In ons dagelijks leven eten en verwerken we regelmatig voedsel. Tijdens het vasten stopt het lichaam met verwerken: het elimineert lichaamsreserves en beschadigde weefsels. Het investeert zijn energie in de vernieuwing en het herstel van alle biologische functies.

Het is niet meer nodig om volledig te vasten en het lichaam van voedsel te ontzeggen; nu er is het Fasting Mimicking Diet.

Het Fasting Mimicking Diet is het eerste en enige maaltijdprogramma dat klinische proeven heeft ondergaan aan de University of Southern California. Dit vastenprogramma biedt wetenschappelijk onderzochte micro- en macronutriënten in precieze hoeveelheden en combinaties die je lichaam voeden. Op een bepaalde biochemische manier worden ze door je lichaam niet als voedsel herkend en daarom kunnen ze een vastende toestand nabootsen.

Laten we eens kijken naar wat de voordelen van vasten zijn, wat de verwachtingen zijn van een nieuw dieet en de rol die de voedingsdeskundige hierbij heeft.

Het belang van het Fast Mimicking Diet

Het vastendieet, ook wel bekend als het Fasting Mimicking Diet, vereist een gecontroleerde inname van eiwitten (9-11%), koolhydraten (43-47%) en vet (44-46%) voor een caloriebeperking van tussen 34% en 54%.

Voor het begin van de dag en na de laatste maaltijd wordt zelfs de kleinste snack vermeden, om het organisme te laten wennen aan het leven en werken in omstandigheden die de verzadiging verminderen. Zo voorkom je ook dat je aan het eind van de dag energie ophoopt, wat wel het geval is bij mensen die gewend zijn heel laat te eten, zonder tijd te hebben om de opgehoopte energie te verbranden voor ze gaan slapen.

Het belangrijkste voordeel van vasten is het behoud van een correcte gezondheidstoestand van de cellen, op het niveau van alle organen. Het proces wordt mogelijk gemaakt door de uitputting van glucosereserves en het gebruik van vet als energiebron.

Voordelen van vasten

De belangrijkste voordelen van vasten zijn:

  • Prestaties verbeteren. Voel meer focus, helderheid en energie door de voordelen van een slanker lichaam;
  • Gewichtsverlies. Het kan een gewichtsverlies veroorzaken terwijl het de vetvrije massa beschermt. De mate van gewichtsverlies kan van persoon tot persoon verschillend zijn;
  • Verbeter de celvernieuwing. Activeer het gunstige effect van vasten en bevorder verjonging van binnenuit;
  • Metabole gezondheid. Help de metabolische gezondheid te behouden om het algehele welzijn te ondersteunen.
Man opent een ProLon vastenkuur L-Bar notenreep

Verwachtingen van het dieet: welke effecten het nieuwe dieet zal hebben?

Beginnen met een dieet is nooit gemakkelijk. De angst voor het niet kunnen volhouden van een nauwkeurig dieet hangt samen met vele factoren: het niet bereiken van het gewenste gewicht, niet kunnen weerstaan van voedsel, sociale evenementen moeten vermijden, geen tijd kunnen besteden aan koken, te veel geld uitgeven om gezonde voeding met een betere voedingskwaliteit te kopen.

Mensen zijn vasthoudend aan het voedingsschema, dat wordt beschouwd als de enige manier om gezond te blijven en een individueel doel te bereiken. Welk schema dit is wordt sterk beïnvloed door de voedingscultuur waarin we leven, waarin je slank moet zijn en die het onvermijdelijk maakt aan gewichtsverlies te moeten werken om ervoor te zorgen dat je een betere status krijgt. In plaats daarvan moet je begrijpen dat je niet perfect hoeft te eten om gezond te zijn.

Hoe ga je terug naar je normale voedingspatroon?

Na weken van vermoeidheid en verzaking is de eerste reactie om te gaan doen en eten wat je eerder deed en at. Doe het niet!

Het dieet moet eigenlijk niet worden gezien als iets tijdelijks, maar als een nieuwe en gezonde manier van kijken naar eten en leven. Een levensstijl om voor jezelf, je uiterlijk en je gezondheid te zorgen.

Hoe ga je terug naar normaal eten na een dieet? Mede dankzij de hulp van de voedingsdeskundige, net zoals bij het Fasting Mimicking Diet.

Het belang van een voedingsdeskundige

De voedingsdeskundige speelt een fundamentele rol in dit hele proces. De voedingsdeskundige is degene die de persoon bijstaat in de pre-, tijdens en post-dieetfase.

De hulp van de voedingsdeskundige is van fundamenteel belang:

  • om een voedingsschema te maken dat meer aansluit bij de levensstijl van de persoon, zonder moeilijkheden bij de toepassing ervan;
  • om ondersteuning te geven tijdens het dieet;
  • om de persoon naar een gezonde levensstijl te leiden.

Wat betreft het FMD, helpen onze voedingsdeskundigen mensen om te plannen wanneer ze moeten beginnen en hoe ze moeten omgaan met de mogelijke symptomen van vasten, b.v. vermoeidheid, honger, nerveus zijn, slapeloosheid.

Voordat je begint legt ons medisch team de deelnemer alle voordelen van vasten uit, wat niet wordt aanbevolen tijdens de cyclus en wanneer het dieet niet moet worden gedaan (bijvoorbeeld als je zwanger bent of bepaalde ziekten hebt). Zodra de cyclus is gestart, staan ​​ze altijd ter beschikking van de klant om hem/haar te ondersteunen en specifieke voedingsvragen te beantwoorden. Aan het einde van het Fasting Mimicking Diet adviseren ze je wat je moet eten op de zesde dag, de overgangsdag, om weer normaal te kunnen gaan eten.

Als u meer wilt weten over het Fasting Mimicking Diet, de voordelen van vasten, of specifieke voedingsinformatie, kunt u contact opnemen met ons team via info@prolon.nl.