FAQ

Onze veelgestelde vragen.

Algemene vragen

Bestellen en Retourneren

Zodra je bestelling is verwerkt, krijg je automatisch een e-mail met jouw tracking code. Heb je tijdige de bestelling geplaatst (zie “Wat zijn de levertijden en verzendkosten?”), dan wordt je bestelling diezelfde dag nog verwerkt zodat je de bestelling de volgende werkdag in huis hebt in Nederland. België en Luxemburg kunnen een dag langer duren.

Om te controleren of je bestelling goed is doorgekomen kun je contact opnemen met support@prolon.nl.

Bestel voor 16:00 op een werkdag en ontvang jouw ProLon bestelling de volgende werkdag als je in Nederland woont. Bestellingen voor België en Luxemburg duren meestal één (soms twee) dagen langer.

Gratis verzending boven de €50,-. Is je bestelling onder de €50,- rekenen wij een vaste prijs van €7,25 verzendkosten per bestelling, ongeacht waar je woont.

Retourneren kan onder bepaalde voorwaarden, binnen 14 dagen en in de originele en verzegelde doos. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie over retourneren naar ons retourbeleid.

Neem zo snel mogelijk contact op met support@prolon.nl wanneer een doos beschadigd is of er één of meerdere onderdelen uit de doos missen.

Veelgestelde vragen ProLon® 5-Day

Over ProLon® 5-dagen vastenkuur

De ProLon® 5-dagen vastenkuur is een plantaardig, caloriearm, wetenschappelijk onderbouwde 5-dagen vastenkuur. Door 20 jaar wetenschappelijk onderzoek is deze kuur een combinatie van macronutriënten (vetten, koolhydraten en proteïne) en micronutriënten (essentiële vitamines en mineralen) die zorgvuldig zijn samengesteld om de beste effecten van vasten te ervaren, waarbij je toch voldoende gevoed wordt.

ProLon® 5-dagen vastenkuur is een 5-dagen caloriearm dieet. Je eet tussen de 1100 en 750 calorieën waardoor je lichaam begint met vasten. In dit proces kan het lichaam de slechte cellen afbreken en opruimen en kan het gezonde cellen weer opbouwen. Je lichaam krijgt als het ware een “herstart”.

Een ProLon® 5-dagen vastenkuur duurt vijf dagen. Het wordt aangeraden om de zesde dag licht-verteerbaar voedsel te nemen. Hierna kun je eten en drinken wat je wilt. In de ProLon box bevindt zich een menukaart waar alle informatie opstaat en hoe de producten de komende vijf dagen te gebruiken en voor te bereiden zijn. De menukaart is een advies. De maaltijden mag je in eigen gewenste volgorde nemen. Neem alleen geen producten mee naar de volgende dag en eet alles wat voor die dag in de doos zit.

Het doel van de ProLon® 5-dagen vastenkuur is de gezondheid van het lichaam te optimaliseren. Na een kuur kan er gewichtsverlies optreden, voornamelijk rondom de taille. Iedereen is anders en heeft een ander lichaam waardoor het resultaat per persoon kan verschillen.

Een klinische studie heeft aangetoond dat bij het één keer per maand volgen van de ProLon® 5-dagen vastenkuur, gedurende drie opeenvolgende maanden men een blijvend gewichtsverlies kan ervaren terwijl spiermassa behouden blijft.

Voor het behalen van een optimaal resultaat wordt aangeraden om de ProLon® 5-dagen vastenkuur gedurende drie opeenvolgende maanden één keer per maand te gebruiken. Het is mogelijk om dit ieder jaar te herhalen.

ProLon® 5-dagen vastenkuur stimuleert het vernieuwen van cellen en het verbeteren van de focus en energie. Verder draagt ProLon® 5-dagen vastenkuur bij aan het stimuleren van de vetverbranding, waarbij voornamelijk het buikvet.

De goede effecten van de ProLon® 5-dagen vastenkuur duren nog tot drie maanden na het beëindigen van de kuur.

De ProLon® 5-dagen vastenkuur is bedoeld voor gezonde personen die hun gezondheid en welzijn willen behouden en of willen verbeteren en voor personen die problemen ervaren met hun gewicht en die op een gemakkelijke en gezonde manier proactief met hun gewicht willen omgaan.

