FAQ

Onze veelgestelde vragen.

Algemene vragen

Bestellen en Retourneren

Zodra je bestelling is verwerkt, krijg je automatisch een e-mail met jouw tracking code. Heb je tijdige de bestelling geplaatst (zie “Wat zijn de levertijden en verzendkosten?”), dan wordt je bestelling diezelfde dag nog verwerkt zodat je de bestelling de volgende werkdag in huis hebt in Nederland. België en Luxemburg kunnen een dag langer duren.

Om te controleren of je bestelling goed is doorgekomen kun je contact opnemen met support@prolon.nl.

Bestel voor 16:00 op een werkdag en ontvang jouw ProLon bestelling de volgende werkdag als je in Nederland woont. Bestellingen voor België en Luxemburg duren meestal één (soms twee) dagen langer.

Gratis verzending boven de €50,-. Is je bestelling onder de €50,- rekenen wij een vaste prijs van €7,25 verzendkosten per bestelling, ongeacht waar je woont.

Retourneren kan onder bepaalde voorwaarden, binnen 14 dagen en in de originele en verzegelde doos. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie over retourneren naar ons retourbeleid.

Neem zo snel mogelijk contact op met support@prolon.nl wanneer een doos beschadigd is of er één of meerdere onderdelen uit de doos missen.

ProLon® 5-dagen vastenkuur

Over ProLon® 5-dagen vastenkuur

De ProLon® 5-dagen vastenkuur is een plantaardig, caloriearm, wetenschappelijk onderbouwde 5-dagen vastenkuur. Door 20 jaar wetenschappelijk onderzoek is deze kuur een combinatie van macronutriënten (vetten, koolhydraten en proteïne) en micronutriënten (essentiële vitamines en mineralen) die zorgvuldig zijn samengesteld om de beste effecten van vasten te ervaren, waarbij je toch voldoende gevoed wordt.

ProLon® 5-dagen vastenkuur is een 5-dagen caloriearm dieet. Je eet tussen de 1100 en 750 calorieën waardoor je lichaam begint met vasten. In dit proces kan het lichaam de slechte cellen afbreken en opruimen en kan het gezonde cellen weer opbouwen. Je lichaam krijgt als het ware een “herstart”.

Een ProLon® 5-dagen vastenkuur duurt vijf dagen. Het wordt aangeraden om de zesde dag licht-verteerbaar voedsel te nemen. Hierna kun je eten en drinken wat je wilt. In de ProLon box bevindt zich een menukaart waar alle informatie opstaat en hoe de producten de komende vijf dagen te gebruiken en voor te bereiden zijn. De menukaart is een advies. De maaltijden mag je in eigen gewenste volgorde nemen. Neem alleen geen producten mee naar de volgende dag en eet alles wat voor die dag in de doos zit.

Het doel van de ProLon® 5-dagen vastenkuur is de gezondheid van het lichaam te optimaliseren. Na een kuur kan er gewichtsverlies optreden, voornamelijk rondom de taille. Iedereen is anders en heeft een ander lichaam waardoor het resultaat per persoon kan verschillen.

Een klinische studie heeft aangetoond dat bij het één keer per maand volgen van de ProLon® 5-dagen vastenkuur, gedurende drie opeenvolgende maanden men een blijvend gewichtsverlies kan ervaren terwijl spiermassa behouden blijft.

Voor het behalen van een optimaal resultaat wordt aangeraden om de ProLon® 5-dagen vastenkuur gedurende drie opeenvolgende maanden één keer per maand te gebruiken. Het is mogelijk om dit ieder jaar te herhalen.

ProLon® 5-dagen vastenkuur stimuleert het vernieuwen van cellen en het verbeteren van de focus en energie. Verder draagt ProLon® 5-dagen vastenkuur bij aan het stimuleren van de vetverbranding, waarbij voornamelijk het buikvet.

De goede effecten van de ProLon® 5-dagen vastenkuur duren nog tot drie maanden na het beëindigen van de kuur.

De ProLon® 5-dagen vastenkuur is bedoeld voor gezonde personen die hun gezondheid en welzijn willen behouden en of willen verbeteren en voor personen die problemen ervaren met hun gewicht en die op een gemakkelijke en gezonde manier proactief met hun gewicht willen omgaan.

ProLon heeft in zijn onderzoeken alle verschillende mogelijkheden van gewichten en lengtes onderzocht en heeft de ProLon® 5-dagen vastenkuur zo aangepast dat het voor een breed publiek te volgen is. De L-Drink die is bijgesloten wordt gedoseerd naar lichaamsgewicht om het lichaam te voorzien met net genoeg glycerine om het vasten te stimuleren.

