Intermitterend vasten (IF)

Ontdek de positieve gezondheidseffecten van IF.

In tegenstelling tot traditionele diëten die vaak een dramatische verandering vereisen in wat je eet, verschuift intermitterend vasten de focus naar wanneer je eet.

Het is een manier om uw maaltijden te plannen in een poging de stofwisseling te versnellen en het gewichtsverlies en de vetverbrandingsresultaten te maximaliseren. Nu een groeiend deel van de bevolking de positieve gezondheidseffecten van intermitterend vasten bepleit, wenden steeds meer mensen zich tot deze eetbenadering om niet alleen gewicht en vet te verliezen, maar ook de manier waarop ze zich voelen en presteren te verbeteren. Naast het helpen van individuen om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te bereiken, beweren velen dat een intermitterend vastenprogramma gemakkelijker te volgen is dan meer traditionele diëten.

Veel voorkomende intermitterende vastende diëten

5:2 Dieet

Dit dieet is misschien wel de meest populaire benadering van intermitterend vasten en vereist een beperking van de dagelijkse calorieën (max. 500 voor mannen, max. 600 voor vrouwen) gedurende 2 niet-opeenvolgende dagen per week. Voor de overige 5 dagen van de week wordt normaal, gezond eten aangemoedigd.

16:8 Dieet

Net als bij het Warrior-dieet (zie het volgende paneel), beperkt deze eetbenadering ook het aantal uren dat u elke dag kunt eten. Hier heeft het individu echter een langer eetvenster van 8 uur per dag, terwijl de resterende 16 uur een volledig vasten vereisen. Dus als u bijvoorbeeld om 20.00 uur gaat eten. je zou de volgende dag pas om 12.00 uur weer kunnen eten.

Het krijgersdieet

Net als andere populaire soorten intermitterende vastenprogramma's legt het Warrior Dieet de nadruk op wanneer je moet eten. In dit geval vasten individuen 20 uur per dag en hebben ze elke nacht slechts een tijdsbestek van 4 uur waarin ze een grote maaltijd kunnen consumeren die bestaat uit gezonde vetten, eiwitten en groenten. Bij dit dieet wordt geen rekening gehouden met calorieën.

Voordelen van vasten vervolg

Hete tip voor TRE

Hoewel de vereisten voor deze intermitterende vastenprogramma’s voor sommigen misschien gemakkelijk te vervullen zijn, kan het voor velen nog steeds een uitdaging zijn. Eén manier om de kloof tussen de maaltijden te overbruggen, is door een Fast Bar® te eten. Het helpt niet alleen om hongergevoelens te compenseren, maar het voedt je ook zonder je vasten te verbreken*.

Bezoek Fast Bar®

*Voordelen waargenomen in een gerandomiseerde, gecontroleerde studie bij 108 volwassenen na 15 uur 's nachts vasten, waarbij de glucose- en ketonresultaten elk uur gedurende 4 uur werden vergeleken in de Fast Bar-groep, ontbijtgroep en watervastengroep. Gegevens in bestand.

Je kunt meer bereiken

Krachtig en effectief

Langdurig Snel extra voordelen

Verder dan intermitterend vasten

Bestel nu