ProLon heeft in zijn onderzoeken alle verschillende mogelijkheden van gewichten en lengtes onderzocht en heeft de ProLon® 5-dagen vastenkuur zo aangepast dat het voor een breed publiek te volgen is. De L-Drink die is bijgesloten wordt gedoseerd naar lichaamsgewicht om het lichaam te voorzien met net genoeg glycerine om het vasten te stimuleren.

Sommige personen zullen een milde ketose ervaren waar anderen helemaal geen ketose ervaren. Het gemiddelde ketoseniveau ligt het hoogst rond dag 5 bij de ProLon® 5-dagen vastenkuur.

Jazeker, de ProLon® 5-dagen vastenkuur is het resultaat van meer dan 20 jaar onderzoek. Meer informatie.

Gebruik van ProLon® 5-dagen vastenkuur

Nee, dit wordt afgeraden. De maaltijden en ingrediënten van je ProLon® 5-dagen vastenkuur zijn zorgvuldig afgemeten voor het behalen van een optimaal resultaat.

Ja, je mag zelf bepalen in welke volgorde en op welk tijdstip je een maaltijd nuttigt, zolang je maar alle maaltijden eet van de desbetreffende dag. Neem ook geen voedingsmiddelen mee naar de volgende dag. De kuur is precies per dag afgemeten. Een voorbeeldschema wordt meegeleverd.

Om optimaal resultaat te behalen wordt het aangeraden om de volledige 5-dagen kuur af te maken.

Het wordt afgeraden om langer met de ProLon® 5-dagen vastenkuur door te gaan. Het volgen van de ProLon® 5-dagen vastenkuur moet worden afgewisseld met het hervoeden van het lichaam voor een optimaal resultaat.

Het wordt afgeraden om te sporten tijdens het volgen van de ProLon® 5-dagen vastenkuur. Je nuttigt niet genoeg calorieën om te kunnen verbranden. Als je toch wilt sporten, sport dan maximaal 15 minuten per dag en drink genoeg water. Sporten die worden aangeraden zijn bijvoorbeeld wandelen, joggen of het beoefenen van yoga.

Bereiding van ProLon® 5-dagen vastenkuur

Ja, je mag in totaal één theelepel kruiden, zout en/of peper toevoegen aan de soepen. Gebruik het liefste onverwerkte kruiden zoals rode chilivlokken.

Het wordt afgeraden dit te doen. Wanneer je het toch doet, neem dan maximaal twee stuks suikervrije kauwgom per dag.

Wanneer je de ProLon® 5-dagen vastenkuur volgt, wordt het afgeraden om naast de inhoud van de doos, koffie of thee te drinken. Kan je echt niet zonder je kopje koffie, dan mag je één kop zwarte koffie per dag (het liefst decafé). Buiten de ProLon box mag je kruidenthee drinken, zolang het thee is zonder kleurstoffen of toegevoegde suikers.

Nee, we raden je af fruit toe te voegen aan je water. Als je dit toch wilt doen, voeg dan maximaal één citroenschijfje toe.

Allergie en andere medische vragen

Je kunt de ProLon® 5-dagen vastenkuur niet volgen als je allergisch bent voor noten, haver, soja, sesamzaad of selderij.

Ja, de ProLon® 5-dagen vastenkuur is glutenvrij

Ja, de ProLon® 5-dagen vastenkuur is lactosevrij

De ProLon® 5-dagen vastenkuur is wel geschikt voor vegetariërs maar niet voor veganisten. Er zit honing in de notenbar verwerkt.

Nee, het wordt afgeraden om de ProLon® 5-dagen vastenkuur te volgen wanneer je zwanger bent of wilt worden of wanneer je borstvoeding geeft.

Nee, het wordt afgeraden om de ProLon® 5-dagen vastenkuur te volgen als je ondergewicht hebt.

Ja dit kan, maar alleen na goedkeuring van een arts.

Ja dit kan, maar alleen na goedkeuring van een arts.

Het hebben van hoofdpijn kan meerdere oorzaken hebben. Idealiter probeer je eerst de oorzaak aan te pakken.

Hoofdpijn kan het gevolg zijn van een verminderde inname van cafeïne tijdens het ProLon-programma. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, kun je het beste je cafeïnegebruik langzaam verminderen alvorens je met de kuur begint.

Hoofdpijn kan ook afkomstig zijn van de nuchtere toestand, waarvan wordt gedacht dat dit verband houdt met de kentonen die als brandstofbron worden gebruikt. Deze hoofdpijn neemt vaak af met herhaalde ProLon-cycli.