Sommige personen zullen een milde ketose ervaren waar anderen helemaal geen ketose ervaren. Het gemiddelde ketoseniveau ligt het hoogst rond dag 5 bij de ProLon® 5-dagen vastenkuur.

Jazeker, de ProLon® 5-dagen vastenkuur is het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek. Meer informatie.

Gebruik van ProLon® 5-dagen vastenkuur

Nee, dit wordt afgeraden. De maaltijden en ingrediënten van je ProLon® 5-dagen vastenkuur zijn zorgvuldig afgemeten voor het behalen van een optimaal resultaat.

Ja, je mag zelf bepalen in welke volgorde en op welk tijdstip je een maaltijd nuttigt, zolang je maar alle maaltijden eet van de desbetreffende dag. Neem ook geen voedingsmiddelen mee naar de volgende dag. De kuur is precies per dag afgemeten. Een voorbeeldschema wordt meegeleverd.

Om optimaal resultaat te behalen wordt het aangeraden om de volledige 5-dagen kuur af te maken.

Het wordt afgeraden om langer met de ProLon® 5-dagen vastenkuur door te gaan. Het volgen van de ProLon® 5-dagen vastenkuur moet worden afgewisseld met het hervoeden van het lichaam voor een optimaal resultaat.

Het wordt afgeraden om te sporten tijdens het volgen van de ProLon® 5-dagen vastenkuur. Je nuttigt niet genoeg calorieën om te kunnen verbranden. Als je toch wilt sporten, sport dan maximaal 15 minuten per dag en drink genoeg water. Sporten die worden aangeraden zijn bijvoorbeeld wandelen, joggen of het beoefenen van yoga.

Bereiding van ProLon® 5-dagen vastenkuur

Ja, je mag in totaal één theelepel kruiden, zout en/of peper toevoegen aan de soepen. Gebruik het liefste onverwerkte kruiden zoals rode chilivlokken.

Het wordt afgeraden dit te doen. Wanneer je het toch doet, neem dan maximaal twee stuks suikervrije kauwgom per dag.

Wanneer je de ProLon® 5-dagen vastenkuur volgt, wordt het afgeraden om naast de inhoud van de doos, koffie of thee te drinken. Kan je echt niet zonder je kopje koffie, dan mag je één kop zwarte koffie per dag (het liefst decafé). Buiten de ProLon box mag je kruidenthee drinken, zolang het thee is zonder kleurstoffen of toegevoegde suikers.

Nee, we raden je af fruit toe te voegen aan je water. Als je dit toch wilt doen, voeg dan maximaal één citroenschijfje toe.

Allergie en andere medische vragen

Je kunt de ProLon® 5-dagen vastenkuur niet volgen als je allergisch bent voor noten, haver, soja, sesamzaad of selderij.

Ja, de ProLon® 5-dagen vastenkuur is glutenvrij

Ja, de ProLon® 5-dagen vastenkuur is lactosevrij

De ProLon® 5-dagen vastenkuur is wel geschikt voor vegetariërs maar niet voor veganisten. Er zit honing in de notenbar verwerkt.

Nee, het wordt afgeraden om de ProLon® 5-dagen vastenkuur te volgen wanneer je zwanger bent of wilt worden of wanneer je borstvoeding geeft.

Nee, het wordt afgeraden om de ProLon® 5-dagen vastenkuur te volgen als je ondergewicht hebt.

Ja dit kan, maar alleen na goedkeuring van een arts.

ProLon 1 day ReSet

Wat is het en hoe wordt het gebruikt?

ProLon ReSet is een 1-daags voedingsprogramma voor vasten dat een gepatenteerde, nauwkeurige mix van plantaardige voedingsstoffen gebruikt om je essentiële voeding en energie te bieden zonder het voedseldetectiesysteem van je lichaam te activeren.

ProLon ReSet is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het boosten van hun Intermittent Fasting, of die hun lichaam gewoon een broodnodige pauze willen geven van gedachteloos eten en calorierijke suiker- en koolhydraatdiëten. Het is een 1-daagse ReSet dat de voordelen van een volledige dag vasten geeft.

Kortom, ProLon ReSet laat je kennismaken met de wereld van het vasten door je lichaam een ​​pauze en kans te geven op een ReSet. ProLon ReSet kan helpen jouw honger te beheersen met dit 1-daagse vastenplan, waarbij je vast zonder jezelf uit te hongeren.

