Wat is ProLon® 5-dagen vastenkuur?

ProLon® 5-dagen vastenkuur is een plantaardig, caloriearm en wetenschappelijk onderbouwde vijfdaagse vastenkuur. De kuur bevat precies afgemeten macronutriënten (vetten, koolhydraten en proteïne) en micronutriënten (essentiële vitamines en mineralen) die naar aanleiding van 20 jaar onderzoek, zorgvuldig zijn samengesteld om de beste effecten van vasten te ervaren, waarbij je toch voldoende gevoed wordt.

Slechts één kuur zorgt al voor een verjonging van je lichaam doordat je lichaam een reset krijgt en daarbij oude en beschadigde cellen afgebroken worden.

Vasten met voedsel

Het grote voordeel van een ProLon® 5-dagen vastenkuur is dat je gewoon mag eten! De kuur duurt maar vijf dagen en geeft een fijn gevoel. Je ontvangt een doos met daarin vijf kleine doosjes; voor iedere dag één doosje met daarin alles wat je die dag mag eten.

Zo vind je bijvoorbeeld notenrepen, soepen, olijven, crackers en meer. Ook hoef je vijf dagen geen boodschappen meer te doen.

Met ProLon mag je dus lekker eten en ervaar je toch de positieve gezondheidsaspecten van een normale vast.

De voordelen van de 5-dagen vastenkuur

Verjongen

De 5-dagen vastenkuur activeert het natuurlijke proces van reiniging en verjonging van je cellen (autofagie).

Verlaagt biomarkers

Het helpt bij verlaging van de biomarkers zoals, insuline, glucose, bloeddruk, leptine (hongerhormoon) en cholesterol.

Gewichtsverlies

ProLon draagt ook bij aan het verminderen van buikvet, waardoor je een slankere taille kan krijgen.

Prestaties verbeteren

Verbeter je mentale helderheid en krijg meer energie en focus.

Kickstart gezonde gewoontes

Verander je relatie met eten, verminder je trek in eten en krijg een betere portiecontrole.

Vitaliteit is niet te koop, maar de zorg ervoor wel.

Kom met tomatensoep, kruiden, olijfolie en tomaten

Werking van ProLon

Door nauwkeurig onderzoek naar vasten heeft ProLon deze kuur ontwikkeld om het lichaam net genoeg macro- en micronutriënten te geven dat het wel in een vasten status gaat, maar ondertussen het lichaam toch gevoed wordt. Op deze manier krijgt het lichaam de beste reset.

Je lichaam krijgt dus niet te weinig voeding binnen waardoor je bijwerkingen krijgt (zoals verlies van spiermassa, honger, galstenen, dehydratie), maar je lichaam krijgt ook niet te veel binnen waardoor het niet in het vastenproces komt. Het is precies goed.

Vandaar dat het soms ook het FMD®, oftewel Fasting Mimicking Diet (vasten nabootsen dieet) wordt genoemd.

Wat er gebeurt in je lichaam

Het lichaam gaat in de vasten- en vetverbranding modus zodat het kan beginnen met het vernieuwen van de cellen.

Het lichaam begint met de vetverbranding. Dit draagt bij aan het starten van de ketogenese (productie van ketonen). Aan het einde van deze dag (na 48 uur vanaf de start) kan er ketose voorkomen, dit verschilt per persoon.

Op deze dag begint het lichaam met het recyclen van de cellen. Vetverbranding en ketone productie gaan door en worden vergroot.

Het recyclen van de cellen en de vetverbranding gaan door. Het lichaam blijft in ketogenese. Je zit nu in het laatste stuk van de kuur!

Na deze dag zullen de ketogenese en celvernieuwing zich zelfstandig voortzetten. Je lichaam voelt als herboren.

De ProLon vast is afgerond, vandaag op dag 6 wordt geadviseerd je gezonde voedingspatroon weer rustig op te bouwen. Zorg ervoor dat je deze dag nog licht en gezond eet. De gezondheidsvoordelen blijven tot drie maanden aanhouden. Vanaf dag 7 mag je terugkeren naar je eigen gezonde voedingspatroon.

