KETO DIET AND THE FASTING-MIMICKING PROGRAM

KETO DIEET EN HET VASTEN-MIMICKING-PROGRAMMA

 

Het keto-dieet maakt deel uit van het koolhydraatarme dieet en wordt voornamelijk gebruikt om snel af te vallen en de vetverbranding op gang te brengen. Blijf het artikel lezen om er meer over te weten te komen, de kenmerken ervan en een voorbeeld van een keto-dieetplan.

Wat is een keto-dieet?

 Het keto-dieet is een voedingsstrategie gebaseerd op de reductie van suikers, die het organisme "verplicht" om autonoom de glucose te produceren die nodig is om te overleven en om het energieverbruik van de vetten in het vetweefsel te verhogen. Keto-dieet betekent ‘dieet dat ketonlichamen produceert’ (een metabolisch residu van de energieproductie uit vetten).

Keto Diet

Ketonlichamen worden regelmatig in minimale hoeveelheden geproduceerd; ze kunnen gemakkelijk worden weggegooid met urine en longbeademing. Tijdens een keto-dieet bereiken ze een hoger niveau dan de normale toestand. De hoge hoeveelheid ketonlichamen wordt eigenlijk ketose genoemd. De aanwezigheid van ketonlichamen in het bloed heeft verschillende effecten op het lichaam; sommige worden als nuttig beschouwd bij het afslankproces, andere zijn 'onderpand'-types.

Er bestaat niet één type keto-dieet. Alle voedingsstijlen die minder dan de noodzakelijke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en soms eiwitten bevatten, kunnen het ketoseproces in gang zetten. Sommige soorten keto-dieet worden op klinisch gebied gebruikt (bijvoorbeeld tegen medicijnvrije epilepsie, ernstige obesitas geassocieerd met bepaalde stofwisselingsziekten, polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), enz.), maar dit zijn systemen die voornamelijk worden geëxploiteerd op het gebied van fitness. en esthetische cultuur.

Kenmerken van het keto-dieet

Het keto-dieet is een voedingsschema:

  • Vaak caloriearm (caloriearm dieet)
  • Laag in koolhydraten (koolhydraatarm dieet)
  • Normaal of hoog eiwitgehalte, hoewel de absolute hoeveelheid (in grammen) vaker dan gemiddeld is 
  • Een hoog gehalte aan lipiden.

Keto-dieet bij MKZ?

Door van persoon tot persoon te variëren, draagt het ProLon 5-daagse Vasten Mimicking Dieet ook bij aan het ontstaan van ketose. Rond de tweede of derde dag neemt de vetverbranding zelfs toe, wat bijdraagt aan het initiëren van ketogenese. Tegen het einde van deze dag kan ketose optreden* tot de laatste dag. (*Het kan van persoon tot persoon verschillen). Als je een suikerarm dieet wilt volgen dat niet te lang duurt, probeer het dan nu. Koop ProLon nu.

prolon diet

Hoe werkt een keto-dieet?

Het mechanisme van het keto-dieet is gebaseerd op de vermindering van calorieën en koolhydraten die, in combinatie met een juist eiwitgehalte en een hoog vetpercentage, de lipolyse en de oxidatie van cellipiden zouden moeten verbeteren, en vervolgens de totale vetconsumptie door het optimaliseren van het gewichtsverlies. De productie van ketonlichamen, die onder controle moeten worden gehouden, heeft de functie om de eetluststimulatie te matigen – vanwege hun anorexiserende werking.

Keto-dieetplan

 • Reductie van eenvoudige en complexe koolhydraten: voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten moeten worden geëlimineerd (zelfs als dit praktisch onmogelijk is). De porties groenten, die fructose bevatten, blijven behouden, waardoor het percentage complexe koolhydraten instort ten gunste van de eenvoudige koolhydraten (maar vergeet niet dat deze kwantitatief erg laag zijn). Deze voedingsstoffen zijn de primaire brandstof van het lichaam en door deze tot een minimum te beperken, wordt het lichaam gedwongen overtollige vetreserves af te voeren; bovendien zijn koolhydraten voedingsstoffen die insuline (anabool hormoon en vetmesting) aanzienlijk stimuleren, en daarom zou de matiging ervan ook een belangrijke metabolische betekenis moeten krijgen.
 • Kwantitatieve toename en percentage (dus absoluut) vetten, en alleen percentage eiwitten, waardoor de calorie-inname constant blijft. Na het elimineren van koolhydraten moeten de porties eiwitrijk voedsel constant worden gehouden, terwijl tegelijkertijd alleen de hoeveelheden voedsel met een hoog vetgehalte moeten worden verhoogd (oliën, oliehoudende zaden, vlezige, olieachtige vruchten, enz.). In theorie compenseert dit de caloriereductie van het koolhydraattekort dankzij de grotere hoeveelheid lipiden. Er moet echter worden gespecificeerd dat veel aminozuren glucogeen zijn (ze worden omgezet in glucose voor glucogenese) en een metabolische werking hebben die vergelijkbaar is met voedselkoolhydraten, waardoor het effect op lipolytische enzymen en de productie van ketonlichamen gedeeltelijk teniet wordt gedaan.

eating woman

Op te sommen: 

 • Vermijd alle soorten voedsel die verborgen suikers kunnen bevatten zoals vruchtensap, dat 90% toegevoegde suikers en slechts 10% pulp bevat. Let ook op de suikers in snoep, kauwgom, medicijnen, supplementen, sauzen en balsamicoazijn. Andere voedingsmiddelen die moeten worden uitgesloten of beperkt in een keto-dieet zijn alle peulvruchten en gekookte wortelen (die alleen in kleine hoeveelheden kunnen worden ingenomen, als ze rauw zijn), bananen, ananas, appels, mango, granen, aardappelen en hun derivaten.
 • Vrije consumptie van alle bladgroenten is toegestaan. Ja tegen salade, broccoli, courgette, spinazie, kardoen, bloemkool, venkel, pompoenbloemen, radicchio, selderij, groene paprika's, radijsjes, raapstelen. Ja tegen dierlijke eiwitten zoals vis. Tomaten, pompoen, artisjokken, sperziebonen, aubergines, rode en gele paprika's, asperges, prei en uien kunnen worden geconsumeerd, maar met de nodige mate. Ja tegen olieachtig gedroogd fruit (amandelen, noten en meer), maar moet in gematigde hoeveelheden worden geconsumeerd.

Het wordt aanbevolen om een keto-dieet te volgen onder medisch toezicht of door uw voedingsdeskundige . Het doet geen pijn, maar wordt mogelijk niet aanbevolen voor mensen met lever- en nierproblemen of andere ziekten zoals diabetes type I. Maak voor eventuele voedingsondersteuning en voor veel vragen gebruik van een gratis voedingsadvies van onze voedingsdeskundigen (€ 50,-). -waarde). Selecteer de gewenste datum en tijd en neem contact op met onze deskundige voedingsdeskundigen .