Hoe ondersteunt ProLon ReSet vasten?

ProLon ReSet helpt om kennis te maken met levensstijl van vasten met voedsel*. Wanneer je een ProLon ReSet doet, eet je terwijl het lichaam denkt dat het aan het vasten is, omdat de wetenschappelijke samengestelde combinatie van voedingsstoffen je lichaam nog steeds laat denken dat het aan het vasten is. Tijdens deze 1-daagse vasten zullen de ketonspiegels van je lichaam stijgen naarmate je lichaam vetreserves begint af te breken voor brandstof, en je glucosespiegels zullen stabiel blijven – vergelijkbaar met wat er gebeurt als je aan het vasten bent.

*Gebaseerd op de vasten-nabootsingstechnologie van ProLon.

ProLon ReSet is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het boosten van hun Intermittent Fasting, of die hun lichaam gewoon een broodnodige pauze willen geven van gedachteloos eten en calorierijke suiker- en koolhydraatdiëten. Het is een 1-daagse ReSet dat de voordelen van een volledige dag vasten geeft.

Waarom deze ReSet voor jou is:

• Geef je lichaam een dag pauze van gedachteloos eten en een calorierijk suiker- en koolhydraatdieet en laat het lichaam herstellen door actief vasten.
• Doorbreek de cyclus en breng overmatige consumptie in evenwicht met een 1-daagse ReSet-interventie
• Verbeter de zuivering van je lichaam en Intermittent Fasting-routines
• Begin je reis naar gezond ouder worden door middel van een Intermittent Fasting Longevity-levensstijl

*Als je diabetes hebt of medicijnen gebruikt die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, neem dan contact op met een zorgverlener voordat u probeert te vasten of een caloriearm dieet te volgen. Raadpleeg een arts voordat je begint met een dieet, supplement of trainingsprogramma.

ProLon ReSet maakt het makkelijker om een ​​hele dag te vasten door je voeding en brandstof te geven en honger te stillen, terwijl je lichaam in een vast blijft!

 • Gebruik de 1-dag ReSet als een volledige dag vastenpauze voor je lichaam wanneer je een reset nodig hebt van ongezond eten
 • Gebruik het om je lichaamsreiniging routine te boosten. Je kunt ervoor kiezen om het twee keer per week te gebruiken om de voordelen van de reset te optimaliseren.
 • Gebruik ReSet als onderdeel van je Intermittent Fasting (5:2 Diet) routine.
  • Intermitterend vasten (IF) kan worden gedefinieerd als vasten met minder dan 2 dagen en is een van de populairste diëten ter wereld.
  • Hoewel er verschillende vastenmethoden zijn binnen de categorie van IF, zoals het 5:2-dieet, zijn ze allemaal gebaseerd op eetpatronen die afwisselen tussen intervallen van eten en vasten (niet eten).
  • ProLon ReSet is ideaal om te gebruiken binnen het 5:2 Dieet: dit type IF houdt in dat je 2 (niet-opeenvolgende) dagen van de week vast en gedurende de andere 5 dagen hervat je je normale dieet.
  • In plaats 2 x 24 uur helemaal niet te eten, kun je ProLon ReSet inzetten op deze twee vastendagen. Het breekt je IF vast niet. De andere 5 dagen van de week uw normale dieet volgen.
  • Wanneer je er voor kiest om elke maand 3 weken lang een 5:2-routine te volgen, zou je binnen die maand 6 reset kits gebruiken.

Wanneer je op zoek bent naar de voordelen van langdurig vasten, inclusief autofagie en verjonging, is onze ProLon 5-dagen vastenkuur een goede oplossing.

ProLon ReSet is ontworpen met dezelfde technologie als het ProLon Fasting Mimicking Diet (5-dagen vastenkuur)®. Onze technologie is het resultaat van meer dan 20 jaar preklinische en klinische testen, geïnspireerd door Nobelprijswinnende wetenschap en bekroond met meer dan 36 miljoen US dollar aan onderzoeks- en ontwikkelingsfinanciering van instellingen, waaronder de National Institutes of Health en de Europese Unie.