Mensen kunnen ook hoofdpijn krijgen van vasten als ze niet genoeg drinken, dus als je hoofdpijn krijgt, zorg er dan voor dat je goed gehydrateerd bent. 

Als het drinken van wat extra vloeistoffen je hoofdpijn niet verlicht, mag je ook vrij verkrijgbare pijnstillers zoals paracetamol, ibuprofen of aspirine gebruiken. Volg hierbij altijd de productinstructies en controleer of de etiketten niet aangeven dat je deze niet mag gebruiken tijdens het vasten of zeer caloriearme diëten.

Veelgestelde vragen 1-Day ReSet

Wat is het en hoe wordt het gebruikt?

ProLon ReSet is een 1-daags voedingsprogramma voor vasten dat een gepatenteerde, nauwkeurige mix van plantaardige voedingsstoffen gebruikt om je essentiële voeding en energie te bieden zonder het voedseldetectiesysteem van je lichaam te activeren.

ProLon ReSet is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het boosten van hun Intermittent Fasting, of die hun lichaam gewoon een broodnodige pauze willen geven van gedachteloos eten en calorierijke suiker- en koolhydraatdiëten. Het is een 1-daagse ReSet dat de voordelen van een volledige dag vasten geeft.

Kortom, ProLon ReSet laat je kennismaken met de wereld van het vasten door je lichaam een ​​pauze en kans te geven op een ReSet. ProLon ReSet kan helpen jouw honger te beheersen met dit 1-daagse vastenplan, waarbij je vast zonder jezelf uit te hongeren.

Hoe ondersteunt ProLon ReSet vasten?

ProLon ReSet helpt om kennis te maken met levensstijl van vasten met voedsel*. Wanneer je een ProLon ReSet doet, eet je terwijl het lichaam denkt dat het aan het vasten is, omdat de wetenschappelijke samengestelde combinatie van voedingsstoffen je lichaam nog steeds laat denken dat het aan het vasten is. Tijdens deze 1-daagse vasten zullen de ketonspiegels van je lichaam stijgen naarmate je lichaam vetreserves begint af te breken voor brandstof, en je glucosespiegels zullen stabiel blijven – vergelijkbaar met wat er gebeurt als je aan het vasten bent.

*Gebaseerd op de vasten-nabootsingstechnologie van ProLon.

ProLon ReSet is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het boosten van hun Intermittent Fasting, of die hun lichaam gewoon een broodnodige pauze willen geven van gedachteloos eten en calorierijke suiker- en koolhydraatdiëten. Het is een 1-daagse ReSet dat de voordelen van een volledige dag vasten geeft.

Waarom deze ReSet voor jou is:

• Geef je lichaam een dag pauze van gedachteloos eten en een calorierijk suiker- en koolhydraatdieet en laat het lichaam herstellen door actief vasten.
• Doorbreek de cyclus en breng overmatige consumptie in evenwicht met een 1-daagse ReSet-interventie
• Verbeter de zuivering van je lichaam en Intermittent Fasting-routines
• Begin je reis naar gezond ouder worden door middel van een Intermittent Fasting Longevity-levensstijl

*Als je diabetes hebt of medicijnen gebruikt die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, neem dan contact op met een zorgverlener voordat u probeert te vasten of een caloriearm dieet te volgen. Raadpleeg een arts voordat je begint met een dieet, supplement of trainingsprogramma.

ProLon ReSet maakt het makkelijker om een ​​hele dag te vasten door je voeding en brandstof te geven en honger te stillen, terwijl je lichaam in een vast blijft!

 • Gebruik de 1-dag ReSet als een volledige dag vastenpauze voor je lichaam wanneer je een reset nodig hebt van ongezond eten
 • Gebruik het om je lichaamsreiniging routine te boosten. Je kunt ervoor kiezen om het twee keer per week te gebruiken om de voordelen van de reset te optimaliseren.
 • Gebruik ReSet als onderdeel van je Intermittent Fasting (5:2 Diet) routine.
  • Intermitterend vasten (IF) kan worden gedefinieerd als vasten met minder dan 2 dagen en is een van de populairste diëten ter wereld.
  • Hoewel er verschillende vastenmethoden zijn binnen de categorie van IF, zoals het 5:2-dieet, zijn ze allemaal gebaseerd op eetpatronen die afwisselen tussen intervallen van eten en vasten (niet eten).
  • ProLon ReSet is ideaal om te gebruiken binnen het 5:2 Dieet: dit type IF houdt in dat je 2 (niet-opeenvolgende) dagen van de week vast en gedurende de andere 5 dagen hervat je je normale dieet.
  • In plaats 2 x 24 uur helemaal niet te eten, kun je ProLon ReSet inzetten op deze twee vastendagen. Het breekt je IF vast niet. De andere 5 dagen van de week uw normale dieet volgen.
  • Wanneer je er voor kiest om elke maand 3 weken lang een 5:2-routine te volgen, zou je binnen die maand 6 reset kits gebruiken.