Man opent een ProLon vastenkuur L-Bar notenreep

Voor wie is ProLon bedoeld?

ProLon is voor iedereen die meer aandacht wil besteden aan zijn of haar algehele gezondheid en welzijn, met als einddoel dit te willen behouden en/of verbeteren.

Ook wanneer je lichte lichamelijke klachten ervaart (denk hierbij aan een verhoogd bloedsuikergehalte, laaggradige ontstekingen, reumatische en artrose klachten, hoog vetpercentage, hoog cholesterol, auto-immuunziektes) is ProLon perfect voor jou. Daarnaast zal iedereen die op een gezonde proactieve manier wil omgaan met gewicht ook baat gaan hebben bij ProLon.

ProLon is niet geschikt voor…

Het wordt niet aangeraden om ProLon te volgen wanneer je zwanger bent, of borstvoeding geeft, wanneer je ondergewicht hebt, jonger bent dan 18 jaar of ouder dan 70 jaar.

Wanneer je diabetes, kanker, hart- en vaatziektes hebt of vaak flauwvalt, wordt het ook afgeraden om ProLon te gebruiken. Raadpleeg altijd een arts wanneer je medicijnen gebruikt of andere medische aandoening hebt, en niet zeker weet of je ProLon mag gebruiken.

Ook kun je ProLon niet gebruiken wanneer je allergisch bent voor noten, haver, soja, sesamzaad of selderij.

Gesteund door experts en doktoren

Hanno Pijl

internist-endocrinoloog en hoogleraar Diabetologie
in het Leids Universitair Medisch Centrum

Waarom is vasten goed voor ons?

We eten in Nederland eigenlijk allemaal te veel. Elke dag weer ten minste 3 keer en bijna iedereen eet nog van alles tussendoor. Daar zijn we helemaal niet voor gemaakt. Die drie maaltijden per dag zijn pas voor iedereen beschikbaar sinds de industriële revolutie, een paar honderd jaar geleden. Vóór die tijd moesten we regelmatig periodes zonder eten overleven. Daar heeft ons lichaam zich op aangepast. Onze cellen “voelen” als er minder eten binnenkomt en passen zich dan aan. Ze worden zuiniger met energie, stoppen met groeien en vermenigvuldigen, en gaan meer investeren in onderhoud en herstel. Dat is allemaal bedoeld om de periode van voedselschaarste te overleven.

Het gebruik van vasten nabootsende diëten

FMDs (Fasting Mimicking Diet) zijn precies zo samengesteld dat het lichaam reageert alsof er helemaal niets wordt gegeten. Er is steeds meer onderzoek dat aantoont dat regelmatig gebruik van een FMD kan bijdragen aan een betere gezondheid. Voor gezonde mensen is het gebruik bovendien veilig.

Lees verder

Valter Longo

Meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek

Dr. Valter Longo is de directeur van het Longevity Institute van de University of Southern California en de directeur van het IFOM (instituut FIRC voor Moleculaire Oncologie) over lang leven en kanker in Milaan. Hij is de grondlegger van het vasten en werd in 2018 door TIME Magazine uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen op het gebied van gezondheid.

Dokter Longo kreeg voor het Fasting Mimicking Diet® (FMD®) het eerste patent ooit voor het ‘bevorderen van levensduur en gezondheid’. Hij ontdekte hoe cellen voedsel waarnemen en bedacht vervolgens de ProLon formule dat vasten nabootst.

Dr. Longo’s meest recente onderzoeken richten zich op het gebruik van FMD®-interventies om op stamcellen gebaseerde regeneratie te activeren om daarmee de levensduur te bevorderen.

Meer dan 20 jaar uitgebreid onderzoek, gesponsord door de National Institutes of Health (NIH) hebben uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van de eerste FMD® (ProLon ®) kuur: de 5-dagen vastenkuur.