Hoewel toevoegingen worden afgeraden om het risico op het verbreken van het vasten te minimaliseren, kun je ervoor kiezen om het volgende toe te voegen aan je dag:

 • Thee: alleen kruidenthee, ongezoet en cafeïnevrij – dit mag je onbeperkt drinken
 • Alle soorten bruiswater zijn prima (geen zoetstoffen van welke soort dan ook)
 • Cafeïne tot 140 mg per dag:
  • 1 kopje (8-12fl oz) koffie (geen room of zoetstof)
   —of—
  • 2 kopjes (16fl oz) zwarte of groene thee (traditioneel gedrenkt), geen matcha
   —of—
  • 6 kopjes (48fl oz) cafeïnevrije koffie (geen crème van zoetstof)
 • Maximaal 1 eetlepel gedroogde kruiden of specerijen per dag aan uw soepen of ander voedsel in het dieet om de smaak te versterken (bij voorkeur onbewerkt, bijv. rode pepervlokken)
 • Maximaal 1 theelepel zeezout (zolang dit verder in je gezondheid past)
 • Maximaal 2 schijfjes citroen per dag (alleen uitgeperst, niet eten), bijvoorbeeld voor je soepen, kruidenthee of water.
 • Maximaal 2 stuks suikervrije kauwgom per dag.

Als allerlaatste redmiddel, wanneer je ontzettend veel honger hebt dat je het gevoel hebt dat je anders je vasten gaat doorbreken, kun je nog het volgende proberen.

 • Paar plakjes appel
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 kleine Perzische (“baby”) komkommer

ProLon ReSet is ontworpen om intermitterend vasten (‘s nachts vasten en vasten van minder dan twee dagen) te ondersteunen als onderdeel van een dagelijkse gezonde levensstijl. Als je op zoek bent naar de voordelen van langdurig periodiek vasten (langer dan 2 dagen), inclusief ondersteuning van gewichtsverlies en vetverlies, metabolische gezondheid of een vliegende start voor een transformatie van uw levensstijl, raden we aan onze ProLon 5-dagen vastenkuur (Fasting Mimicking Diet) te proberen.

ProLon ReSet is een 1-daagse vast die is afgeleid van de wetenschap achter het 5-daagse ProLon Fasting Mimicking Diet. ProLon ReSet is ontworpen om intermitterend vasten (‘s nachts vasten en vasten van minder dan twee dagen) te ondersteunen als onderdeel van een dagelijkse gezonde levensstijl.

Wanneer je op zoek bent naar de voordelen van langdurig periodiek vasten (langer dan 2 dagen), inclusief ondersteuning van gewichtsverlies en vetverlies, celverjonging, metabolische gezondheid of een vliegende start voor een transformatie van je levensstijl, raden we aan onze ProLon 5-dagen vastenkuur te proberen. Vanwege de langere duur gaat PF verder dan het bieden van gewichtsverlies en vetreductie om biologisch vasten te bevorderen en een proces dat bekend staat als autofagie, het opruimen van veroudering en versleten intracellulaire componenten. Deze cellulaire reinigende en verjongende effecten kunnen alleen worden bereikt door cellulaire stress, zoals langdurig vasten zoals de 5-daagse ProLon FMD.

We raden af om een ProLon ReSet-dag toe te voegen voor of na het voltooien van 5 dagen ProLon, omdat dit in geen van onze onderzoeken is getest en bij bepaalde mensen onveilig kan zijn.

ProLon ReSet is ontworpen om te gebruiken als een volledige dag vastenpauze wanneer je een reset nodig hebt, je reinigingsroutine wilt versterken of intermitterend vasten wilt beoefenen als onderdeel van een 5:2 dieetroutine (2 dagen per week vasten, regelmatig eten voor andere 5 dagen van de week).

Intermittent Fasting (IF)

Intermittent fasting (IF) can be defined as fasting for less than 2 days. Time-restricted eating (e.g.: overnight fasting for 12-16 hours), the 5:2 diet, and alternate day fasting are all included under the umbrella term of IF. While there are a variety of fasting methods within the category of IF, they are all based on eating patterns that alternate between intervals of eating and fasting.

People practice intermittent fasting for many reasons, including for weight loss and other potential health benefits. In terms of weight loss, by shortening the window of time during which food is consumed, generally fewer calories are consumed overall which can result in weight loss which varies by individual. There are also other potential health benefits associated with synchronizing the fasting window to the sleep cycle (i.e.: not eating after dinner). Benefits you may receive using ReSet vary between individuals, and depend on your overall lifestyle, including exercise, dietary intake on non-fasting days, and other lifestyle choices.