Wanneer je op zoek bent naar de voordelen van langdurig vasten, inclusief autofagie en verjonging, is onze ProLon 5-dagen vastenkuur een goede oplossing.

ProLon ReSet is ontworpen met dezelfde technologie als het ProLon Fasting Mimicking Diet (5-dagen vastenkuur)®. Onze technologie is het resultaat van meer dan 20 jaar preklinische en klinische testen, geïnspireerd door Nobelprijswinnende wetenschap en bekroond met meer dan 36 miljoen US dollar aan onderzoeks- en ontwikkelingsfinanciering van instellingen, waaronder de National Institutes of Health en de Europese Unie.

Hoewel toevoegingen worden afgeraden om het risico op het verbreken van het vasten te minimaliseren, kun je ervoor kiezen om het volgende toe te voegen aan je dag:

 • Thee: alleen kruidenthee, ongezoet en cafeïnevrij – dit mag je onbeperkt drinken
 • Alle soorten bruiswater zijn prima (geen zoetstoffen van welke soort dan ook)
 • Cafeïne tot 140 mg per dag:
  • 1 kopje (8-12fl oz) koffie (geen room of zoetstof)
   —of—
  • 2 kopjes (16fl oz) zwarte of groene thee (traditioneel gedrenkt), geen matcha
   —of—
  • 6 kopjes (48fl oz) cafeïnevrije koffie (geen crème van zoetstof)
 • Maximaal 1 eetlepel gedroogde kruiden of specerijen per dag aan uw soepen of ander voedsel in het dieet om de smaak te versterken (bij voorkeur onbewerkt, bijv. rode pepervlokken)
 • Maximaal 1 theelepel zeezout (zolang dit verder in je gezondheid past)
 • Maximaal 2 schijfjes citroen per dag (alleen uitgeperst, niet eten), bijvoorbeeld voor je soepen, kruidenthee of water.
 • Maximaal 2 stuks suikervrije kauwgom per dag.

Als allerlaatste redmiddel, wanneer je ontzettend veel honger hebt dat je het gevoel hebt dat je anders je vasten gaat doorbreken, kun je nog het volgende proberen.

 • Paar plakjes appel
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 kleine Perzische (“baby”) komkommer

ProLon ReSet is ontworpen om intermitterend vasten (‘s nachts vasten en vasten van minder dan twee dagen) te ondersteunen als onderdeel van een dagelijkse gezonde levensstijl. Als je op zoek bent naar de voordelen van langdurig periodiek vasten (langer dan 2 dagen), inclusief ondersteuning van gewichtsverlies en vetverlies, metabolische gezondheid of een vliegende start voor een transformatie van uw levensstijl, raden we aan onze ProLon 5-dagen vastenkuur (Fasting Mimicking Diet) te proberen.

ProLon ReSet is een 1-daagse vast die is afgeleid van de wetenschap achter het 5-daagse ProLon Fasting Mimicking Diet. ProLon ReSet is ontworpen om intermitterend vasten (‘s nachts vasten en vasten van minder dan twee dagen) te ondersteunen als onderdeel van een dagelijkse gezonde levensstijl.

Wanneer je op zoek bent naar de voordelen van langdurig periodiek vasten (langer dan 2 dagen), inclusief ondersteuning van gewichtsverlies en vetverlies, celverjonging, metabolische gezondheid of een vliegende start voor een transformatie van je levensstijl, raden we aan onze ProLon 5-dagen vastenkuur te proberen. Vanwege de langere duur gaat PF verder dan het bieden van gewichtsverlies en vetreductie om biologisch vasten te bevorderen en een proces dat bekend staat als autofagie, het opruimen van veroudering en versleten intracellulaire componenten. Deze cellulaire reinigende en verjongende effecten kunnen alleen worden bereikt door cellulaire stress, zoals langdurig vasten zoals de 5-daagse ProLon FMD.

We raden af om een ProLon ReSet-dag toe te voegen voor of na het voltooien van 5 dagen ProLon, omdat dit in geen van onze onderzoeken is getest en bij bepaalde mensen onveilig kan zijn.

