen in gezouten water. Giet het water af als het gaar is. Voeg de olie, chilivlokken, ui, peterselie en zout en peper naar smaak toe. Goed roeren. Wanneer de soep de gewenste consistentie heeft bereikt, pureert u deze met een staafmixer. Serveer in een kom, gegarneerd met croutons en pompoenpitten.

Je kunt ook de smakelijke Butternut Squash-soep van de ProLon Fasting Mimicking Diet-kit proberen.

Butternut Squash en het ProLon Fasting Mimicking Diet

Butternut Squash is een van de hoofdingrediënten van de tweede variant van de Fasting Mimicking Diet™ – ProLon® Europe-kit. Als hoofdbestanddeel van vier soepen uit het pakket geeft deze vrucht een lichtoranje kleur, een dichte consistentie zoals een gepureerde soep en een zoete en nootachtige smaak aan het bord. Hoewel alle ProLon®-soepen gedroogd zijn, behouden ze alle eigenschappen van hun ingrediënten en combineren ze de verschillende voedingsstoffen, zodat uw lichaam in een nuchtere toestand kan komen en het proces van cellulaire regeneratie en energieboost kan starten met 25% meer hydratatie van uw huid .

Als u het ProLon®-dieet nog nooit hebt geprobeerd, ontdek dan hoe u gemakkelijk in slechts 5 dagen van alle voordelen van de ingrediënten kunt genieten!

KOOP NU

Bibliografie:

Redacteuren van Encyclopaedia Britannica, herzien en bijgewerkt door Melissa Petruzzello, “ Squash plant”, Encyclopaedia Britannica, squash | Definitie, zomerpompoen, winterpompoen, voorbeelden en feiten | Brittannica ,

“De oorsprong van squash”, Amerikaans erfgoed, DE OORSPRONG VAN SQUASH | AMERIKAANS ERFGOED

Ware Magan RDN, LD, Miho Hatanaka, RDN, LD, "Wat zijn de gezondheidsvoordelen van pompoenen", Medical News Today, 1 november 2019, Pompoenen: gezondheidsvoordelen en voedingsanalyse (medicalnewstoday.com)

Natalie Butler, R.D., L.D., Megan Ware, RDN, L.D, "Wat u moet weten over Butternut Squash", Medical News Today, 18 mei 2017, https://www.medicalnewstoday.com/articles/284479

Longo Valter, PhD, The Longevity Diet, Ontdek de nieuwe wetenschap om veroudering te vertragen, ziekten te bestrijden en uw gewicht te beheersen, VK, Michael Joseph Penguin Random House UK, 2018