5 tips for a better 2022

5 TIPS VOOR EEN BETER 2022

 

Hoe vaak heb je een lijst met nieuwjaarsdoelen gehad toen je met vrienden, familie of zelfs alleen tegen jezelf sprak? Hoeveel van deze doelen heb je daadwerkelijk kunnen bereiken? Als het antwoord op de eerste vraag ‘vaak’ is en het antwoord op de tweede ‘weinig doelen’, lees dan dit artikel verder.

Vandaag stellen we 5 nieuwjaarsdoelen voor om gezondheid en rust te bereiken.

Tips voor het nieuwe jaar

Weer woede uit. Je vaak of voortdurend boos voelen kan leiden tot langetermijneffecten die onaangenaam zijn voor onszelf en voor onze emotionele en sociale relaties. Een emotie dwingt ons om risicovolle gebaren te maken en zinnetjes te schreeuwen die pijn doen. Chronische woede kan op verschillende manieren ook een negatief effect op het lichaam hebben: hoofdpijn, angst, stress en dus spijsverteringsproblemen en hoge bloeddruk. 

Meer vriendelijkheid en veel knuffels. Vriendelijkheid voor jezelf en voor anderen en meer dagelijkse knuffels. Uit recent onderzoek blijkt dat een warm hart voor onszelf hebben, vooral als we pijn voelen en ons ontoereikend voelen, veel meer helpt om ons beter te voelen dan het probleem negeren of jezelf blijven kwetsen met zelfkritiek. Andere onderzoeken benadrukken ook de kracht van knuffels: net als vriendelijkheid en altruïsme brengen ze voordelen voor het lichaam met zich mee door het oxytocinegehalte te verhogen en positieve effecten op het immuunsysteem te hebben.

hugs between women

Loop, loop, loop. Als de sportschool niets voor jou is, moet je zelfs een minimum aan fysieke activiteit doen: in beweging blijven met een simpele wandeling in de buurt of in het dichtstbijzijnde park is beter dan niets. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat volwassenen minimaal 30 minuten per dag moeten bewegen. 

Meer lucht, meer natuur, meer licht. Zoveel mogelijk tijd buitenshuis doorbrengen, misschien in groene ruimtes in contact met de natuur, is een uitstekende gewoonte, zelfs als het klimaat strenger wordt. Zonlicht is ook essentieel voor het reguleren van de stemming gedurende de dag. Het kan helpen bij het reguleren van onze circadiane ritmes, wat een directe impact heeft op het psychofysieke welzijn en de productiviteit. 

Eet gezonder. Na het eten en drinken tijdens de kerstvakantie belooft ruim een derde van de mensen hun eetgewoonten te verbeteren, niet alleen om af te vallen maar ook om zich beter in hun vel te voelen. De wetenschap bevestigt ook dat zwaarlijvigheid meer te wijten is aan wat we eten dan aan hoeveel we eten. Probeer een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen: het mediterrane dieet is ongetwijfeld het meest aanbevolen.

prolon diet

Eén manier om in slechts 5 dagen weer in vorm te komen door gezond te eten is ProLon® – het Fasting Mimicking Diet®. ProLon is een 5-daags maaltijdprogramma dat uw lichaam voedt zonder voedsel op te geven. Je kunt vasten met eten! Boek uw gratis voedingsadvies bij onze voedingsdeskundigen om meer te weten te komen over ProLon.