ProLon ReSet is ontworpen om te gebruiken als een volledige dag vastenpauze wanneer je een reset nodig hebt, je reinigingsroutine wilt versterken of intermitterend vasten wilt beoefenen als onderdeel van een 5:2 dieetroutine (2 dagen per week vasten, regelmatig eten voor andere 5 dagen van de week).

Intermittent Fasting (IF)

Intermittent fasting (IF) kan worden gedefinieerd als vasten voor minder dan 2 dagen aaneensluitend. Eten volgens een tijdsschema (bijv. ‘s nachts 16 uur vasten), het 5:2 dieet, en afwisselend dagen vasten vallen allemaal onder de overkoepelende term IF. Hoewel er verschillende vastenmethodes bestaan binnen de categorie IF, zijn ze allemaal gebaseerd op eetpatronen die afwisselen tussen eet- en vastenintervallen.

Mensen doen aan intermittent vasten om vele redenen, onder meer om gewicht te verliezen en andere potentiële gezondheidsvoordelen. Door het verkorten van de tijdspan waarin voedsel wordt gegeten, wordt over het algemeen minder calorieën geconsumeerd. Dit resulteert voor velen in gewichtsverlies dat per individu kan verschillen. Er zijn ook gezondheidsvoordelen verbonden aan het synchroniseren van het vastenvenster met de slaapcyclus (door niet te eten na het avondeten).

De hoeveelheid voordelen die je kunt ondervinden bij het gebruik van ReSet variëren per persoon en zijn afhankelijk van je algehele levensstijl, waaronder lichaamsbeweging, de voeding die wordt geconsumeerd op niet-vastendagen en andere levensstijlkeuzes zoals slaap, sporten en het gebruik van alcohol.

Intermittent fasting (IF) kan worden gedefinieerd als vasten gedurende minder dan 2 dagen. Er bestaan verschillende vastenmethodes binnen de categorie IF, maar ze zijn allemaal gebaseerd op eetpatronen met afwisselend eet- en vastenperiodes. Een populaire IF-methode is het 5:2 Dieet, waarbij op specifieke dagen van de week wordt gevast. Bij deze aanpak schrapt of beperkt men het aantal calorieën gedurende twee (niet-opeenvolgende) dagen van de week en hervat men vervolgens het normale dieet gedurende de overige vijf dagen. Een andere methode is 16:8, waarbij 16 uur op een dag wordt gevast en de resterende 8 uur normaal wordt gegeten.

Periodiek vasten (PF) is vasten gedurende meer dan twee dagen, gewoonlijk drie tot zeven opeenvolgende dagen. Door de langere duur gaat PF verder dan gewichtsverlies en vetvermindering en bevordert het biologisch vasten en een proces dat bekend staat als autofagie: het opruimen van verouderde en versleten cellen. Deze celreinigende, -vernieuwende en -verjongende effecten kunnen alleen worden bereikt door een langdurig vasten zoals watervasten of vasten met voedsel (5-daagse ProLon FMD).

Ingrediënten

ProLon ReSet bestaat uit plantaardige soepen, repen, snacks, kruidenthee en supplementen die ontworpen zijn om het vasten te ondersteunen. Het menu beveelt aan welke items je kunt eten voor ontbijt, lunch en diner, maar je bent volledig vrij om de volgorde van het voedsel aan te passen. Eet en drink alleen wat in de set zit. Water en kruidenthee mag je gedurende de dag onbeperkt nemen.

ProLon ReSet is vegetarisch, niet veganistisch. Onze repen bevatten plantaardige eiwitten en zijn gemaakt met honing.

ProLon ReSet is glutenvrij. Het wordt echter geproduceerd in fabrieken waar ook tarwe wordt verwerkt, dus we raden aan de lijst van ingrediënten hier te bekijken: ingrediënten en voedingswaarden.

L-Nutra is begaan met kruisbesmetting, en we nemen de kwaliteit van onze producten serieus. Daarom voldoen wij aan, of overtreffen wij de huidige Good Manufacturing Practices (cGMP’s) en de toepasselijke wettelijke normen. Lees onze voedingsinformatie voor meer informatie over mogelijke voedselallergenen.