Intermittent fasting (IF) can be defined as fasting for less than 2 days. While there are a variety of fasting methods within the category of IF, they are all based on eating patterns that alternate between intervals of eating and fasting. One popular IF routine is the 5:2 Diet, which entails fasting during specific days of the week. For this approach, individuals either eliminate or severely restrict their calories for two (non-consecutive) days of the week and then resume their normal diet for the other five days.

Periodic fasting (PF) is fasting for more than two days, usually anywhere from three to seven consecutive days. Due to its extended duration, PF goes beyond providing weight loss and fat reduction to promote biological fasting and a process known as autophagy, the clean-up of aging and worn-out intracellular components. These cellular cleansing, renewing and rejuvenating effects can only be attained through a prolonged fast like the 5-day ProLon FMD.

Ingredients

ProLon ReSet consists of plant-based soups, bars, snacks, herbal teas, and supplements designed to help support your fasting. The menu suggests which items to eat for breakfast, lunch, and dinner, but the order in which you consume your food is up to you. Eat and drink only what is in the kit except for water and herbal teas.

ProLon ReSet is vegetarian, not vegan. Our bars contain plant-based protein and are made with honey.

ProLon ReSet is gluten-free. However, they are produced in facilities that also process wheat, so we recommend you review the list of ingredients here: nutritional information.

L-Nutra is concerned about cross-contamination, and we take the quality of our products seriously. As such, we meet or exceed current Good Manufacturing Practices (cGMPs) as well as applicable regulatory standards. Please read our nutritional information for more on potential food allergens.

ProLon ReSet is not formulated nor designed with soy ingredients. However, some of the items are produced in facilities that also process soy. Importantly, these facilities follow or exceed the current GoodManufacturing Practices (cGMPs) which ensure there are allergen control programs in place. Please read our nutritional information for more on potential food allergens.

ProLon ReSet contents are dairy-free. However, they are produced in facilities that also process milk or products containing milk, so we recommend you review the list of ingredients here: nutritional information.

Each kit contains 765 total calories. For additional information on caloric content from each item in ReSet, please read the nutritional information.

Medically Related

Due to nature of fasting, there are common complaints associated with it including fatigue, headache, dizziness / lightheadedness, musculoskeletal pain, nausea, and difficulty with concentration during the fasting period. Complaints are mild and tolerated for most people.

ProLon ReSet is a food-based program. Any significant change in diet (including fiber intake) can contribute to changes in your gut such as bloating, cramping and gassiness, constipation or diarrhea.

Although ProLon ReSet is designed to reduce many of these risks of fasting by providing specific macro and micronutrients, because it is still a low-calorie diet, we encourage you to discuss with your healthcare provider whether the practice of fasting or the use of fasting mimicking diet is right for you. Please avoid the following during the 1-day program:

• Any strenuous exercising or activities that may consume a high level of calories.
• Extreme temperature environments like hot tubs and saunas, or driving long distances under strong sun or heat exposure.

Since ProLon ReSet is a food-based program, please stop the product should you experience any symptom of an allergic reaction such as a rash, change in voice, swelling or fever.

If you feel light-headed or faint, you should eat something, drink juice, or consume a beverage with sugar. If your symptoms do not subside, please contact your physician, or if you feel this is a life- threatening emergency, call 112.

We’re so sorry to hear about your experience. If at any time you’re unsure of your well-being or have concerns regarding anything you are experiencing, stop your fast by consuming food. If you feel that at any time your health is a concern or you have a condition in which you need immediate medical attention, please seek the appropriate medical attention.

Individuals experience fasting differently, which may be based on several contributing factors. If you’re unable to tolerate the side effects and you feel that your health is a concern at any time, we recommend consulting with your primary care physician. If they have any questions, they can contact us directly via e-mail (support@prolon.nl).

If you have diabetes or are taking any medication that affects blood sugar, please consult with a healthcare provider prior to attempting fasting, including use of with ReSet, or a low-calorie diet.

Although fasting for short periods is safe for most generally healthy people, you should talk to your healthcare provider before beginning any diet or diet program to ensure it is safe and right for you. Anyone with a pre-existing condition or taking any prescription medications should consult with a healthcare professional before fasting.

Do not fast or use any products for fasting purposes if:

• You have a fever, cough, diarrhea, signs of an active infection, or are at risk for recurrent infection,
• You are underweight, breastfeeding, or pregnant,
•You have dietary restrictions,
• You have a known, suspected, or diagnosed eating disorder, or
• You are under the age of 18 or over the age of 70 unless you are under the supervision of a healthcare provider.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat?

Neem dan contact met ons op.