ProLon ReSet is niet geformuleerd of ontworpen met soja-ingrediënten. Sommige producten worden echter geproduceerd in faciliteiten waar ook soja wordt verwerkt. Belangrijk is dat deze faciliteiten de huidige GoodManufacturing Practices (cGMP’s) volgen of overtreffen, wat garandeert dat er allergenencontroleprogramma’s aanwezig zijn. Lees onze voedingsinformatie voor meer informatie over mogelijke voedselallergenen.

De inhoud van ProLon ReSet is zuivelvrij. Ze worden echter geproduceerd in faciliteiten die ook melk of melk bevattende producten verwerken, dus we raden u aan de lijst van ingrediënten hier te bekijken: ingrediënten en voedingswaarden.

Elke set bevat in totaal 765 calorieën. Voor meer informatie over de calorie-inhoud van elk item in ReSet, kun je de voedingswaarde-informatie doorlezen.

Medische vragen

Door de aard van het vasten zijn er een aantal veelvoorkomende klachten die ermee gepaard gaan, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid/licht in het hoofd, spierpijn, misselijkheid en concentratieproblemen tijdens de vastenperiode. De klachten zijn mild en worden door de meeste mensen goed verdragen.

ProLon ReSet is een op voeding gebaseerd programma. Elke significante verandering in dieet (inclusief vezelinname) kan bijdragen aan veranderingen in uw darmen zoals een opgeblazen gevoel, kramp en gassigheid, constipatie of diarree.

Hoewel ProLon ReSet is ontworpen om veel van deze risico’s van vasten te verminderen door het verstrekken van specifieke macro- en micronutriënten, raden wij het aan om met uw zorgverlener te bespreken of vasten of het gebruik van een vasten nabootsend dieet geschikt voor je is. Omdat ProLon ReSet nog steeds een caloriearm dieet is, raden wij aan om het volgende te vermijden tijdens het 1-daagse programma:

– Inspannende lichaamsbeweging of activiteiten waarbij veel calorieën worden verbruikt.
– Omgevingen met extreme temperaturen, zoals bubbelbaden en sauna’s, of het afleggen van lange afstanden onder sterke zon of blootstelling aan hitte.

Aangezien ProLon ReSet een op voedsel gebaseerd programma is, dien je het product te stoppen als je symptomen van een allergische reactie ervaart, zoals huiduitslag, verandering van stem, zwelling of koorts.

Wanneer je je licht in het hoofd voelt of flauwvalt, dien je iets te eten, sap te drinken of een drank met suiker te nuttigen. Als symptomen niet verdwijnen, neem dan contact op met je arts, of als je denkt dat dit een levensbedreigende noodsituatie is, bel dan 112.

Het spijt ons te horen over je ervaring. Als je op een moment niet zeker bent van je welzijn, of je zorgen maakt over iets dat je meemaakt, stop dan met vasten door ‘eigen’ voedsel te nuttigen. Als je je op enig moment zorgen maakt over je eigen gezondheid of als je een aandoening hebt waarvoor je directe medische hulp nodig hebt, zoek dan juiste medische hulp.

Iedereen ervaart het vasten anders, wat te maken kan hebben met verschillende factoren. Je mag pijnstillende medicatie gebruiken die je over de toonbank kan kopen (bijv. paracetamol, ibuprofen). Als je de bijwerkingen niet kunt verdragen en gezondheid op enig moment een probleem is, raden wij u aan je huisarts te raadplegen. Als zij vragen hebben, kunnen ze rechtstreeks contact met ons opnemen via e-mail (support@prolon.nl).

Als je diabetes hebt of medicijnen gebruikt die de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, raadpleeg dan je eigen arts voordat je begint met vasten, inclusief het gebruik van ReSet, of een ander caloriearm dieet.

Hoewel vasten voor korte perioden veilig is voor de meeste over het algemeen gezonde mensen, raden we aan met je arts te overleggen om er zeker van te zijn dat het veilig en goed voor je is. Iedereen met een reeds bestaande aandoening of die medicijnen op recept gebruikt, dient een arts te raadplegen voordat hij of zij gaat vasten.

Ga niet vasten en gebruik geen producten om te vasten als:

– Je koorts, hoest, diarree, tekenen van een actieve infectie hebt, of je loopt risico op een terugkerende infectie;
– Je ondergewicht hebt, borstvoeding geeft of zwanger bent;
– Je dieet beperkingen hebt;
– Je een bekende, vermoedelijke of gediagnosticeerde eetstoornis hebt;
– Je jonger bent dan 18 of ouder dan 70 jaar, tenzij je onder toezicht staat van een arts.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat?

Neem dan contact met ons op.